Νίκος Μεταξάς για τα «Βεργώτεια 2021» - «Μεγάλη υπόθεση οι αγώνες για την Κεφαλονιά» – Ποιοι θα συμμετάσχουν, ποιους ευχαριστεί

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 13:32

Νίκος Μεταξάς για τα «Βεργώτεια 2021» - «Μεγάλη υπόθεση οι αγώνες για την Κεφαλονιά» – Ποιοι θα συμμετάσχουν, ποιους ευχαριστεί

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή , μίλησε ο  υπεύθυνος προπονητής της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας, Νίκος Μεταξάς.

Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ” επιστρέφουν, μετά την διακοπή του 2020 απο την πανδημία,  το Σάββατο 15 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου με ηχηρά ονόματα του στίβου  και ο Νίκος Μεταξάς ανέφερε σχετικά:

 “Πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε τους αγώνες φέτος μετά απο ένα χρόνο παύσης παρά τις πολλές δυσκολίες και παρότι δεν ήταν σίγουρο ότι θα δοθούν άδειες για αγώνες. Eίναι μεγάλη υπόθεση οι αγώνες για την Κεφαλονιά.Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά κάποιες προσπάθειες  οι οποίες με το που μάθαμε ότι τελικά θα επιτραπούν οι αγώνες έγιναν πιο έντονες.

 Απο το 2020 και μετά την επιτυχημένη οργάνωση του 2019, τα Βεργώτεια εντάχθηκαν στο επίσημο Ευρωπαϊκό αγωνιστικό πρόγραμμα οπότε αυτό τα καθιστά μια αξιολογημένη διοργάνωση που δίνει προκρίσεις όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ,αλλά και για όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.

 Κάποιοι απο τους αθλητές που θα συμμετάσχουν έχουν πάρει ήδη την πρόκριση όπως η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου και κάποιοι άλλοι την διεκδικούν".

 Τα “Βεργώτεια” δίνουν μια ευκαιρία, διότι όποιος πιάσει τα όρια αυτά μετρούν κανονικά και φυσικά δίνει και βαθμούς για το νέο σύστημα, το ranking, για όσους αθλητές δεν πιάσουν όρια, θα είναι επιλαχόντες οι οποίοι θα μαζέψουν βαθμούς απο μίτινγκ.

 Δεν είμαστε τόσο ψηλά ακόμη για να “χτυπήσουμε” Ευρωπαϊκά μίτινγκ τα οποία βρίσκονται ψηλά στην αξιολόγηση, όμως αυτή τη στιγμή ακυρώνονται διοργανώσεις παντού, όπως τα “Παπαφλέσσια”

που αποτελούν έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με 30 χρόνια ιστορία, οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απο αθλητές και προπονητές να έρθουν στην Κεφαλονιά φέτος”.

 Όσον αφορά τις συμμετοχές, ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε εν πρώτοις στο γκρούπ του προπονητή Γιώργου Πομάσκι με τους πρωταθλητές Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου (που θα δοκιμαστεί στα 100μ.και αυτό αποτελεί είδηση.),Βούλα Παπαχρήστου , Καρύδη και όλη την ομάδα του που θα ξεκινήσει την προετοιμασία της απο την Κεφαλονιά για τρίτη χρονιά.

 Στα 100μ. θα συμμετέχουν οι  πρωταθλήτριες Ελλάδας Ραφαέλας Σπανουδάκη ,Μαρίας Γάτου και Ελισάβετ Πεσιρίδου, στα 100μ. ανδρών ,ενημέρωσε πως θα συμμετάσχουν αθλητές που έχουν κάτω απο 10,50 και  στην σφαιροβολία ανδρών αφού σημείωσε εμφατικά  την συμμετοχή του Δημήτρη Αντωνάτου, αναφέρθηκε στις συμμετοχές του πρωταθλητή Ελλάδας Οδυσσέα Μουζενίδη, του Τάσο Λατιφλάρι και Bogdan Zdravkovic από Σερβία.

 Στο άλμα εις ύψος ανδρών, θα συμμετέχουν ο Αντώνης Μέρλος ,ο Βασίλης Κωνσταντίνου από Κύπρο - με το καλύτερο ατομικό ρεκόρ αυτή τη στιγμή 2.28,και στο άλμα εις ύψος γυναικών θα συμμετέχουν  η Mariya Voukovic από το Μαυροβούνιο, η Τατιάνα Γκούσιν , η Ιωάννα Ζάκκα και στο σύνολο θα αγωνιστούν δέκα αθλήτριες.

Όσον αφορά την διοργάνωση, ενημέρωσε ότι το Μίτινγκ ξεκινά στις 5.45 το Σάββατο 15 Μαίου και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από το IONIAN TV και με ρεπορτάζ από την ΕΡΤ  και ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα παιδικά αγωνίσματα, ούτε θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Αναφερόμενος στην παρουσία της  Πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ και Αντιπροέδρου της Βουλής κας Σοφίας Σακοράφα, ο κ.Μεταξάς δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται στα “Βεργώτεια” Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και είναι τιμή για τους διοργανωτές. θα δώσει με την παρουσία της κύρος στους αγώνες και όπως ο ίδιος πιστεύει η επίσκεψη της θα κεντρίσει το ενδιαφέρον  των τοπικών ΜΜΕ αλλά και των Πανελλήνιας εμβέλειας.

Ερωτώμενος για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας κατά την περίοδο της πανδημίας του covid-19,είπε ότι δεν ήταν και η πιο εύκολη περίοδος για τα “Βεργώτεια”, και για τους αθλητές της Εταιρείας, όμως αυτό που κάνουν είναι αυτό που αγαπούν και το κίνητρο των αθλητών ήταν να συμμετάσχουν σε αγώνες.

 Ανέφερε ότι τα πράγματα ήταν πιο εύκολα στο τελευταίο lock down,γιατί είχαν την δυνατότητα οι αθλητές να προπονούνται ατομικά, ότι οι συνθήκες στην Κεφαλονιά ήταν πολύ καλύτερες απο ό,τι σε άλλα μέρη.

 “Όπως και να χει, εμείς βλέποντας ότι παντού ακυρώνονται οι διοργανώσεις, καταλάβαμε ότι τώρα ήταν ευκαιρία να διοργανώσουμε τα “Βεργώτεια”,πήραμε αυτή την απόφαση και δεν είμαστε μόνοι μας σ αυτή την προσπάθεια, με το που το ανακοινώσαμε ,όλοι οι συνδιοργανωτές στάθηκαν πλάι μας.

Ο Δήμος Αργοστολίου περιποιήθηκε άψογα το γήπεδο, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους   συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τον Δήμο Αργοστολίου, την ΠΕΔΙΝ, το Ίδρυμα Βεργωτή φυσικά.

Αν το επιχειρούσαμε μόνοι μας ,δεν θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε τόσο γρήγορα μόνοι μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς ,γιατί τα κόστη ήταν μεγάλα και αν κάποιοι ιδιώτες δεν βοηθούσαν δεν θα ήταν εύκολο να γίνει η διοργάνωση και τον  Inkefalonia 89,2  και το Inkefalonia.gr, για την προβολή που μας κάνετε.”

Τέλος ο κ. Μεταξάς ανέφερε οτι υπάρχει ενδιαφέρον απο τον ΣΕΓΑΣ για του αγώνες αυτούς απο την στιγμή που ήταν μια δύσκολη χρονιά και για την Ομοσπονδία, δεν έγιναν ο Μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας που έχουν αρκετά έσοδα απο αυτές τις διοργανώσεις και χάθηκαν χορηγίες, οπότε όταν ένας τοπικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους  τοπικούς φορείς μπορεί να διοργανώσει και να στηρίξει ένα τέτοιο μίτινγκ, ο ΣΕΓΑΣ νιώθει ότι οι αθλητές του δεν μένουν χωρίς αγώνες.

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να προετοιμάζονται οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην έχουν αγώνες, είχαμε την υποχρέωση απο την στιγμή που μας αναβάθμισαν να τους κάνουμε τους αγώνες. Αυτό που μπορεί να προκύψει επίσης απο αυτή την διοργάνωση είναι κάποιοι αθλητές η κάποιες ομάδες απο το εξωτερικό να έρθουν την περίοδο Μαρτίου Απριλίου που ψάχνουν μέρη για προετοιμασίες. Γνωρίζοντας σιγά σιγά την Κεφαλονιά μέσα απο τα «Βεργώτεια»,γνωρίζοντας τις εγκαταστάσεις μας στο στάδιο, έχοντας όλες τις υποδομές, τις ανάλογες καιρικές συνθήκες για ανοιχτό στίβο, μπορεί να έρθουν να κάνουν προπονητικά καμπ και να παρατείνουμε ίσως και την τουριστική μας περίοδο.”

Κλείνοντας, ευχήθηκε να προκύψουν απο τα “Βεργώτεια” του 2021 υψηλά ρεκόρ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/mera-meshmeri-2}




00 inkefalonia general ad 300X250