Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη πόλεως Αργοστολίου και έτυχε… θερμής υποδοχής! – Οι λύσεις που προτείνει (Αναλυτική παρουσίαση)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 14:29

Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη πόλεως Αργοστολίου και έτυχε… θερμής υποδοχής! – Οι λύσεις που προτείνει (Αναλυτική παρουσίαση)

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, η κυκλοφοριακή μελέτη πόλεως Αργοστολίου και είναι αλήθεια έτυχε… θερμής υποδοχής!

Την παρουσίαση της μελέτης έκανε ο κ. Στέλιος Ευσταθιάδης (Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος), ο οποίος παρουσίασε με επιστημονική επάρκεια και πολλά στατιστικά στοιχεία και δεδομένα την μελέτη, η οποία έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από τους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Όπως τόνισαν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν τα εύσημα στην Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου, είναι η πρώτη φορά μετά από 10ετίες που έρχεται μια δημοτική αρχή να … αγγίξει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, με τόσο σοβαρότητα και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις με μία επιστημονικά επαρκέστατη κυκλοφοριακή μελέτη.

Άλλωστε, σε αυτό βοήθησε και η επιλογή του μελετητή κ. Ευσταθιάδη με το «βαρύ» όνομα και το πλούσιο βιογραφικό, όσον αφορά στις κυκλοφοριακές μελέτες μεγάλων και σημαντικών πόλεων της Ελλάδας!

DSC 0009

DSC 0037

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις και τις επιδιώξεις, βασική προϋπόθεση και πρόθεση όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθιάδης η «Αύξηση των θέσεων στάθμευσης – Το πρόβλημα δεν είναι η κυκλοφορία ή η οδική ασφάλεια. Το βασικό πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη θέσεων στάθμευσης» που όπως θα διαβάσετε παρακάτω στα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάζονται, προτείνονται εναλλακτικά σενάρια.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη της θητείας της το 2019, να προσπαθήσει να δώσει λύσει σε ένα σοβαρότατο ζήτημα, που ταλάνιζε τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης επί δεκαετίες και τα τελευταία 10 χρόνια είχε σαφώς επιδεινωθεί.

Φόρτες: «Μετά από πολλά χρόνια μία σοβαρή προσπάθεια κυκλοφοριακής μελέτης»

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μάκης Φόρτες ανέφερε πως: "Είναι σημαντικό μετά από 27 χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη του Αργοστολίου» επισημαίνοντας παράλληλα, πως τα τελευταία 10 χρόνια: «Η κατάργηση της αστικής συγκοινωνίας, η κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης από την προηγούμενη δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς και η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας πανελλαδικά, έφεραν ολοκληρωτικό χάος στο Αργοστόλι τα τελευταία 10 χρόνια και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες».

DSC 0017

DSC 0038

Ο μελετητής κ. Στέλιος Ευσταθιάδης

DSC 0027DSC 0031DSC 0049DSC 0060DSC 0077

Παντελειός: «Σε θετική κατεύθυνση η μελέτη - Πολύ καλή δουλειά από τον μελετητή»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κεφαλονιά Νησί για Όλους κ. Αλέξανδρος Παντελειός τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι «σε θετική κατεύθυνση αυτή η μελέτη του κυκλοφοριακού του Αργοστολίου. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τον μελετητή και ακούστηκαν και καλές παρατηρήσεις για να συμπεριληφθούν στην επόμενη φάση».

Ανουσάκης: «Μια σοβαρή προσπάθεια για την επίλυση του κυκλοφοριακού και μία πολύ καλή μελέτη»

Ο Νίκος Ανουσάκης αναφερόμενος στην κυκλοφοριακή μελέτη, έδωσε τα εύσημα στην δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, τονίζοντας πως: «κάνατε σε αυτό το κομμάτι μία σοβαρή προσπάθεια και ο μελετητής έχει κάνει σοβαρή δουλειά και φέρνει στο συμβούλιο σοβαρές προτάσεις. Είναι μία αναγκαιότητα να υπάρχει αυτή η κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη του Αργοστολίου. Το πάτε καλά, μπράβο σας και προχωρήστε το…».

Τσιλιμιδός: "Αναζητούμε τις λύσεις για ένα ουσιαστικό θέμα για την διευκόλυνση της ζωής των συμπολιτών μας"

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός τόνισε: «Είναι ένα ουσιαστικό θέμα για την διευκόλυνση της ζωής των συμπολιτών μας. Συντάσσεται μια κυκλοφοριακή μελέτη που προσδοκά στην ανακούφιση μιας κατάστασης. Σε αυτό θα συμβάλει και η μεταφορά του εμπορικού λιμανιού του Αργοστολίου, απέναντι. Πρόκειται για μία πολύ καλή μελέτη που θα βοηθήσει στην ανακούφιση μιας δύσκολης κατάστασης», ενώ και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Δήμου Αργοστολίου κ. Διονύσης Μινέτος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο επί του θέματος «ακούστηκαν όλες οι γνώμες», αλλά και στην άρτια επιστημονική επάρκεια της μελέτης που κατατέθηκε από τον Δήμο Αργοστολίου για την επίλυση αυτού του σημαντικού και χρόνιου προβλήματος της πόλεως του Αργοστολίου. Και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, αλλά και όσοι τοποθετήθηκαν συμφώνησαν στην σημαντικότητα της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αργοστολιου για την προσπάθεια επίλυσης εντός τόσο σοβαρού ζητήματος.

DSC 0051

DSC 0008DSC 0013DSC 0016DSC 0024

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε διαβούλευση, απαντήθηκαν ερωτήσεις των συμβούλων πάνω στην κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Φάση Β’.

Και μετά την μετά την παρουσίαση της μελέτης, παραμένει ανοικτή η διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί με την Φάση Γ’ της Μελέτης.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν η πρόεδρος του ΤΕΕ κα Αγγελική Κοκκολιάδη – Γαρμπή, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου κ. Θόδωρος Αλυσανδράτος, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Αργοστολίου και άλλοι.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω, ολοκληρωμένη η τεχνική ανάλυση και οι προτάσεις όπως τις παρουσίασε ο κ. Ευσταθιάδης, αλλά και το βίντεο (Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος) με ολόκληρη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=TY4la0P3HH4}

DSC 0053

 

 

 

 

mel1mel2mel3mel4mel5mel6mel7mel8mel9mel10mel11mel12mel13mel14mel15mel16mel17mel18mel19mel20mel21mel22mel23mel24mel25mel26mel27mel28mel29mel30mel31mel32mel33mel34mel35mel36mel37mel38mel39mel40mel41mel42mel43mel44mel45mel46mel47mel48mel49mel50mel51mel52mel53mel54mel55mel56mel57mel58mel59mel60mel61

mel66DiktioPodilatodromvn

DSC 0065

DSC 0070DSC 0072DSC 0055DSC 0029




00 inkefalonia general ad 300X250