Μπατιστάτος σε Παπαναστασάτο: "Υπάρχει όντως τεράστιο θέμα με την έλλειψη προσωπικού, από το σημείο αυτό όμως μέχρι το "κλείνει το Γηροκομείο" χρειάζεται πολλή φαντασία!"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 20:07

Μπατιστάτος σε Παπαναστασάτο: "Υπάρχει όντως τεράστιο θέμα με την έλλειψη προσωπικού, από το σημείο αυτό όμως μέχρι το "κλείνει το Γηροκομείο" χρειάζεται πολλή φαντασία!"

 Απ' ό,τι φαίνεται το νησί έχει γεμίσει με "πολιτικούς με γνώσεις και νομικούς με φαντασία".

Δυστυχώς όμως θα είναι όλοι υποψήφιοι με μία δημοτική παράταξη στις επόμενες εκλογές. Ας δημοσιεύσει λοιπόν ο κ. Παπαναστασάτος (μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια και του κ. Ανουσάκη) την ισχύουσα νομοθεσία για να εκδόσει άδεια λειτουργίας ένα Δημοτικό Γηροκομείο (ΝΠΔΔ). Ένα οποιοδήποτε Δημοτικό Γηροκομείο. Στα Χανιά, στη Χίο, στην Καστοριά, οπουδήποτε. Αν δυσκολευτεί, μπορεί να δημοσιεύσει την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, το οποίο αναφέρει ως πρότυπο (για άλλους λόγους, θα φτάσουμε και κει) στο άρθρο του. Αν δυσκολευτεί κι άλλο ας δημοσιεύσει την άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου επί των ημερών του.

Μιας και αναφέρθηκε όμως ειδικά στα Χανιά, ζητάνε εκεί "πολιτικούς με γνώσεις και νομικούς με φαντασία", για να τους εξηγήσουν τη διαδικασία πρόσληψης 8μηνων ΙΔΟΧ με αντίτιμο. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθούμε και εμείς μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλάς ας ρωτήσει στα Χανιά γιατί εμείς στο Αργοστόλι είμαστε "γκαφατζήδες" κατά τον κ. Παπαναστασάτο.

Έχουν καμία σχέση οι ΙΔΟΧ με το Μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ που ζητάμε διαρκώς, με τελευταία μας πολυσέλιδη επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών μόλις προ ολίγων μηνών; Καμία απολύτως. Με λίγη φαντασία ομως....

Όντως υπάρχει τεράστιο θέμα με το προσωπικό μας το οποίο εκτελεί τα καθήκοντα του με αυταπάρνηση.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι το "κλείνει το Γηροκομείο γιατί δεν έχει προσωπικό και δεν έχει άδεια λειτουργίας" χρειάζεται πολλή φαντασία.

Ο Δήμος, η Πρόεδρος, το ΔΣ, η Δνση και οι εργαζόμενοι θα το κρατήσουμε όρθιο και ελπίζουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ οι θέσεις για Μόνιμο προσωπικό. Μέχρι τότε όλοι οι "κατά φαντασίαν γνώστες" θα ψάχνετε αν υπάρχει η σχετική νομοθεσία...

Ανάρτηση από τον Αριστοτέλη Μπατιστάτο

Αντιπρόεδρο Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου