Η Λαϊκή Συσπείρωση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την Υγεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 12:30

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την Υγεία

«Σε παράσταση για ένα ρόλο…» εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Αργοστολίου με θέμα την υγεία στο νομό.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!!!!

Η παραπάνω πολυδιαφημισμένη συζήτηση απέδειξε για μια ακόμη φορά την ενιαία στρατηγική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) προεξάρχουσας της σημερινής της ΝΔ, καθώς και την σύμπλευση σε αυτήν της Δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων (Παρίση- Παντελιού – Φόρτε).

«Την μπουκιά από το στόμα» έπαιρνε ο ένας από τον άλλο στα «επιχειρήματα» προκειμένου να κρύψουν την βασική αιτία του προβλήματος που είναι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Υγεία στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, που αφορούν την δραματική προσαρμογή της στην λογική του «κόστους- οφέλους» και την υποταγή της στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Απέκρυψαν επιμελώς ότι αυτή η πολιτική κάνει όλες τις δομές υγείας του νομού (Νοσοκομεία, Κ.Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, ΕΚΑΒ, κ.α.) να λειτουργούν υποβαθμισμένες και εγκληματικά υποστελεχωμένες (δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες π.χ. παθολόγοι, αναισθησιολόγοι κ.α.) με χαμηλά αμειβόμενο και ελαστικά εργαζόμενο προσωπικό, με τραγικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και μέσα, χωρίς την λειτουργία βασικών κλινικών (ΜΕΘ, Ψυχιατρική κ.α.), με την ίδια την κτιριακή υποδομή τσακισμένη και υπό κατάρρευση κ.α.

Όλοι τους, βάζοντας συνεχώς πλάτη στην προτεραιότητα και μέσα από την δραματική μείωση των δαπανών για την υγεία, να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, γιγαντώνουν τη δαπάνη της λαϊκής οικογένειας για την υγεία και μάλιστα σε συνθήκες έντασης της φορολεηλασίας της.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στην κραυγή αγωνίας που εξέφρασαν οι φορείς των εργαζομένων ( γιατροί, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό κ.α.) με τις παρεμβάσεις τους, η Κυβέρνηση δια του βουλευτού της και του Διοικητή του Γ. Ν. Κεφαλληνίας, σιώπησε εκκωφαντικά σε όλα τα παραπάνω προβλήματα, προτείνοντας «λύσεις» μέσα από την αναζήτηση χορηγών και ευεργετών, καθώς και μέσα από την μετακύληση κόστους και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση (Δήμους Περιφέρεια), όταν μάλιστα, η κρατική χρηματοδότηση σε αυτούς έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 65%..!

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αντί να απολογηθούν γιατί δεν επισκευάζονται τα τσακισμένα από τους σεισμούς του 2014 κτίρια του Γ.Ν. Αργοστολίου και του Μαντζαβινάτειου, γιατί δεν εκσυγχρονίζονται με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και δεν στελεχώνονται με γιατρούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, υιοθέτησαν τις αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία, τις προσλήψεις με «μπλοκάκι» και τα δημοτικά επιδόματα σίτισης και στέγασης ως πανάκεια.

Από την πλευρά της η Δημοτική αρχή ( ΠΑΣΟΚ-Επιχειρηματίες), η μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου (Ν.Δ.), αλλά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ « Κεφαλονιά Νησί για όλους», αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθούν στην αιτία των προβλημάτων, ανέλαβαν ουσιαστικά το ρόλο των «προθύμων», προσφέροντας πολύτιμο χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και τα στελέχη της, μέσα από την συγκρότηση μιας ακόμη «επιτροπής», αποτελούμενη ουσιαστικά από τους ίδιους που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα !!!

Οι εργαζόμενοι και ο Λαός της Κεφαλονιάς πρέπει να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα και με αφορμή την παραπάνω συζήτηση και άμεσα να οργανώσουν τον αγώνα τους προτάσσοντας τις δικές τους ανάγκες . Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους, την Ε.Ε. μπορεί να δοθεί λύση προς όφελος του λαού με στόχο την δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί σημαντικό σταθμό η πρωτοβουλία-σύσκεψη του ΕΚΚΙ το Σάββατο 30/10/2021 στις 18.30 μ.μ., όλα τα σωματεία και τους φορείς του Νομού μας, προκειμένου να συντονιστεί η δράση τους, για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση πού είναι σε πλήρη εξέλιξη και που αφορά και τα προβλήματα υγείας στο νομό .

                                                                                                                  Αργοστόλι, 29/10/2021

                                                                                                             Λαική Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250