Γερ. Λιγνός: «Ευλογία που βρέθηκα στο Τόκιο - Κάποια περιστατικά που συνέβησαν εκεί, δεν ήταν όμορφα και πρέπει κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 10:05

Γερ. Λιγνός: «Ευλογία που βρέθηκα στο Τόκιο - Κάποια περιστατικά που συνέβησαν εκεί, δεν ήταν όμορφα και πρέπει κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Γεράσιμος Λιγνός για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στους οποίους άξια συμμετείχε.

Η αυλαία των 16ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έπεσε κλείνοντας τον κύκλο του Τόκιο 2020, που άνοιξε στις 23 Ιουλίου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) Άντριου Πάρσονς χαιρέτισε «την πιο σημαντική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων», λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τους κινδύνους που «σκίασαν» την διεξαγωγή τους.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι αυτή, ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, λόγω της πανδημίας. Επειδή δώσαμε φωνή σε 1,2 δισεκατομμύρια άτομα με αναπηρία», είπε ο Πάρσονς, επισημαίνοντας ότι «το Παραολυμπιακό κίνημα είναι ισχυρότερο από ποτέ», ενώ κήρυξε τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μπορεί ο τραυματισμός του να μην του έδωσε την δυνατότητα να φτάσει στους τελικούς ,όμως ο Γεράσιμος Λιγνός απέδειξε και πάλι ότι είναι ένας απο τους νικητές της ζωής.

Ο ίδιος εκμυστηρεύεται:

“Για μένα ο πιο μεγάλος στόχος ήταν το να βρίσκομαι στο Τόκιο, πιστεύω ότι είναι ευλογία για κάθε αθλητή να φτάνει σ αυτό το επίπεδο, να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς η Παραολυμπιακούς αγώνες. Το κατάφερα για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αυτό ήτανε για μένα σαν να τα είχα καταφέρει ήδη

.Όσον αφορά το Τόκιο, πήγα καλά, είχαν γίνει και κάποιες ενέργειες οι οποίες θα με είχαν ακόμα καλύτερα οι οποίες όμως τελικά δεν έγιναν. θα γίνουν επίσημες δηλώσεις σε κάποιες μέρες όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι αθλητές. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να δώσουν κάποιες απαντήσεις, αλλά και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για κάποια περιστατικά που συνέβησαν στο Τόκιο και που δυστυχώς δεν ήταν όμορφα. Είχανε μεταξύ τους κάποια θέματα και όλα αυτά άρχισαν να μας επηρεάζουν απο νωρίς ,με το που φτάσαμε. Κάποια στιγμή πρέπει αυτά να ειπωθούν για να μην επαναληφθούν».

Δύο μέρες πριν το πρώτο αγώνισμα έπαθα θλάση στον πλατύ ραχιαίο μυ μέσα στην πισίνα,οι Ιάπωνες είναι ένας εξαιρετικός λαός, με βοήθησαν και μετά απο 50 λεπτά κατάφερα να βγώ.Οι γιατροί επέμεναν να μην κολυμπήσω ,τους εξήγησα ότι κολυμπούσα πέντε χρόνια γι αυτό(να φτάσω στο Τόκιο),δεν είμαι επαγγελματίας, τα τελευταία χρόνια δεν έχω βγάλει απο την κολύμβηση ούτε ένα ευρώ και αυτοί που βγαίνουν και λένε κάποια πράγματα, πρέπει να ρωτήσουν πρώτα εγώ τι κερδίζω απο αυτό το πράγμα.”

Ο Γεράσιμος Λιγνός εξέφρασε την πικρία του για το ότι ενώ ο κόσμος της Κεφαλονιάς τον αγκάλιασε,τον στήριξε,κάποιοι με τα σχόλια που ανήρτησαν δείχνουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ψέξουν τον οποιοδήποτε στο μέλλον αν δεν τα καταφέρει, ενώ θα πρέπει να περνάνε άλλα πρότυπα στα παιδιά τα οποία πρέπει να επιβραβεύονται για κάθε προσπάθεια τους στον αθλητισμό.

¨Οσον αφορά τους επόμενους στόχους του, δεν έκρυψε ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του μετά απο μια Ολυμπιάδα, δεν ξέρει όπως είπε αν αυτή η ώρα θα έρθει μετά το Παρίσι ή το Λος Άντζελες, ξέρει όμως ότι θα το κάνει όταν ο ίδιος θα νιώθει “γεμάτος”. Προς το παρόν δεν έχει σκεφτεί τι είναι σωστό να πράξει.

Για την εμπειρία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που διεξήχθησαν χωρίς θεατές ο Γεράσιμος λιγνός ανέφερε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ήταν ενήμεροι γι’ αυτό,όμως θεωρεί ότι το σημαντικότερο είναι ότι κατάφεραν να φέρουν σε πέρας οι Ιάπωνες αυτή τη διοργάνωση.

Τέλος εξέφρασε τον σεβασμό του σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μεταφέροντας τις “ακριβές” στιγμές που μοιράστηκε με αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας.

Δεν παρέλειψε κλείνοντας να ευχαριστήσει όλους όσους βρίσκονταν κοντά του κατά την περίοδο της προετοιμασίας του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ,την οικογένειά του,την προπονήτρια και μητέρα του Αλεξάνδρα Μωραΐτου τπου όπως είπε δεν της δόθηκε η δυνατότητα να είναι μαζί του στους αγώνες εδώ και πέντε χρόνια, σε δύο Παραολυμπιάδες, σε δύο Παγκόσμια και δύο Πανευρωπαικά γιατί προφανώς όπως είπε δεν θεωρούν ότι πρέπει να έχει προπονητή.

Ευχαρίστησε επίσης τον φυσικοθεραπευτή του Μάκη Βαρτελάτο, για τα δύο υπέροχα χρόνια όπως τα χαρακτήρισε στην Αθήνα ευχαρίστησε τον Γιώργο Πόποτα, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς που τον στήριξαν και όλο τον κόσμο που τον περιέβαλε με αγάπη και τον κάνει να σκέφτεται θετικά για το μέλλον.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/892-lignos-post-paralympics}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250