Επίσκεψη Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΝΑΣΑ στη Λευκάδα.

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:11

Επίσκεψη Περιφερειακών Συμβούλων της ΑΝΑΣΑ στη Λευκάδα.

Αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, με τον επικεφαλής της παράταξης π. περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους και π. αντιπεριφερειάρχες Θόδωρο Χαλικιά και Σπύρο Γαλιατσάτο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 6/10 την Βασιλική και το Νυδρί Λευκάδας.

Στην Βασιλική, σε επαφή με το επίσης νέο αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών ολοκληρώθηκε, η κατασκευή της ράμπας πρόσδεσης ΕΓ/ΟΓ. Μετά από τα πλείστα εμπόδια που τέθηκαν εκ μέρους συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων της περιοχής, μετά από την ανεξήγητη αμέλεια και καθυστέρηση της σημερινής περιφερειακής αρχής, το λιμάνι της Βασιλικής αποκτά εκ νέου τα χαρακτηριστικά ενός λιμανιού σύνδεσης και συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων και η γραμμή Βασιλική-Φισκάρδο θα επανέλθει την προσεχή περίοδο.

  

Στο Νυδρί, το ένα από τα δυο μεγάλα έργα ανάπτυξης που σχεδίασε, χρηματοδότησε και προώθησε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, αυτό της ανάπλασης του κεντρικού εμπορικού δρόμου, υλοποιείται και αλλάζει την εικόνα του οικισμού. (Εντοπίσαμε βέβαια ορισμένες κακοτεχνίες που πρέπει να διορθωθούν).

Δυο σχέδια, δυο δράσεις με την σφραγίδα της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, βοηθούν τα μέγιστα την τοπική οικονομία.

--------------

Οι σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ είχαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία για μια συνάντηση-συζήτηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό, με θεματολογία τα βασικά προβλήματα του Δήμου.

Ανταλλάξανε απόψεις και πληροφορίες για:

  • Την προώθηση του έργου της αποπεράτωσης του θεάτρου, που κατά ευτυχή συγκυρία δημοπρατείται στις 14/10. Η ΑΝΑΣΑ, εκτιμώντας την σημασία του θεάτρου και την μεγάλη έλλειψη πολιτιστικών χώρων, εργάστηκε με συνέπεια για την δημιουργία προϋποθέσεων για ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
  • Την τύχη του ουσιαστικά καταργηθέντος τμήματος του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Λευκάδα. Η ΑΝΑΣΑ πιστεύει στην ανάγκη συστράτευσης για την παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Λευκάδα και την αποτροπή της οριστικής του κατάργησης.
  • Την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ανάδειξη αναδόχου και την εκκίνηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων (ΜΟΠΑΚ). Η τριτοκοσμική εικόνα διαχείρισης πρέπει να εκλείψει.
  • Το στάδιο που βρίσκονται οι συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο για την νέα ζεύξη της Λευκάδας με την απέναντι ακτή, έργο υψίστης σημασίας για την Λευκάδα της επόμενης δεκαετίας.

Η ΑΝΑΣΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη των θεμάτων αυτών και εξέφρασε την αλληλεγγύη της για την ταχεία υλοποίηση τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά




00 inkefalonia general ad 300X250