ΑΝΑΣΑ: "Η πικρή σχέση της κας Κράτσα με την Ανακύκλωση και τα απορρίμματα στον Λίβα"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 15:21

ΑΝΑΣΑ: "Η πικρή σχέση της κας Κράτσα με την Ανακύκλωση και τα απορρίμματα στον Λίβα"

 Οι ΜΗ απαντήσεις της κ. Περιφερειάρχη ως προέδρου του ΦΟΔΣΑ:

  1. Δυο φορές προκλήθηκε η κ. Κράτσα να απαντήσει αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα  αντικατάστασης των μηχανημάτων διαλογής ανακυκλώσιμων στο ΚΔΑΥ πλησίον αεροδρομίου. Και τις δυο φορές δεν έδωσε  κανένα χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ -από όταν ανέλαβε η κ. Κράτσα- τα ανακυκλώσιμα της Ζακύνθου πηγαινοέρχονται στο Αγρίνιο, διότι έχουν χαλάσει τα μηχανήματα.
  2. Η κ. Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι είναι παλιές(!) οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την περιβαλλοντική Ομάδα "Βραχίονας" στις 12/9/22 για τον Λίβα. Διαψεύδει δηλ. την Περιβαλλοντική Οργάνωση. Στις φωτογραφίες είναι σαφές ότι έχουν τοποθετηθεί υπερυψωμένα δέματα σε μια μεγάλη  περίμετρο και στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σκουπίδια.

Η  φωτογραφία ελήφθη στις 12/9/21 από ψηλά από την περιβαλλοντική οργάνωση "Βραχίονας".

  1. Η  κ. Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στραγγίδια στον Λίβα, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης  κ. Μοθωναίου σε συνέντευξή της (21/9) σε ραδιοσταθμό δήλωσε ότι: "ΥΠΑΡΧΕΙ το πρόβλημα των στραγγιδίων, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να τα συλλέγουμε για να μην διαρρεύσουν στον υδροφόρο ορίζοντα...".
  2. Ισχυρίστηκε η κ. Κράτσα ότι δεν ισχύει η διαπίστωση των περιβαλλοντικών Οργανώσεων ότι ΟΛΕΣ  τις φορές που έγινε επίσκεψη στο Λίβα ΔΕΝ λειτουργούσε το μηχάνημα διαλογής ανακυκλώσιμων. Και μας παρότρυνε να ελέγξουμε τα... παραστατικά. Να μην εμπιστευόμαστε τα μάτια μας δηλαδή. Να είναι σίγουρη  η κ. Κράτσα, ότι τόσο η ΑΝΑΣΑ όσο και οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις δεν θα αφήσουν από τα μάτια τους τον Λίβα.
  3. Για  το συσσωρευμένο πολύ κακής ποιότητας κομπόστ (γεμάτο πλαστικά) που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ανακάτευε με το χώμα του, ΔΕΝ υπήρξε καμιά απάντηση.
  4. Για τις τεράστιες ποσότητες δεμάτων που έχει καταστραφεί η μεμβράνη τους επανέλαβε την  γνωστή (από τον Μάιο) υπόσχεση ότι: εντός των ημερών θα μεταφερθούν κάποιες ποσότητες απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Κατά την προσφιλή της μέθοδο η κ. Περιφερειάρχης, που προφανώς έχει χάσει κάθε  έλεγχο στον Λίβα, δεν ασχολείται με το δικό της "έργο", αλλά με αυτό που -νομίζει ότι- δεν έκαναν οι προηγούμενοι.

Τέλος,  ακόμη περιμένουν οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις την οφειλόμενη επίσημη -γραπτή- απάντηση  της κ. Κράτσα σε όσα της έθεσαν οι περιβαλλοντικές Οργανώσεις. Όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί η ίδια πριν από έναν ολόκληρο μήνα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250