Χρ. Πολίτσης: «Ονειρική στιγμή η πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο και ο γάμος στην Κεφαλονιά, ο καλύτερος μήνας της ζωή μου!»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 10:13

Χρ. Πολίτσης: «Ονειρική στιγμή η πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο και ο γάμος στην Κεφαλονιά, ο καλύτερος μήνας της ζωή μου!»

 Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 για τις πιο όμορφες μέρες της ζωής του! 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ - προπονητής ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, Χρόνης Πολίτσης.

Ο Ιούνιος του 2021 του άνοιξε την πόρτα, του χαμογέλασε, ανακάτεψε χάδια, λόγια, υποσχέσεις, αγάπες και ροδοπέταλα και όλα γι αυτόν μεγάλωσαν κι ομόρφυναν, έγιναν καράβια και σπίτια και καρδιές και ιστορίες.

“Επιλέξαμε έναν Κεφαλονίτικο γάμο, (ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Ιουνίου με την αγαπημένη του Σοφία Μελέτη) με τα όργανα, ήταν μια ονειρική στιγμή και στο παρελθόν είχα αναφέρει ότι η Κεφαλονιά είναι η Καραιβική μου ,ήταν ένα όνειρο μεγάλο.

Ένα δεύτερο όνειρο ήταν το Τόκιο, για το οποίο μετά το προολυμπιακό υπήρχε μια μικρή ελπίδα αλλά δεν ήθελα να την έχω στο μυαλό μου, θεώρησα ότι έχω τώρα να ζήσω τον γάμο.

Με τον Μάριο (Χατζηκυριάκο) το συζητήσαμε, ήμασταν άτυχοι στο προολυμπιακό γιατί πέρυσι ήμασταν πολύ κοντά στην πρόκριση, ακυρώθηκαν τα 4 τουρνουά λόγω πανδημίας που θεωρητικά στα επόμενα δύο τουρνουά θα είχαμε πετύχει τον στόχο μας μέσω ranking,δυστυχώς αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να περιμένουμε ένα χρόνο και μετά δεν γίνανε άλλα τουρνουά, έγινε μόνο το προολυμπιακό.

Θεωρητικά ήμασταν και εκεί φαβορί, ήμασταν έτοιμοι, πήγαμε αλλά έγινε κάτι ασύλληπτο, ο ένας αθλητής απο τον όμιλο μας έχασε από τον τρίτο αθλητή, έπρεπε με κάποια σετ μετά να γίνει, παρόλα αυτά δεν έγινε.

Η χαρά μου ήτανε μισή μισή, αλλά η αλήθεια είναι ότι το να ζείς δύο όνειρα μαζί... ίσως είναι ο καλύτερος Ιούνιος της ζωής μου μπορώ να πώ.

Είναι μακράν ο καλύτερος Ιούνιος της ζωής μου, από όσο από παιδάκι που θυμάμαι, απο τις πιο όμορφες στιγμές και μάλιστα όταν το έμαθα (για την πρόκρισή του Μάριου Χατζηκυριάκου στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ΑΜΕΑ, στον γάμο μου δεν ήπια αλκοόλ, ήπια λίγη σαμπάνια, ήθελα να μεθύσω, αλλά απο την χαρά,-εγώ γνώριζα ότι είχαμε πάρει την κάρτα, αλλά δεν μπορούσα να το ανακοινώσω-ήμουν τόσο ευτυχισμένος που δεν άντεχα να πιώ αλκοόλ.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας αν αναλογιστεί κανείς ότι τελευταία φορά ήταν το 2004 που συμμετείχα εγώ σαν αθλητής με τον κουμπάρο μου που είναι υπεύθυνος εθνικών ομάδων τώρα τον Αντώνη τον Καλύβα στα αμαξίδια.

Μετά το 2004 κυνήγησα εγώ την πρόκριση για το Πεκίνο,θυμάμαι ήμουνα κοντά,δυστυχώς λόγω του ότι δεν είχα χρήματα να πάω σε άλλα τουρνουά είχα φτάσει μέχρι το νούμερο 20 και ήθελα άλλες δύο θέσεις.

Μετά αποφάσισα να γίνω προπονητής και είπα ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα που να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Απο το 2010 το λέμε αυτό,η δουλειά είναι περίπου 10 χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει πάρα πολύ κοντά.

Το μετάλλιο των παιδιών στο Πανευρωπαικό ήταν το έναυσμα και ήμασταν σίγουροι ότι θα έχουμε συμμετοχή με δύο αθλητές, δυστυχώς με τον κορονωιό και όλα αυτά που έγιναν δεν τα καταφέραμε και ήρθε ένα δώρο (με τον Μάριο Χατζηκυριάκο)το οποίο απο ότι με ενημέρωσαν απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία ήμασταν απο τα πρώτα φαβορί γιατί ήταν ο πιο μικρός αθλητής, ήταν Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη στο Under 23,ήταν πρωταθλητής Ευρώπης.

Τον τελευταίο καιρό εδώ στην Κεφαλονιά που τον έφερα αναπτύξαμε άλλες σχέσεις ,έχει αγαπήσει το νησί, την ομάδα, δεν νομίζω ότι θα φύγει απο την ομάδα, θα είναι στην ομάδα μέχρι να την φτάσουμε στην Α1.

Υπάρχει πλέον αυτό που λέμε πατέρας με γιό, όπου θέλει ο πατέρας θα πάει ο γιός και αυτό είναι απο σεβασμό και μόνο.”

 Όσον αφορά την προετοιμασία του Μάριου και το Τόκιο,ο κ.Πολίτσης ενημέρωσε:

Είχαμε ένα μικρό διάλειμμα, ήδη έχω ετοιμάσει τον Μάριο να έρθει απο την άλλη εβδομάδα, το πρώτο στάδιο θα ξεκινήσει εδώ στο νησί μας και πολύ πιθανόν οι ώρες προπόνησης θα είναι ώρες Τόκιο.

Μετά τις 20-25 για το δεύτερο στάδιο έχω μιλήσει με τον προπονητή μου στη Σερβία, ετοιμάζουμε να φύγουμε για Βελιγράδι απο 25 έως και 10 Αυγούστου και για το τρίτο στάδιο θεωρώ ότι θα το τελειώσουμε εδώ.

Φεύγουμε για Τόκιο 18 Αυγούστου και οι αγώνες ξεκινούν 25,το πρώτο μας παιχνίδι είναι 25,στίς 26-27 είναι ο όμιλος, ήμαστε στον 4ο όμιλο.

θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο τρείς καλούς αθλητές, τους δύο τους έχουμε κερδίσει, θεωρώ ότι θα ήμαστε πλέον τελείως διαφορετικοί με στόχο όχι την συμμετοχή μας, αλλά να πάμε να φέρουμε μια μεγάλη διάκριση, να γράψουμε ιστορία, αυτό που είχα όνειρο σαν αθλητής και σαν προπονητής πλέον, να φέρουμε το πρώτο αν γίνεται παραολυμπιακό μετάλλιο στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης που ακόμα και στους αρτιμελείς δεν έχει έρθει, ακόμα και οχτάδα δεν έχει επιτευχθεί απο Έλληνα αθλητή στους Ολυμπιακούς στο άθλημα αυτό.”

Τέλος ο Χρόνης Πολίτσης τόνισε:

“Φέραμε το άθλημα αυτό στην Κεφαλονιά και θα μείνει.

Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά και ο συμπατριώτης μας ο Λιγνός, είναι κοντά, νομίζω ότι θα τα καταφέρει, εύχομαι απο την καρδιά μου να είμαστε τρείς από την Κεφαλονιά εκεί. Έχει όλες μου τις ευχές.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-178430068}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250