Γ’ Εθνική: Πρόταση για έναρξη στις 28 Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 18:49

Γ’ Εθνική: Πρόταση για έναρξη στις 28 Μαρτίου

Το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή (22/2) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν σχετικά με τον τρόπο που θα συνεχιστεί το Πρωτάθλημα και τι μέλλει γενέσθαι με άνοδο και υποβιβασμό. Το μόνο σημείο στο οποίο κατέληξαν τα μέλη της Επιτροπής ήταν ο ορισμός της 28ης Μαρτίου ως ημερομηνία επανέναρξης, σε περίπτωση, βεβαίως, που μέχρι τότε οι λοιμωξιολόγοι θα έχουν δώσει το «πράσινο φως» στις ομάδες για συμμετοχή σε επίσημα παιχνίδια.

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη (25/2) συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, στην οποία θα συζητηθεί η προκήρυξη του Πρωταθλήματος, οι αλλαγές που θα γίνουν, καθώς και το πώς θα προκύψει η άνοδος και ο υποβιβασμός. Το μόνο δεδομένο, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι πως όσες ομάδες δεν συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα μετά την επανέναρξη θα υποβιβαστούν χωρίς κυρώσεις (π.χ. πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών κλπ.).

Όσο για το φλέγον ζήτημα των rapid test, τον τρόπο διεξαγωγής τους και ποιος θα αναλάβει το κόστος; Το ζήτημα βρίσκεται υπό διαβούλευση με την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τη ΓΓΑ, ώστε το κόστος να αναληφθεί από την Πολιτεία μέσω των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν να γίνονται τα τεστ μέσω των κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ.

Πηγή: metrosport.gr


Ετικέτες: