«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»: Η Κέρκυρα γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο της

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 16:12

«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»: Η Κέρκυρα γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο της

«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Η Κέρκυρα γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο της


Μέρα γιορτής και χαράς για το νησί μας. Γιορτάζει ο προστάτης Άγιος του νησιού μας και σχεδόν σε κάθε σπίτι, υπάρχουν φίλοι, αδέλφια, παιδιά, εγγόνια, που θα λάβουν ευχές.

Η Κέρκυρα γιορτάζει από βορά σε νότο. Αρώματα από τηγανήτες, μέλι και κανέλα, πλημμυρίζουν τους δρόμους του νησιού. Άνθρωποι βαδίζουν με πακέτα στο χέρι, θα καθίσουν στα στολισμένα καταστήματα, θα χαρούν με φίλους.

Και αυτή η εικόνα δημιουργεί πράγματι αίσθημα αισιοδοξίας. 

Όμως η πραγματικότητα είναι εδώ.

Στις δυσκολίες της πανδημίας, στην αβεβαιότητα που υπάρχει διάχυτη σε κάθε οικογένεια, στις ζοφερές ημέρες που εδώ και αρκετό βιώνουμε με στωικότητα και υπομονή. 

Δυστυχώς η επικαιρότητα με τις συνεχείς δολοφονίες γυναικών, η σκληρότητα και η αδιαφορία των ανθρώπων στην θέα του νεκρού κοριτσιού στο Κερατσίνι, το αδειανό τραπέζι και τα δώρα που θα λείψουν κάτω από πολλά δέντρα, όλα αυτά θαμπώνουν τα φώτα της γιορτής.

Η χθεσινή ημέρα, 11 Δεκεμβρίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και σημειολογικά δεν θα μπορούσε παρά να δημιουργεί έντονο στοχασμό αλλά και προβληματισμό για το μέλλον των παιδιών σε αυτόν τον κόσμο, που δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

Παιδιά που βιώνουν διωγμό, πόλεμο και διωγμό, παιδιά που βιώνουν σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση, παιδιά που εγκαταλείπονται, παιδιά που γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας της ίδιας τους της μάνας, παιδιά ανυπεράσπιστα απέναντι στην νοσηρότητα του ανθρώπου.

Και όμως. Ύστερα από κάθε δάκρυ που κυλά στο μάγουλο τους, εκείνα θα βρουν μια αφορμή να χαμογελάσουν και πάλι.

Κι ας είναι για κάτι πρόσκαιρο και ασήμαντο.

Ας δώσουμε λοιπόν και την ψυχή μας για να γίνει αυτό το χαμόγελο παντοτινό, για να φωτίζονται όλα τα παιδικά πρόσωπα από χαρά, ευημερία και ηρεμία.

Κάθε παιδί είναι μια ρανίδα ελπίδας για αυτόν τον κόσμο.

Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι χείμαρρος ζωής, μια πηγή που αναβλύζει μόνο αγάπη.

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Από το Γραφείο Τύπου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250