Δεν έχουν πιστωθεί ακόμα τα προνοιακά επιδόματα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 14:40

Δεν έχουν πιστωθεί ακόμα τα προνοιακά επιδόματα

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλλονιάς, ενημερώνει τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων πως το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012, δεν έχει μέχρι στιγμής πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η υπουργική απόφαση για την κατανομή των προνοιακών επιδομάτων πραγματοποιήθηκε στις 04 Φεβρουαρίου και στις 07 Φεβρουαρίου είχε πιστωθεί ο ειδικός λογαριασμός του Δήμου. Το Υπουργείο οικονομικών με σχετική του εγκύκλιο ανέφερε πως μετά την 31/01/2013 καμία δαπάνη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εκτός των μισθών και των συντάξεων, εάν δεν υπήρχε προϋπολογισμός του Δήμου.


Η υπηρεσία έγκαιρα είχε ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τον κίνδυνο μη καταβολής των Προνοιακών επιδομάτων, ώστε τα χρήματα να πιστωθούν προ της 31/01/2013 κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα ενημερώθηκε η Εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία καθώς και το τοπικό παράρτημα της Πατρας για αυτή την εξέλιξη που επηρεάζει πολλούς Δήμους της χώρας.


Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας και μόλις εγκριθεί από τον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης θα ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες πίστωσης των λογαριασμών των επιδοματούχων. Συνεχίζονται ταυτόχρονα οι προσπάθειες για την εξαίρεση των Προνοιακών επιδομάτων από τις υποχρεωτικές δαπάνες που μπορούν να πραγματοποιηθούν και ζητούμε από τα αρμόδια υπουργεία την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους εωσότου εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου.


Θεωρούμε απαράδεκτο να διαιωνίζεται ένας δαιδαλώδης γραφειοκρατικός μηχανισμός που προκαλεί για λόγους διαδικαστικούς, μια ακόμη καθυστέρηση των κρίσιμων για την επιβίωσή των συμπολιτών μας επιδομάτων.

O Αντιδήμαρχος

Ευάγγελος Κεκάτος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ