Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: "Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 08:46

Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: "Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα"

 ΔΕΝ  ικανοποίησαν οι απαντήσεις σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα από τον δήμαρχο κ. Μονιά και τον αντιδήμαρχο κ. Σπ. Σπαθή στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 7 του Ιούνη.

Παρά το μεγάλο σχετικά διάστημα που η Νέα Δημοτική αρχή ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ  απ΄τα πρωτόκολλα (covid 19) εμφανίστηκε ανέτοιμη και έως αδρανής στα τρία από τα τέσσερα μεγάλα ζητήματα.

Ο δήμαρχος με τη γνωστή πλέον σαρκαστική συμπεριφορά αλλά και με άτεχνη αληθοφάνεια… έδειξε την αδράνεια του σε κορυφαία προβλήματα της καθημερινότητας που θα συνεχίσουν να μεγιστοποιούνται αν δεν υπάρξουν αναγκαίες και ικανές αντιδράσεις.

Ζητήσαμε ενημέρωση από τη Νέα Δημοτική αρχή για την εξέλιξη των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει με απόφαση τον Οκτώβρη του 2021 για τα προβλήματα των δομών Υγείας στο δήμο μας και στο νησί γενικότερα.

 Αρκέστηκε ο δήμαρχος μέχρι το χρονικό σημείο της άρνησης του υπουργού να τον δεχτεί με το «φόβο» της μετάδοσης του ιού της «συγκάλυψης» στο επιχειρησιακό του κέντρο ?

Έτσι μας απάντησε επισημαίνοντας ότι αφού δεν νομοθετεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σάμης κάθε άλλη ενέργεια είναι περιττή !

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις προθέσεις,.. αν υπάρχουν…, αντίδρασης για τον ληστρικό τρόπο είσπραξης των εταιριών Ενέργειας, τη γνωστή ρήτρα αναπροσαρμογής .

Στην  Ενεργειακή ακρίβεια και την ασύδοτη συμπεριφορά των εταιριών προς τους πολίτες.. καμιά αναφορά καμιά ανησυχία από τη Νέα Δημοτική αρχή … καθότι αναρμόδιοι !!!                             

 Την ίδια στιγμή που άλλοι δήμοι ηγούνται δράσεων για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης.

Ζητήσαμε ενημέρωση για την καταγραφή και τα σχέδια αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων.

 «Αποκάλυψε» ο δήμαρχος  με παρέμβαση και του αντιδημάρχου κ. Σπ. Σπαθή ότι, ετεροχρονισμένα και πλέον εκπρόθεσμα για να προληφθεί όποια ενέργεια ιδιώτη ? …, έδωσε το έργο της καταγραφής μόλις τούτες τις μέρες ?... σε μηχανικό για την εκπόνησή του !                                                     Για την ιστορία αλλά και για την αλήθεια…, η Κίνηση Πολιτών είχαμε καταθέσει σχετικό ερώτημα στην τότε δημοτική αρχή στις 16/11/2020, καθώς εκείνη την περίοδο είχε δοθεί σχετική εντολή στους δήμους από την κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιο νόμου  για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Δεν πήραμε καμιά απάντηση και ως φαίνεται το ζήτημα μπήκε κάτω απ΄ το χαλί ! 

Ζητήσαμε ενημέρωση και για την επιμονή στην δήθεν αναγκαιότητα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αργοστολίου –Ιθάκης – Σάμης.

Στο επίσης κορυφαίο ζήτημα για το δήμο μας και στο μόνο που εμφάνισαν έφεση  σύσσωμες…. οι παρατάξεις της εξουσίας, στη δημιουργία συνδέσμου «αναπτυξιακού», δηλώνουμε με βάση τα λίγα στοιχεία που έχουμε ότι καμιά απολύτως εμπιστοσύνη δεν έχουμε στους χειρισμούς της Νέας Δημοτικής αρχής !!!

Στο ζήτημα αυτό οι δημότες και οι δημότισσες του δήμου Σάμης δεν θα αποδεχτούμε τετελεσμένα και θα απαιτήσουμε επαναξιολόγηση όλων των παραμέτρων !

Ένας λόγος παραπάνω που μας υποψιάζει, η βιασύνη να κλείσει το ζήτημα θετικά σε προεκλογική περίοδο ?

 Φίλοι και φίλες..

Σίγουρα το μέγεθος του θεσμικού ρόλου του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σάμης είναι πολύ μεγάλο και δεν σχετίζεται με ότι μέχρι σήμερα είχαμε βιώσει.  Πολυεπίπεδου χαρακτήρα σε αντικείμενα και δράσεις , που  δίνει τη δυνατότητα στο δήμο μας  να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ευρύτερο γεωγραφικό και διοικητικό πεδίο.

Αυτό θέλαμε… αυτό πετύχαμε με το νέο δήμο Σάμης !

Οι ενέργειες και οι λειτουργίες που μας επιδεικνύει η Νέα Δημοτική αρχή και ο επικεφαλής δήμαρχος στην μέχρι τώρα θητεία αρμόζουν σε κοινότητες μικρότερης επιρροής και μεγέθους από την κοινότητα  Σάμης και την κοινότητα Αγίας Ευφημίας ακόμη.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις καθώς πιστεύουμε ότι γίνεται προσπάθεια να οδηγηθούν οι δημότες και οι δημότισσες του δήμου Σάμης σε ομηρία κομματικών και παραταξιακών επιδιώξεων !

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ           

https://fb.watch/dys1xypnt3/


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250