Θεόφιλος στον Inkefalonia 89,2: «Ανενημέρωτη για το άλσος Καλλιθέας η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, υιοθετεί τις απόψεις του κ. Παρίση»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 00:27

Θεόφιλος στον Inkefalonia 89,2: «Ανενημέρωτη για το άλσος Καλλιθέας η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, υιοθετεί τις απόψεις του κ. Παρίση»

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για τα όσα επιμελείται για τον Δήμο Αργοστολίου ευρισκόμενος στην Αθήνα και για την αξιοποίηση του άλσους της Καλλιθέας στην Λακήθρα, ευχόμενος ταυτόχρονα καλές και υγιείς γιορτές.

Σχετικά ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε:

«Βρίσκομαι στην Αθήνα για δουλειές του Δήμου, είχα χθες μία επαφή με τον Γ, Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας για θέματα του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου και έως την Παρασκευή θα έχω συναντήσεις στο Εσωτερικών και στο ΤΑΙΠΕΔ. Την εβδομάδα πριν τις γιορτές θα προσπαθήσουμε να προλάβουμε πράγματα πριν τελειώσει το 2020.Είχα ενημέρωση για την μαρίνα Αργοστολίου ότι προς το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη για δημοπράτηση ,μέχρι την Παρασκευή θα έχω περισσότερη ενημέρωση από την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ».

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το άλσος της Καλλιθέας στη Λακύθρα,ο κ.Μιχαλάτος είπε:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η Δημοτική περιουσία ανήκει στους Δημότες. Το ίδιο πιστεύω και για την περιουσία του κράτους ότι ανήκει στους πολίτες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αεροδρόμια που πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα έδωσε στην Fraport να τα αξιοποιήσει και να τα ανακαινίσει και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Το αεροδρόμιο μας είναι πλέον σύγχρονο, με καλύτερες υπηρεσίες και μπορεί να δεχτεί περισσότερο κόσμο κ.τ.λ.

Την ίδια άποψη με αυτή που ακολούθησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα αεροδρόμια έχει και ο Δήμος για την περιουσία του.

Θυμίζω ότι στο αλσύλλιο της Καλλιθέας στη Λακήθρα υπήρχε ένα κατάστημα Δημοτικό που για πάρα πολλά χρόνια το είχαν διάφοροι επαγγελματίες και όλοι θυμόμαστε το γνωστό κέντρο Καλλιθέα που ήτανε στέκι της περιοχής .Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε δεν είναι κάτι που το έχουμε κρύψει, το έχουμε βάλλει και στο προεκλογικό μας φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρουμε αξιοποίηση της Καλλιθέας .

Όταν λέω αξιοποίηση, αναφέρομαι στο κτιριακό κομμάτι, γιατί η ανάπλαση όπως λέει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από άγνοια, είτε από σύγχυση ,είτε από δόλο, έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τον πρώην Δήμο Λειβαθούς. Το θεατράκι, η πλακόστρωση, η είσοδος, όλα αυτά έχουν γίνει από χρηματοδοτικά προγράμματα της εποχής εκείνης .Η ανάπλαση έχει γίνει και η οποία καταστρέφεται ,γκράφιτι στο θεατράκι, σπάνε συνέχεια τις λάμπες, για 15 χρόνια, η Δημοτική Αρχή Λειβαθούς,10 χρόνια η Δημοτική Αρχή Παρίση και δύο εμείς, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να προσπαθούμε να φτιάξουμε τις ζημιές. Γίνονται βανδαλισμοί και παραπονούνται οι κάτοικοι γύρω από το αλσύλλιο ότι τα βράδια φοβούνται από τον κόσμο που μαζεύεται εκεί.

Η λύση ήταν να αξιοποιηθεί το αλσύλλιο ,να ξαναγίνει ένας πολυχώρος που να μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις, να υπάρχει ένα κομμάτι στο Δήμο να μπορεί να χρησιμοποιεί το θεατράκι με αποδυτήρια κ.λπ. Ο Δήμος την προεκλογική αυτή δέσμευση την πήγε στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας, το τοπικό Συμβούλιο πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία και κάποια στιγμή θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει. Δεν υπάρχει κάποιος επενδυτής, θα προσπαθήσουμε να το δημοσιοποιήσουμε να βρεθεί κάποιος, να ζωντανέψει ο χώρος και μακάρι να βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας από την περιοχή για να ξαναγίνει το κατάστημα αυτό.

Αυτό που περιγράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα, ότι υπάρχουν προγράμματα ανάπλασης, βεβαίως και υπάρχουν, αλλά βεβαίως και το ξέρουν, ότι δεν είναι ανάπλαση, είναι κατασκευή κτηρίου και δεν υπάρχουν προγράμματα για κατασκευή κτηρίου. Διαφορετικά θα το φτιάχναμε εμείς και θα το νοικιάζαμε μετά για να έχουμε περισσότερα οφέλη.

Ο Δήμος έχει υποβάλλει στο «Αντώνης Τρίτσης» την ανάπλαση Αργοστολίου με 6.000.000 και έχει εγκριθεί και πρόσφατα υπέβαλλε στο «Πράσινο Ταμείο» 2 αναπλάσεις για δύο χωριά αξίας 500.000 ευρώ ,για την πλατεία Λακήθρας (έχουμε κάνει μια πολύ ωραία μελέτη) και για την Αγία Ειρήνη στον Πόρο. Θα έχουμε αποτελέσματα τους πρώτους μήνες του 2022 για την πλατεία Λακύθρας η οποία θα γίνει αγνώριστη. Πρέπει λοιπόν να πούμε στην Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα ότι είναι άλλο η ανάπλαση και άλλο η κατασκευή κτηρίου. Πιάστηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή ανενημέρωτη, πιστεύω ότι υιοθετήσανε τις απόψεις στελεχών του συνδυασμού του Παρίση. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή εκφράζουν τις απόψεις που έχει η παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά». Είναι οι εκφραστές αυτού που υπερασπίζονται στελέχη του κ. Παρίση στη Λακήθρα.»

Για τις δολιοφθορές που γίνονται στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου το τελευταίο διάστημα ,που παρατηρείται κάποιοι να κόβουν τα καλώδια του χριστουγεννιάτικου στολισμού ,ο κ .Μιχαλάτος ανέφερε ότι και στον Πόρο παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, τα απέδωσε στις ψυχολογικές διακυμάνσεις που έχει επιφέρει η πανδημία σε κάποιους οι οποίοι έχουν αποκτήσει προβλήματα συμπεριφοράς και συνέστησε σε όλους να έχουν τα μάτια ανοιχτά και να προστατεύουν την δουλειά που γίνεται προς κοινό όφελος.

Κλείνοντας μεταλαμπάδευσε την αισιοδοξία του προς όλους για τις επόμενες «καλές» μέρες, ευχόμενος να παραμείνει χαμηλά σε κρούσματα covid-19 η Κεφαλονιά ,ο Δήμος όπως είπε, δίνοντας έμφαση στους ντόπιους ανθρώπους και καλλιτέχνες έχει προγραμματίσει ανάλογες εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους ,ευχήθηκε η αγορά να κινηθεί αναλόγως και το 2022 να υπάρχουν καλά αποτελέσματα στον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Όσο για τον Δήμο Αργοστολίου, το 2022 όπως τόνισε, θα εκτελούνται έργα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/theofilos-893?si=fe349e9e3cbf4163964cf45beaeba3c1&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250