Ν. Βαλλιανάτος: «Φούμαρα αυτά που λέγονται για το Γηροκομείο – Απαράδεκτο να τα λένε κάποιοι ενώ γνωρίζουν τις διαδικασίες»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 09:57

Ν. Βαλλιανάτος: «Φούμαρα αυτά που λέγονται για το Γηροκομείο – Απαράδεκτο να τα λένε κάποιοι ενώ γνωρίζουν τις διαδικασίες»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου  Νικόλας Βαλλιανάτος .

Εν αρχή ην ο λόγος και ο κ. Βαλλιανάτος επειδή πολύς λόγος γίνεται για την διαχείριση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, ενημέρωσε σχετικά:

«Επειδή πολλά λέγονται, να τα βάλουμε στη σειρά. Ένας συνάνθρωπος μας άφησε 3 με 3,5 εκατομμύρια δολάρια στο γηροκομείο.

Ο Δήμος έκανε διαγωνισμό με τις τράπεζες, τα τόκιζε με προθεσμίες, έπαιρνε 40 με 50 χιλιάδες ευρώ τόκους και μ αυτά τα χρήματα περνούσαν οι γέροντες καλύτερα. Εδώ και κάποιους μήνες ήρθε εντολή από την Κυβέρνηση να τα μεταφέρουμε όπως όλοι οι φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος, άτοκα. Εμείς κάναμε διάφορες κινήσεις και ενέργειες ότι αυτά τα λεφτά είναι δωρεά, τα έχουν δώσει για την καλύτερη ζωή των γερόντων και δεν τα δίνουμε. Μας ήρθε εδώ και είκοσι μέρες, μια ειδοποίηση, ότι αν δεν τα δώσετε θα κατηγορηθείτε όλο το ΔΣ  για υπεξαίρεση και άρνηση του νόμου. Οπότε αναγκαστήκαμε προχθές  και πήραμε μία απόφαση να μεταφέρουμε τα λεφτά στην Τράπεζα της Ελλάδος άτοκα. Σημειωτέον ότι  η Κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, δεν δίνει πενηνταράκι στο γηροκομείο, καμία ενίσχυση.

Το γηροκομείο ζει από κάποια ενοίκια που έχει αφήσει ως δωρεές ο κόσμος και από τις δωρεές του κόσμου. Αυτή τη στιγμή θα χάσουμε 40 με 50 χιλιάδες ευρώ τόκους, θα ζοριστούν οι ηλικιωμένοι γιατί με αυτά τα λεφτά υπήρχε μια καλύτερη ζωή για τους τρόφιμους ,δεν έχει κρατικές ενισχύσεις καθόλου και από ότι φαίνεται τα κρατικά ταμεία έχουν στερέψει και προσπαθούν να πάρουν τα λεφτά από οπουδήποτε.

Πολλά λέγονται για κακή διαχείριση, λέγονται από κάποιους  που τα έχουν ψηφήσει επανειλημμένως, αντί  να βγούμε όλοι μπροστά και να πούμε ότι αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο.

Αν ήταν κρατικές ενισχύσεις, πάρτα και κάντα ότι θέλεις, όταν σου αφήνει ένας συνάνθρωπος σου κάποια χρήματα για την καλύτερη ζωή των ηλικιωμένων  και εσύ τα παίρνεις άτοκα, επιβαρύνεις ,είναι οι μισθοί των υπαλλήλων. Αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο κατά την άποψη μου και είναι πιο απαράδεκτο από αυτούς που ξέρουν την διαδικασία, από αυτούς που ήτανε στο ΔΣ, να παίρνουν το μέρος του κράτους να μας φάνε τα λεφτά».

Για την επιχειρούμενη  στοχοποίηση της Προέδρου  του Γηροκομείου, ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από το που ανήκει ο καθένας, ο Διευθυντής και το προσωπικό του γηροκομείου είναι άμεμπτοι στην λειτουργία τους και η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη.

«Αυτά που λέγονται είναι φούμαρα,  για μεταξωτές κορδέλες και αυτά τα λένε άνθρωποι οι οποίοι ήταν στο γηροκομείο πριν από μας, είτε στο ΔΣ, είτε κάπου αλλού» είπε.

Ο κ. Βαλλιανάτος εξήγησε επίσης ότι για να πάρει το γηροκομείο κάποια χρήματα από αυτά που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα πρέπει να γίνει αιτιολογημένη έκθεση σε κάποιο συμβούλιο, το οποίο θα αποδεσμεύει ένα ποσό για να καλυφθούν οι προκύπτουσες ανάγκες. Τα λεφτά θα ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση. Μνημόνευσε δε ότι αυτό έχει ξανασυμβεί με τα αποθεματικά των Δήμων και Νομαρχιών και ότι η εκάστοτε κυβέρνηση όταν ζορίζεται οικονομικά, βάζει χέρι στα αποθεματικά όλων των οργανισμών.

Ο κ. Βαλλιανάτος έδωσε έμφαση επίσης στο ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης – (Αναμένεται η επίσημη ανακήρυξη από την UNESCO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο τον Μάρτιο του 2022),σημειώνοντας  ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα έχουν τεράστιο όφελος και συνεχάρη όσους εργάστηκαν γι αυτό. 

Για το ψήφισμα του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την ένταξη και των νησιών του Ιονίου στην επικείμενη εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου από το 2025,ο κ. Βαλλιανάτος είπε ότι ήταν επιβεβλημένο, γιατί δεν μπορεί να βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου σε χειρότερη μοίρα από αυτή που βρίσκονται τα νησιά του Αιγαίου. Αναγνώρισε ότι η τοπική αγορά έχει μειωμένα έσοδα και θέλει στήριξη και ευχήθηκε χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του σε σχέση με την πορεία την πανδημίας να είναι καλό το επόμενο καλοκαίρι.

Τέλος ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-773679999?si=92a4b18528d3416ea9b75f56667db180&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250