“Μονόδρομος” o… πεζόδρομος για την Σκάλα! Ο κανονισμός λειτουργίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 13:04

“Μονόδρομος” o… πεζόδρομος για την Σκάλα! Ο κανονισμός λειτουργίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου (video)

 Aπό τότε που δημιουργήθηκε, έχει βοηθήσει τα… μάλα την Σκάλα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, ασχολήθηκε με το ζήτημα του πεζόδρομου της Σκάλας.

Μια μεγάλη αναγκαιότητα για την σημαντική τουριστική περιοχή της νότιας Κεφαλονιάς, την οποία η τοπική κοινότητα του χωριού είχε και έχει υποστηρίξει, όμως ακόμα και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν για τους δικούς τους λόγους, να βρίσκονται … απέναντι σε όλο αυτό!

Και εδώ έρχεται ο Δήμος Αργοστολίου, ο οποίος εκτιμά - και σωστά - πως στα καλά πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια, καθώς ο συγκεκριμένος πεζόδρομος είχε δημιουργηθεί επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς και όπως αποδεικνύεται και στην πράξη έχει βοηθήσει τα… μάλα την Σκάλα.

“Μονόδρομος” λοιπόν o… πεζόδρομος για την Σκάλα και αυτό ακούστηκε πολλές φορές στην χθεσινή συνεδρίαση και από πολλούς!

Την εισήγηση για τον κανονισμό λειτουργίας του πεζοδρόμου της Σκάλας έκανε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκτήσει έναν πραγματικό πεζόδρομο η Σκάλα όχι μόνο στα υλικά του, αλλά και στην λειτουργία του».

Η τοποθέτηση του Διονύση Μινέτου

{https://www.youtube.com/watch?v=PBD2hhKRPvc}

Το παρών στην συνεδρίαση, έδωσε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας Γιώργος Τραυλός, ο οποίος και αυτός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της λειτουργίας του πεζοδρόμου στα … 567 μέτρα του!

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του επί του θέματος υποστήριξε πως : «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με ποιον είμαστε και ποιον θέλουμε να στηρίξουμε. Εκεί έγινε ένα έργο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, από πάνω μέχρι κάτω να είναι ένας πεζόδρομος. Η Σκάλα είναι καθαρά ένα τουριστικό χωριό. Πρέπει αυτός ο πεζόδρομος να λειτουργήσει και να λειτουργήσει. Και λειτούργησε πέρσι και έγινε χαμός από κόσμο και βγήκαν κερδισμένοι, καθώς ανέβηκε η δουλειά και αυτών που φωνάζουν και δημιουργούν πρόβλημα» ήταν τα λόγια του Δημάρχου.

Παρακάτω η τοποθέτηση του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου

{https://www.youtube.com/watch?v=fbjMYUnZR0U}

Ως κανονισμό λειτουργίας, το Δημοτικό Συμβουλίου ψήφισε στο «6 το πρωί με 12 το μεσημέρι να γίνεται τροφοδοσία των καταστημάτων και όλες τις υπόλοιπες ώρες να λειτουργεί ως πεζόδρομος για έξι μήνες».

Πέρασε με διευρυμένη πλειοψηφία (18 υπέρ) η πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τον κανονισμό λειτουργείας του.

Εντύπωση, πάντως προκάλεσε η στάση του Μάκη Φόρτε, που «γύρισε την πλάτη» ψηφίζοντας κατά. «Λευκό» ψήφισε ο Νίκος Ανουσάκης, την πρότασή τους ψήφισαν ο Αλέξανδρος Παντελειός και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Δημήτρης Κεκάτος, ενώ κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης και Σταύρος Γρηγορόπουλος.

Γιώργος Χαλαβαζής

Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος

Ολόκληρη η συζήτηση για το ζήτημα του πεζοδρόμου της Σκάλας στο παρακάτω βίντεο από το 1.01’.00’’.

{https://www.youtube.com/watch?v=DOHTlnjp0Sg}

DSC 0060kourouklisskalaminetosskalapanteleiosskala




00 inkefalonia general ad 300X250