Θεόφιλος: «H φετινή σεζόν της Κρουαζιέρας ξεκινάει και είμαστε καθόλα έτοιμοι»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 14:40

Θεόφιλος: «H φετινή σεζόν της Κρουαζιέρας ξεκινάει και είμαστε καθόλα έτοιμοι»

Συνέντευξη στο Ρ/Σ/ Νησί 93,9 

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και στην εκπομπή "Το Βήμα του Πολίτη" με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε για ζητήματα της επικαιρότητας ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Μιχαλάτος, αρχικά αναφέρθηκε στην σημερινή πρώτη άφιξη Κρουαζιεροπλοίου στην Κεφαλονιά για την σεζόν του 2022 τονίζοντας πως: «H φετινή σεζόν της Κρουαζιέρας ξεκινάει και είμαστε καθόλα έτοιμοι. Το καλό είναι ότι φέτος δεν θα υπάρχουν περιορισμοί και ο κόσμος θα μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην πόλη και έτσι να δουλέψουν και όλοι οι επαγγελματίες. Θεωρώ ότι φέτος ο Απρίλιος θα πάει πολύ καλά τουριστικά για το νησί μας και η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

Αναφορικά με την χρηματοδότηση των 800.000 ευρώ του Δήμου Αργοστολίου από το Υπουργείο Υποδομών, ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε: «Με αυτά τα χρήματα θα φτιάξουμε κάποιους δρόμους οι οποίοι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, όπως η έξοδος του Αργοστολίου από τα φανάρια της Δεβοσέτου και μετά και άλλους. Περιμένουμε επίσης και άλλη χρηματοδότηση, καθώς έχουμε μελετήσει όλους τους δρόμους της πόλης. Συνολικά, χρειαζόμαστε περίπου 5.000.000 ευρώ για όλο το οδικό δίκτυο».

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου μίλησε με καλά λόγια για το έργο που παράγει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, αυτά τα δυόμιση χρόνια της θητεία του και στο έργο των 15 εκ ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναφερόμενος στον Νίκο Ανουσάκη τόνισε πως: «Εμείς δουλεύουμε και παράγουμε έργο και θα δημοπρατήσουμε έργα και το πολύ-πολύ αν δεν προλάβουμε να τα υλοποιήσουμε να τα κάνει ο κ. Ανουσάκης. Αν τον επιλέξει ο κόσμος, εμείς θα του έχουμε αφήσει πολλές μελέτες, σε αντίθεση με αυτόν που ως ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς, δεν μας άφησε καμία».

Για την Σκάλα ο Δήμαρχος Αργοστολίου τόνισε ότι πρόθεσή είναι σύντομα να αποκτήσει πεζόδρομο εποχιακού χαρακτήρα. Για το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κ. Μιχαλάτος τόνισε πως : «Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάποια επιδιόρθωση ή βάψιμο, χωρίς να πάρει την έγκριση της Υπηρεσίας Φάρων. Ως Δήμος έχουμε στείλει ήδη επιστολές Υπηρεσία Φάρων η οποία απάντησε ότι θα στείλει δικό της συνεργείο να το βάψει».

Παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/3-1a?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250