Συνάντηση Παρίση με τον Υπουργό Εσωτερικών για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:10

Συνάντηση Παρίση με τον Υπουργό Εσωτερικών για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος

Ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος, της ΠΕΔ-ΙΝ  και Επιτροπή του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ, σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη για την προώθηση θεμάτων των Δήμων μας.

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 η Επιτροπή της ΠΕΔ-ΙΝ, που ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ., πραγματοποίησε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, για την προώθηση θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων των Δήμων μας.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη έλαβαν μέρος: 

Ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ  
Η κα Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων,
Ο κ. Γιώργος Μαχειμάρης, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας,
Ο κ. Κωνσταντίνος Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας,
Ο κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Δήμαρχος Παξών,
και ο κ. Στέλιος Σπαθής, Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης.

Στη συνάντηση αυτή ετέθησαν όλα τα σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Δήμους μας και συγκεκριμένα: Η οικονομική ενίσχυση των Δήμων για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η στελέχωση των Δήμων που αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση θεμάτων και διαδικασιών των Δήμων. Οι συνεχείς έλεγχοι που επιβαρύνουν και δυσκολεύουν τη λειτουργία τους. Η ίδρυση και λειτουργία αυτόνομων Νομικών Προσώπων από τους νεοσύστατους Δήμους. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε Δήμους για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθεια και στα μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση και υποστήριξη των Δήμων και την επίλυση προβλημάτων.  Στη συνέχεια ανέφερε ότι για τους Δήμους που είχαν προχωρήσει οι προκηρύξεις και οι διαδικασίες για ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών αλλά δεν είχε προκύψει ανάδοχος, θα υπάρξει πρόβλεψη με τροπολογία να  αφαιρεθούν τα πρόστιμα. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση που υπάρχει για να μειωθούν οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση θεμάτων των Δήμων, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να γίνουν όσες και οι αιρετές Περιφέρειες.
Στη συνέχεια ο κ.  Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, ο κ.Γιώργος Μαχειμάρης Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, 
ο κ.Κωνσταντίνος Λέσσης Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας  και 
ο κ.Στέλιος Σπαθής Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ.Δημήτρη Μαραβέλια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ.Σπύρο Σπυρίδωνα. Το θέμα της συνάντησης ήταν η τεχνική υποστήριξη των μικρών νησιωτικών και των νεοσύστατων Δήμων για τη σύνταξη μελετών, τη δημοπράτηση έργων και την υποβολή προτάσεων των Δήμων σε Χρηματοδοτικά Προγράμματα.

Από το Γραφείο Τύπου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250