Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Χωρίς νόημα και ουσία η νέα συζήτηση για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 17:34

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Χωρίς νόημα και ουσία η νέα συζήτηση για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (εικόνες/video)

Η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με θέμα την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, την οποία προκάλεσαν με αίτημά τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Νίκος Ανουσάκης και Νίκος Παπαδάτος, ολοκληρώθηκε το απομεσήμερο του Σαββάτου, μόνο που τούτη τη φορά η συζήτηση φάνηκε να είναι χωρίς νόημα και ουσία.

Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι πως η παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» η οποία εκπροσωπήθηκε στην συνεδρίαση από τον Γιάννη Λυκούδη και τον Διονύση Πολλάτο, (ο επικεφαλής Αλέξανδρος Παρίσης βρισκόταν εκτός Κεφαλονιάς), αποχώρησε από την συνεδρίαση πριν αυτή ξεκινήσει λέγοντας πως: «Από την στιγμή που το ζήτημα της Υγείας συζητήθηκε διεξοδικά πριν τρεις μήνες και δεν έχει προκύψει κάτι συνταρακτικό στο Νοσοκομείο, δεν συντρέχει λόγος να γίνει εκ νέου μια τέτοια συζήτηση. Ως εκ τούτου η παρούσα συζήτηση προκλήθηκε και γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι θα κερδίσουν πολιτικά από αυτή την συζήτηση για την Υγεία. Εμείς θεωρούμε ότι η Υγεία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και θα πρέπει να συζητάμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και γι αυτό τον λόγο θα αποχωρήσουμε, εμμένοντας στην απόφαση που είχαμε πάρει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο».

Θεόφιλος: «Η φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου έφτασε στον Υπουργό Υγείας»

Με την θέση που εξέφρασε ο Γιάννης Λυκούδης, συμφώνησε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. «Δεν πρέπει να βάζουμε την Υγεία πάνω στις όποιες διαφορές έχουμε ως δημοτικό συμβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία στην τοποθέτησή του για το ζήτημα τόνισε πως: «Η φωνή του δημοτικού συμβουλίου έχει ήδη φτάσει στον Υπουργό Υγείας. Το ΕΣΥ ήταν μια κατάκτηση του λαού και φάνηκε στην πανδημία πόσο ανάγκη το είχε ο τόπος. Και τα 8 χρόνια που ήμουν αυτοδιοικητικός στην Λειβαθώ και στα 11 χρόνια ως αυτοδιοικητικός του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, πάντα απασχολούσε η Υγεία τα νησιά μας. Η οικονομική κρίση οδήγησε του νέους γιατρούς στο εξωτερικό και πλέον στελεχώνουν νοσοκομεία της Ευρώπης. Ένα πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν οι γιατροί στην Ελλάδα για να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία. Χαίρομαι που η πρόταση που είχα βάλει στο προηγούμενο συμβούλιο για την Υγεία, να αναζητήσουμε στην Αθήνα γιατρούς, βρήκε ανταπόκριση. Η φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρθηκε στον Υπουργό και στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη. Με απόλυτο σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετέφερα ο ίδιος τα προβλήματα Υγείας που έχουμε στην Κεφαλονιά στον Υπουργό. Θεωρώ ότι πρέπει να επικαιροποιήσουμε την προηγούμενη απόφασή μας και απαιτούμε να λυθούν τα προβλήματα Υγείας στο νησί μας».

7

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, βρέθηκε – και αυτό τον τιμά- και πάλι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και ανέλυσε τα ζητήματα, αλλά και τις λύσεις που έχουν έως τώρα δοθεί.

Π. Καππάτος: «Αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς είμαστε σε ισορροπία»

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Το Νοσοκομείο έχει ανακηρυχθεί Τύπου Α, δηλαδή άγονο. Και έχουν έρθει ειδικότητες γιατρών στο Νοσοκομείο. Για πρώτη φορά έχουμε στο Νοσοκομείο δύο αναισθησιολόγους. Αυτή την στιγμή είμαστε σε ισορροπία, εύθραυστη μεν, αλλά σε ισορροπία δε.

Έχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να γίνονται προκηρύξεις ανά ομάδες. Πχ ομάδες παθολόγων, ομάδες ιατρών. Δίνουμε τα κίνητρα να έρθει ομάδα γιατρών από συγκεκριμένες ειδικότητες να έρθουν να υπηρετήσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Παράλληλα, νιώθω την συνεργασία μεταξύ της διοίκησης και των γιατρών του Νοσοκομείου. Βλέπω μία ηρεμία που παλιότερα δεν την αφουγκραζόμουνα και ευχαριστώ και τους δύο διοικητές των Νοσοκομείων και τον κ. Μαρτίνη από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και την κα Μοσχονά από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Η αίσθησή μου είναι ότι λόγω της εποχής Covid που περνάει σιγά σιγά, έχουμε την δυνατότητα να προσελκύσουμε γιατρούς και νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν και μίλησαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, ο εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Ιωάννης Φισφής, ο Διονύσης Γαρμπής (από τον Σύλλογο των Οδοντιάτρων), ο Διονύσης Γασπαρινάτος εκπροσωπώντας την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Λευτέρης Κρητικός εκπροσωπώντας την ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μάκης Φόρτες, Αλέξανδρος Παντελειός και Γιάννης Κουρούκλης.

DSC 0087

Στην συνεδρίαση πέρασε η πρόταση του Δημάρχου για την επικαιροποίηση του προηγούμενου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς την σύσταση της επιτροπής.

Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ ψήφισμα κατατέθηκε και από την Λαϊκή Συσπείρωση (το ψήφισαν Κουρούκλης - Γρηγορόπουλος), πρόταση από τον Νίκο Ανουσάκη (την ψήφισαν Ανουσάκης και Παπαδάτος) , πρόταση από τον Μάκη Φόρτε (την ψήφισε ο Μάκης Φόρτες), ενώ κατά όλων των προτάσεων τάχθηκε ο Αλέξανδρος Παντελειός.

Γιώργος Χαλαβαζής

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 

DSC 092

Παρακάτω η συνεδρίαση για την κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και στο ξεκίνημα (μετά το 11ο λεπτό) η βράβευση από τον Δήμο Αργοστολίου του Δημήτρη Αντωνάτου.

{https://www.youtube.com/watch?v=RwIaw50Y7wc}

918DSC 0001DSC 0003DSC 0021DSC 0038DSC 0086DSC 0089

Πάνω απο αριστερά : Ιωάννης Φισφής, Ζωή Μοσχονά και Δημήτρης Μαρτίνης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου 

DSC 0091




00 inkefalonia general ad 300X250