Γεράσιμος Λιγνός – Μάριος Χατζηκυριάκος: «Ζούμε το όνειρό μας»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 09:32

Γεράσιμος Λιγνός – Μάριος Χατζηκυριάκος: «Ζούμε το όνειρό μας»

Μια ανάσα πια από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (σ.σ. Ξεκινούν την Τρίτη 24 Αυγούστου), οι αθλητές μας από την Κεφαλονιά, βρίσκονται εδώ και μέρες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, έτοιμοι να ριχθούν στις μάχες στα αγωνίσματά τους.

Ο Κεφαλονίτης Παραολυμπιονίκης Γεράσιμος Λιγνός, μαζί με τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμέΑ και του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Χρόνη Πολίτση, αποτελούν το… Κεφαλονίτικο στοιχείο αυτών των Παραολυμπιακών!

Λίγο πριν αναχωρήσουν από το νησί μας, βρέθηκαν ο ένας στα… λημέρια του άλλου!

Το χάρηκαν, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για στόχους και προοπτικές.

1

Η φωτογράφιση έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης, εκεί όπου έκανε προετοιμασία ο Μάριος Χατζηκυριάκος και στο κολυμβητήριο Αργοστολίου  εκεί όπου έκανε προετοιμασία ο Γεράσιμος Λιγνός.

Μαζί και οι προπονητές τους Αλεξία Μωραϊτου και Χρόνης Πολίτσης

Γεράσιμος Λιγνός (Παραολυμπιονίκης στο Ρίο της Κολύμβησης) : «Ηταν ένας πολύ μεγάλος στόχος και δόξα το Θεό τα καταφέραμε! Ήταν κάτι που ονειρευόμουνα από την στιγμή που πήγα στο Ρίο και έζησα εκεί όλη αυτή την εμπειρία. Είναι μια τεράστια εμπειρία και εύχομαι σε κάθε αθλητή να την ζήσει. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του αθλητισμού σε όλο τον πλανήτη. Πάμε εκεί για να το απολαύσουμε. Διαχρονικά απέδειξα ότι είμαι σταθερός αθλητής και συμμετείχα σε όλα τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Πήγα σε πολλά διεθνή μίτινγκ και σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ήταν το πιο σωστό να συμμετάσχω και εγώ σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Από εκεί και πέρα ο,τι άλλο θέλει να προκύψει ας προκύψει… Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο στην Κεφαλονιά και σε όλη την Ελλάδα για την υποστήριξή τους και να συγχαρώ και τον Μάριο Χατζηκυριάκο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στην Κεφαλονιά, αλλά και τον προπονητή του Χρόνη Πολίτση. Θα χαρώ πολύ που όλοι θα είμαστε παρέα στο Τόκιο».

2

Αλεξία Μωραϊτου (Μητέρα και προπονήτρια Γεράσιμου Λιγνού): «Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο και με πολύ χαρά ανακοινώθηκε η λίστα των αθλητών που θα πάνε στο Τόκιο. Ήταν μέσα ο Γεράσιμος, ο οποίος είχε κάνει μεγάλο αγώνα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και ο Γεράσιμος θα πάει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η προσπάθεια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Λόγω της πανδημίας , όλον αυτό τον καιρό, δεν έγιναν οι αγώνες που θα έπρεπε να γίνουν. Όμως το κολυμβητήριο στην Κεφαλονιά παρέμεινε ανοικτό και έτσι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την είσοδό μας στο Τόκιο».

Χρόνης Πολίτσης (Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμέΑ και προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς): «Και στην Κεφαλονιά και στην Σερβία και στην Αθήνα, έγινε μία πολύ καλή προετοιμασία και ο Μάριος έδειξε και στα φιλικά ότι είναι έτοιμος γι’ αυτούς τους αγώνες.Πρώτος στόχος είναι να απολαύσει την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς και από εκεί και πέρα να περάσει από τον όμιλο. Αν καταφέρει και περάσει από τον όμιλο από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά και για ένα μετάλλιο».

3

Μάριος Χατζηκυριάκος (Αθλητής Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και μέλος του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Ήταν μια δουλειά επτά χρόνων. Θέλαμε να το καταφέρουμε, παλέψαμε και κυνηγήσαμε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν μία δικαίωση, γιατί τα τελευταία χρόνια έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος στην ζωή μου, στην προετοιμασία. Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθώ εκεί και να πετύχω κάτι καλό. Θέλω να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα τον προπονητή μου Πολυχρόνη Πολίτση, που ξεκινήσαμε μαζί και τον έχω πάντα δίπλα μου και καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το όνειρο, την ΑΟΜ ΑΜΕΑ που με στηρίζει και βοηθάει για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στις διοργανώσεις στο εξωτερικό, καθώς και τον κ. Κολαϊτη και την εταιρία του στην Κεφαλονιά την Clean Services.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους προσωπικούς μου γυμναστές στο κομμάτι της φυσική κατάστασης, τον Performance Pros τον Μίμη Χόρτσα και τον Άγγελο Χόρτσα και φυσικά τον Δήμο Αργοστολίου που είναι πάντα δίπλα μας και μας έχει παραχωρήσει και τον χώρο να κάνουμε τις προπονήσεις προετοιμασίας μας».

Εμείς με χαρά βλέπουμε αυτά τα δύο παιδιά από την Κεφαλονιά να ζουν την κορυφαία στιγμή της αθλητικής τους πορείας! Άλλωστε όπως και οι δύο με μία φωνή αναφέρουν στο Τόκιο «Ζούμε το όνειρό μας».

Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία, να ζήσουν κάθε δευτερόλεπτο απο αυτήν την μοναδική εμπειρία και να τους πούμε ότι η Κεφαλονιά και οι Κεφαλονίτες όπου γης είναι στο πλευρό τους!

Γιώργος Χαλαβαζής

4

Παρακάτω εικόνες απο την αναχώρηση της Ελληνικής αποστολής για το Τόκιο και εικόνες από το στάδιο όπου οι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης προετοιμάζονται για την έναρξη των Αγώνων

 234109946 522788342342794 1991444047800563422 n

Λιγνός - Πολίτσης - Χατζηκυριάκος, κατά την αναχώρηση της Ελληνικής Αποστολής για Τόκιο 

67

Μάριος Χατζηκυριάκος - Γιώργος Μουχθής και Χρόνης Πολίτσης στο Τόκιο στο στάδιο όπου θα γίνουν οι αγώνες 




00 inkefalonia general ad 300X250