Σημαντική απόφαση! Το Χαροκόπειο Εργαστήριο μεταφέρεται στο «Ρολόι της πλατείας Καμπάνας» – Θεόφιλος: «Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 09:33

Σημαντική απόφαση! Το Χαροκόπειο Εργαστήριο μεταφέρεται στο «Ρολόι της πλατείας Καμπάνας» – Θεόφιλος: «Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας»

Σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, για την δωρεάν παραχώρηση Χρήσης Ισόγειου  Ακινήτου «Ρολόι   Καμπάνας», στο Χαροκόπειο Εργαστήριο Απόρων Γυναικών & Κορασίδων Κεφαλληνίας.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Φραντζής, ο οποίος εξήγησε την σημαντικότητα αυτής της απόφασης και το σκεπτικό του Δήμου Αργοστολίου.

Στην συνεδρίαση το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Χαροκόπειου Εργαστηρίου, Κωνσταντίνος Στάβερης, ο οποίο μίλησε για τις προθέσεις που υπάρχουν από το Χαροκόπειο για την αξιοποίηση του χώρου στην Πλατεία Καμπάνας.

DSC 0338

Ο Κωνσταντίνος Στάβερης 

Θεόφιλος: «Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας» - Ευχαριστίες στην Μελίνα Τραυλού για την υποστήριξη 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, όταν πήρε τον λόγο τόνισε πως η εγκατάσταση του Χαροκόπειου Εργαστηρίου στο «Ρολόι» της Πλατείας Καμπάνας, θα αποτελέσει «Σημείο αναφοράς για την πόλη μας» και πρόσθεσε πως: «Από το 2011 έως σήμερα, δεν έχει γίνει καμία δράση στην Καμπάνα. Δεν έγινε κάτι να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία. Δεν αδιαφορήσαμε όμως, και καταφέραμε και με χορηγίες να κάνουμε πράγματα για τα Ατομα με Αναπηρία και να ευχαριστήσουμε την κυρία Μελίνα Τραυλού, που μας βοηθάει στην μεταφορά του Ειδικού Σχολείου των Περατάτων στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Χαίρομαι πάρα πολύ που ενδεχομένως και το Χαροκόπειο να πάρει εκεί  στο εργαστήριό του Άτομα με Αναπηρία. Το λιγότερο που μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος είναι ότι έχουμε αδιαφορήσει. Τώρα πρέπει να τρέξουμε γρήγορα και να κάνουμε το κτήριο της Καμπάνας και πάλι λειτουργικό».

Τσιλιμιδός: «Θα βοηθήσουμε ένα ιστορικό ίδρυμα να προβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία του»

Στην τοποθέτησή του και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, μίλησε με θέρμη για την απόφαση μεταφοράς του Χαροκόπειου Εργασητρίου στην Πλατεία Καμπάνας τονίζοντας πως : « με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε ένα ιστορικό ίδρυμα να προβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία του».

Dimotiko S

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός 

Η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία και μεταξύ άλλων αναφέρει:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, εγκρίνει την δωρεάν παραχώρηση στο Χαροκόπειο Εργαστήριο, το κτίριο της Πλατείας Καμπάνας, να εκθέτει τα έργα και τις δημιουργίες του για 5 έτη.
  • Στους ορόφους του κτηρίου να υποστηρίξει εκθεσιακό χώρο με αναφορά στο προσεισμικό Αργοστόλι
  • Το Χαροκόπειο, δεσμεύεται να λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου, εργαστήρι εκμάθησης για ΆμέΑ.

Γιώργος Χαλαβαζής

Μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ τον "πολιτιστικό" θυσαυρό και την λαογραφία που κρύβει μέσα του το Χαροκόπειο Εργαστήριο 




00 inkefalonia general ad 300X250