Επιτραπέζια Αντισφαίριση ΑμέΑ: Αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία ο Χατζηκυριάκος από τη συνέχεια του Προπαραολυμπιακού τουρνουά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 10:01

Επιτραπέζια Αντισφαίριση ΑμέΑ: Αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία ο Χατζηκυριάκος από τη συνέχεια του Προπαραολυμπιακού τουρνουά

Έσβησε το όνειρο της πρόκρισης στο Τόκιο για τον Μάριο Χατζηκυριάκο. Αν και ολοκλήρωσε νικηφόρα την πορεία του στο 4ο γκρουπ της κλάσης 6 ο 20άχρονος πρωταθλητής αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Προολυμπιακού τουρνουά στη Σλοβενία. Στην καθοριστική 3η αγωνιστική των ομίλων γνώριζε ότι απέναντι στον Βόσνιο Χάρις Εμίνοβιτς δεν του αρκούσε η απλή νίκη, αλλά κυνηγούσε το απόλυτο, δηλαδή να επικρατήσει με 3-0. Μπήκε πολύ δυνατά, πήρε με διαφορά το 1ο σετ, όμως στη συνέχεια φάνηκε ότι επηρεάστηκε από την πίεση της στιγμής και χάνοντας δύο σετ έχασε και τις ελπίδες πρόκρισης στα νοκ άουτ. Το παρήγορο είναι ότι και σε αυτό το ματς έκανε την προσπάθειά του και πέτυχε νίκη γοήτρου, χάρη στην οποία φεύγει με ψηλά το κεφάλι από το Λάτσκο. Ο όμιλος είχε και απρόσμενα αποτελέσματα, που δεν τον ευνόησαν και τελικά ο ίδιος περιορίστηκε στην 3η θέση με συντελεστή -2 από τα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Βρετανός Μάρτιν Πέρι αναδείχτηκε νικητής με συντελεστή +2 κι ο Εμίνοβιτς τον ακολούθησε στο ταμπλό με συντελεστή 0.

Ο Χατζηκυριάκος (στη φωτό με τον προπονητή του Πολυχρόνη Πολίτση) αντιμετώπισε σήμερα τον αθλητή, που δημιούργησε χτες τη μεγάλη έκπληξη κι έφερε τα πάνω-κάτω στο γκρουπ όταν κατέβαλλε με 3-2 τον επικεφαλής Μάρτιν Πέρι. Περιθώρια λάθους δεν υπήρχαν, ωστόσο ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει στο ζητούμενο με την απόδοσή του στο 1ο σετ, όπου κυριάρχησε.  

Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό, ο Εμίνοβιτς απέδωσε καλύτερα και όταν χάθηκαν τα επόμενα σετ χάθηκαν και οι πιθανότητες πρόκρισης. Ο Χατζηκυριάκος δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση, ενώ αποδείχτηκε ότι μέτρησε και η έλλειψη αγώνων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο φινάλε πάντως, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσει την προσπάθειά του και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ (11-5, 5-11, 9-11, 11-8, 11-4).

Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής ο Πέρι έκαμψε τον Πολωνό Πιοτρ Μαντούρς με 3-1 σετ (11-3, 11-9, 4-11, 11-9). Έτσι προέκυψε η τριπλή ισοβαθμία, όπου ο Πέρι βγήκε 1ος με συντελεστή +2 από τα μεταξύ τους παιχνίδια (5-3 τα σετ), ο Εμίνοβιτς πήρε τη 2η προνομιούχο θέση με 0 (5-5 τα σετ) και ο Έλληνας διεθνής κατετάγη 3ος με συντελεστή -2 (3 σετ υπέρ και 5 κατά). Γενικά η διοργάνωση έχει ήδη εκπλήξεις, καθώς έξω από την τελική 8άδα έμεινε και το 1ο φαβορί, ο Κρίστιαν Ντετόνι από τη Χιλή με 2 ήττες.

«Ένα όνειρο σταματά εδώ και αρχίζει ένα καινούργιο, που ονομάζεται Παρίσι 2024. Από προπονητικής πλευράς είμαι ικανοποιημένος. Ήταν καλή εμπειρία η πρώτη συμμετοχή σε Προολυμπιακό τουρνουά στην ιστορία του ελληνικού πινγκ πονγκ Α.Με.Α. Ο κορωνοϊός «χτύπησε» κι εμάς γιατί ενώ πέρσι θα είχαμε διάφορα τουρνουά και δύο ευκαιρίες για πρόκριση φέτος έγινε μόνο το Παγκόσμιο Προολυμπιακό. Η έλλειψη παιχνιδιών ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας στη μη επίτευξη του στόχου, ενώ έπαιξε ρόλο και η ψυχολογική πίεση, συνθήκη που απαιτούσε περισσότερη εμπειρία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πολυχρόνης Πολίτσης και συνέχισε: «Στο σημερινό ματς αν και μπήκαμε πολύ δυνατά, δυστυχώς ο αθλητής δεν άντεξε την πίεση. Μετά το 1-2 σετ του ζήτησα να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και να παίξει για τη νίκη και πράγματι όταν έφυγε η πίεση άρχισε να παίζει αυτό που μπορεί. Ο Μουχθής στήριξε πολύ την προσπάθεια με την παρουσία του στη Σλοβενία ως βοηθός προπόνησης. Τελειώνει εδώ για μας η ολυμπιακή χρόνια και κοιτάμε πια τους επόμενους στόχους και την ανάπτυξη της εθνικής ομάδας».

Ο Πολίτσης δεν παρέλειψε ν’ απευθύνει και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του πρώην συναθλητή του Νίκου Καπλάνη, που έφυγε από τη ζωή με συμπτώματα κορωνοϊού σε ηλικία 48 ετών. Η ελληνική αποστολή δέχτηκε με μεγάλη θλίψη το πρωί την είδηση για τον θάνατο του Παραολυμπιονίκη της κλάσης 1, ο οποίος δεν πρωταγωνίστησε μόνο στην επιτραπέζια αντισφαίριση των Α.Με.Α., αλλά και στα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης και του μπότσια.

Πηγή: httf.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ