«Καταιγιστικός» ο Θεόφιλος για Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: «Τα έργα που έχουν ενταχθεί δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ – Δεν θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα κλείνει τρύπες παραμονές εκλογών» (video)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 20:37

«Καταιγιστικός» ο Θεόφιλος για Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: «Τα έργα που έχουν ενταχθεί δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ – Δεν θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα κλείνει τρύπες παραμονές εκλογών» (video)

«Καταιγιστικός» ήταν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, στην τοποθέτησή του για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου για το 2022.

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του ειδικού αγορητή Γιάννη Λυκούδη, από την παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση που έφεραν την καταιγιστική απάντηση του Δημάρχου για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Περίμενα να ακούσω κάτι το διαφορετικό σήμερα από τον Γιάννη Λυκούδη και να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πει “μπράβο” στο κομμάτι αυτό γίνονται πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ και στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια που κάνετε. Και ουσιαστικά είπε ότι δεν έχει δει τίποτα. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι βιώνουμε έναν «πόλεμο» με την πανδημία και παρόλα αυτά ο Δήμος λειτουργεί και δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί ποτέ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΣΑΤΑ 10 χρόνια δεν δόθηκε ποτέ στα χωριά από τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς και πλέον η ΣΑΤΑ πηγαίνει στα χωριά για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά αποδίδονται τα χρήματα στις Κοινότητες και τα χωριά.

Να του πω επίσης πως θα μας ξαναστηρίξουν στην Λειβαθώ, γιατί από τότε που έφυγα ως δήμαρχος από την Λειβαθώ, στην Λειβαθώ και για 10 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα από τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς. Ο δρόμος στον Φαγιά και η Γεώτρηση στην Λάμπη θα υλοποιηθούν για τα Ομαλά. Αυτά τα έργα που έχουν ενταχθεί δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ τα τελευταία 12 χρόνια. Έχουμε κινήσει την διαδικασία και έχουμε βάλει πλάτη το εμπορικό λιμάνι να πάει απέναντι.

Έχουμε εντάξει ένα μεγάλο έργο 6 εκ ευρώ ανάπλασης του Αργοστολίου. Έχουμε μελετήσει το παραλιακό μέτωπο από το άγαλμα Καββαδία μέχρι το Λιμεναρχείο. Έχουμε φτιάξει μελέτη για όλη την οδοποιία του Αργοστολίου ώστε να πέσει άσφαλτος. Έχουμε αγγίξει την κυκλοφοριακή μελέτη που δεν το είχε καν ακουμπήσει για 10 ολόκληρα χρόνια η προηγούμενη δημοτική Αρχή. Και ερωτώ τον Γιάννη Λυκούδη, δεν είναι σημαντικό που όλη η Λειβαθώς θα είναι χωρίς αμίαντο και αμιαντοσωλήνες; Δεν καταφέραμε να εντάξουμε την ανάπλαση της πλατείας της Λακήθρας; Θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχουμε λύσει πολλά προβλήματα.

Το κολυμβητήριο, το γήπεδο στα Κουρκουμελάτα, τα έργα που θα ξεκινήσουν στα Σπαρτιά. Εγώ ζητάω την βοήθειά σας να υλοποιήσουμε γρήγορα το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό γιατί έχουμε και άλλες μελέτες να πάμε στα Υπουργεία. Η τεχνική Υπηρεσία έχει όρεξη να παράγει έργο. Να είσαστε δίπλα μας, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να πέσουν χρήματα στον Δήμο μας. Η αναβάθμιση των γηπέδων, το Μουσείο Φάρσων και ο Θαλασσόμυλος είναι στην διαδικασία όλα αυτά να γίνουν. Εμείς δεν θα είμαστε μία δημοτική αρχή που λίγο πριν τις εκλογές θα κάνουμε μια μεγάλη προμήθεια μπετόν για να κλείσουμε τρύπες».

Παρακάτω ολόκληρη τη τοποθέτησή του:

{https://www.youtube.com/watch?v=eBgWIeEvSAs}