Μ. Μαφρέδας: «Δεν καταλαβαίνω κάποιοι που έχουν ασκήσει διοίκηση να κατηγορούν τώρα το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που το χρησιμοποιούν και οι 332 Δήμοι της Ελλάδας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 11:10

Μ. Μαφρέδας: «Δεν καταλαβαίνω κάποιοι που έχουν ασκήσει διοίκηση να κατηγορούν τώρα το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που το χρησιμοποιούν και οι 332 Δήμοι της Ελλάδας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών,  Μικέλης  Μαφρέδας,  για την χωρική ενότητας της Κοινότητας που έχει την επιμέλεια και ευθύνη.

Ο κ. Μαφρέδας αποτύπωσε ευθύς εξ αρχής τα προβλήματα που προέκυψαν από την τελευταία κακοκαιρία στην περιοχή, κάνοντας λόγο για τις ασυνήθεις συνεχείς βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα ,αλλά και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν ζημιές στις παραλίες.

Η παραλία του Κλειματσιά, Παλιολινός και Λιάκα είναι τα ενάλια σημεία που έχουν χάσει την ισορροπία τους.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και στις αγροτικές περιοχές -στις ζώνες εκτός ορίων των οικισμών.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι οι πρώτοι  αποδέκτες των προβλημάτων και  όπως είπε ο κ. Μαφρέδας: «Είναι γνωστό το πρόβλημα, κάποιοι συμπολίτες μας ντόπιοι και ξένοι, έχουν επιλέξει να αγοράσουν κτήματα και να φτιάξουν σπίτια εκτός των ορίων των οικισμών, νόμιμα, και δεν γίνεται  να αρνηθώ τον καθαρισμό των χώρων. Είχαμε περίπτωση παιδιών που δεν πήγαν στο σχολείο τους γιατί είχαν κλείσει οι δρόμοι, είχαμε περίπτωση που έπρεπε να προμηθεύσουμε σε Γερμανό κάτοικο της φάρμακα, έχουμε τέτοια θέματα. Η πολιτεία θα πρέπει εφόσον τους έδωσε την δυνατότητα να χτίσουν, να ενισχύσει τα προγράμματα  αγροτικής οδοποιίας ,για να μπορέσουμε να φτιάξουμε καλύτερες υποδομές γι αυτούς τους ανθρώπους. Διαφορετικά το πρόβλημα θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Εμείς απλώς κάνουμε διαχείριση των προβλημάτων. Είναι κάποιες κοινότητες στην περιοχή μας που έχουν μεγάλα προβλήματα με τις κακοκαιρίες και κάποιες άλλες που έχουν λιγότερα».

Η Πολιτική προστασία του Δήμου Αργοστολίου όπως ενημέρωσε ο κ, Μαφρέδας έχει επιληφθεί των προβλημάτων που έχουν ενσκήψει και η Κοινότητα από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί .

Ο κ. Μαφρέδας  έκανε αναφορά  στα  προβλήματα που προκύπτουν και το καλοκαίρι με οικόπεδα εντός οικισμών «ξεχασμένα» που δεν καθαρίζονται και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος των πυρκαγιών με αποτέλεσμα με Εισαγγελική παραγγελία να παρεμβαίνουν και να τα καθαρίζουν. Σημείωσε ότι οι Δήμοι δεν ενημερώνονται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάθε οικοπέδου με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει σε ποιόν θα απευθυνθεί για τον καθαρισμό του.

Αναγνώρισε ότι κάποιοι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν συνεισφέρει στην βελτίωση των δρόμων, όμως δεν έχουν την δυνατότητα να το πράξουν όλοι.

Ως προς την λειτουργία του Δήμου δήλωσε ικανοποιημένος, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Διαχείριση του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και των συνεργατών του και  υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ τους. Ο        Θεόφιλος Μιχαλάτος όπως είπε από την αρχή έδωσε εντολή να συνταχθούν μελέτες, δεν βρήκαν μελέτες ως Δημοτική Παράταξη, κινητοποιήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία, έχουν γίνει πολλές μελέτες, έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και πρέπει να κάνει λίγο υπομονή ο κόσμος ανέφερε.

Οκτώμισι χρόνια δεν είχε γίνει στην περιοχή ένα έργο υποδομής όπως ενημέρωσε, είχανε κάνει άλλες επιλογές οι προηγούμενοι.

Τώρα ο Δήμος δίνει  έστω και τη ΣΑΤΑ και γίνονται κάποιες οδοστρώσεις.

Συμπλήρωσε επίσης:

«Από το «Πράσινο Ταμείο» εγκρίθηκε το πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές, μέσα στις 18 είναι και των Σπαρτιών ,υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην αποκατάσταση του Δρόμου στην είσοδο των Σπαρτιών, λόγω των κακών καιρικών φαινομένων όμως  είναι ενταγμένο το έργο στην αγροτική οδοποιία  η οποία είναι σε εξέλιξη. Επιτέλους θα ησυχάσουμε από ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί χρόνια. Προσωρινά κλείσαμε τις λακκούβες. Από το «Αντώνης Τρίτσης» δεν έχει συμβασιοποιηθεί ακόμη, όμως έχει εγκριθεί, ύψους 8.000.000ευρώ και  αφορά την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων  και των Σπαρτιών.

Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους οι οποίοι είχαν ασκήσει διοίκηση που κατηγορούν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» , ένα πρόγραμμα που το χρησιμοποιούν και οι 332 Δήμοι της Ελλάδος. Είναι συνέχεια του προγράμματος «Φιλόδημος» Οι ένοχοι αμιαντοσωλήνες, αυτοί που κατηγορούν το πρόγραμμα το λέγανε.» 

Κλείνοντας ο κ. Μαφρέδας, ενημέρωσε  για τις επερχόμενες παρεμβάσεις στο  γήπεδο Κεραμειών  στην αναβάθμιση του γηπέδου των Κουρκουμελάτων ,στον δρόμο του Φαγιά, στις «πράσινες γωνίες»

στην περιοχή της Λειβαθούς ,τόνισε ότι οι προσλήψεις εποχιακών στους Δήμους θα έπρεπε να γίνονται την περίοδο του καλοκαιριού και όχι την χειμερινή περίοδο και ευχήθηκε καλές γιορτές και μια καλύτερη  χρονιά σε όλους .

Ιδιαίτερες ευχές κατέθεσε στους υγειονομικούς του νησιού μας   και παρότρυνε τον κόσμο να εμβολιασθεί.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-713378350?si=252c1e31ec8f4959ae067bf8d1d7c607&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.

 




00 inkefalonia general ad 300X250