Σπαθής "αδειάζει" Παπαναστατάτο για τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ - Τι δήλωσε στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:32

Σπαθής "αδειάζει" Παπαναστατάτο για τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ - Τι δήλωσε στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής καλούμενος να ενημερώσει για τις οφειλές προς την επιχείρηση, σε σχέση με τα όσα κοινοποίησε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γεράσιμος Παπαναστασάτος.

Ο κ. Σπαθής διερωτήθηκε αρχικά γιατί ο κ. Παπαναστασάτος δεν έκανε την ίδια ερώτηση (εάν υπάρχουν αξιωματούχοι  της παρούσας δημοτικής αρχής που συγκαταλέγονται στους μεγαλο-οφειλέτες της Δ Ε Υ Α Κ , τι ποσά οφείλουν και εάν έχουν κάνει ρύθμιση, όταν ο ίδιος συμμετείχε στην προηγούμενη δημοτική Αρχή και στον τότε Πρόεδρο τον κ. Ανουσάκη. 

Υπήρχαν και αξιωματούχοι δικοί τους μέσα στους οφειλέτες  είπε και σημείωσε: «Αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρουν. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας, πως θα γίνει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ να είναι εντάξει σε όλα, προσπαθούμε να μαζέψουμε και τα χρέη και ότι άλλο πρόβλημα παρουσιαστεί. Δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τέτοια πράγματα γιατί κατά πρώτον ο νόμος είναι ξεκάθαρος και λέει ότι κάποιος για να ζητήσει στοιχεία, θα πρέπει να είναι μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και μπορεί να τα ζητήσει μόνο για προσωπική του χρήση. 

Το έχει ζητήσει και ο κ .Κουρούκλης και ο εκπρόσωπος από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου. Υπάρχει το θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και ούτε εγώ θα εκτεθώ σε μηνύσεις. 

Αυτά που ζητούν δεν γίνονται, αυτά είναι παιχνίδια που τα κάνουν αυτοί για τους δικούς τους λόγους. 

Αν ήθελε και αν τον ενδιέφερε τόσο πολύ (ο κ. Παπαναστασάτος) , θα έπρεπε επί Δημαρχίας του κ. Παρίση, να ζητήσει από τον Πρόεδρο του να βγάλει τους μεγαλοοφειλέτες. 

Δεν το έκανε, το κάνει τώρα για άλλους λόγους , όμως αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο εγώ δεν πρόκειται να μπω και δεν με ενδιαφέρει. Εγώ κοιτάζω τα του οίκου μου και τα δικά μας και τίποτε άλλο όπως έκανα πάντα.»

Στην ερώτηση αν κάποιος έχει την δυνατότητα να ελέγξει την οικονομική διαχείριση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ , ο κ. Σπαθής απάντησε ότι μπορεί να τα πράξει μέσω καταγγελίας η μέσω του  αρμόδιου Επιτρόπου και αν δει ότι ο Πρόεδρος δεν κάνει σωστά την δουλειά του να τον παραπέμψει για παράβαση καθήκοντος. 

«Εμείς –τόνισε- έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες που χρειάζονται ώστε να είναι κατοχυρωμένος και  ο Πρόεδρος και η ΔΙΑΔΕΥΑΚ. Προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα οικονομικά, έχουν ανταποκριθεί αρκετοί επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα για να διακανονίσουν και να καλύψουν την προκαταβολή τους και όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται με αφήνουν παγερά αδιάφορο.»

Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι των ρυθμίσεων-διακανονισμών, ενημέρωσε ότι γίνονται διακανονισμοί οι οποίοι ελέγχονται  και παρακολουθούνται από μια υπάλληλο η οποία στην καθυστέρηση της 1ης πληρωμής ενημερώνει τους οφειλέτες να καταβάλλουν την δόση τους. Όταν καθυστερήσουν 3 δόσεις, γίνεται διακοπή της παροχής νερού. 

Υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που όταν έγινε η διακοπή προσήλθαν και κάλυψαν την οφειλή τους. Και όσοι έχουν περάσει σε ρυθμίσεις είναι συνεπείς. Για το αν υπάρχει περίοδος χάριτος για κάποιους που αδυνατούν να ανταποκριθούν, απάντησε ότι αυτό είναι ανθρώπινο να συμβαίνει. Διαβεβαίωσε δε, ότι δεν υπάρχουν κακοπροαίρετες τάσεις. 

Ερωτηθείς για την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και την ενημέρωση των μελών, ενημέρωσε ότι συμμετέχουν άτομα από την αντιπολίτευση και είναι ενημερωμένα για όλες τις ενέργειες που κάνει η επιχείρηση και το γνωρίζουν όλοι αυτό αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά του κ. Παπαναστασάτου. 




00 inkefalonia general ad 300X250