Θέμης Βαλσαμής: “Τα τοπικά σωματεία έχουν περιέλθει σε τεράστιο αδιέξοδο – Υπάρχει τεράστια οικονομική δυσπραγία - Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα τους”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 20:23

Θέμης Βαλσαμής: “Τα τοπικά σωματεία έχουν περιέλθει σε τεράστιο αδιέξοδο – Υπάρχει τεράστια οικονομική δυσπραγία - Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα τους”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Xαλαβαζή, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής.

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο σπίτι, (2ο lockdown) και αυτή η εξέλιξη δεν αφήνει για μία ακόμη φορά ανεπηρέαστο τον αθλητισμό στη χώρα.

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου και τις ομάδες των ομαδικών αθλημάτων,ο κ.Βαλσαμής δήλωσε ότι η ΕΠΣΚΙ δεν είναι η καθ' ύλην αρμόδια για να ενημερώσει σχετικά ,είναι γεγονός ότι όλα τα τοπικά σωματεία έχουν περιέλθει σε ένα τεράστιο αδιέξοδο και είναι άγνωστο που θα οδηγήσει αυτό όταν αρθούν τα μέτρα και απενεργοποιηθούν.”Αυτό το οποίο επισημαίνουμε από την πλευρά μας”είπε χαρακτηριστικά,”είναι ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία με την ευρεία έννοια και να βοηθήσει όλους αυτούς τους παράγοντες και γενικά τα σωματεία .Υπάρχει τεράστια οικονομική δυσπραγία,οι επαγγελματίες αδυνατούν να βοηθήσουν,εκδηλώσεις είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν, οπότε απο την στιγμή που έχουν εκλείψει αυτές οι δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης , οι ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού και η Κυβέρνηση θα πρέπει κάποια στιγμή να σταθούν δίπλα στα σωματεία για να ανταπεξέλθουν σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν. Η αγωνία που διακατέχει όλους μας δεν είναι μόνο αθλητική,είναι και επαγγελματική. Εκπροσωπώντας το αθλητικό κομμάτι,τονίζω ακόμη μια φορά,ότι υπάρχει αβεβαιότητα και δεν βλέπουμε κανένα φως στον ορίζοντα. Όλοι οι πρόεδροι των σωματείων την ίδια αγωνία εκφράζουν. Ελπίζουμε με το νέο έτος να ξεκινήσουμε τις αθλητικές διαδικασίες .

Προς το παρόν πιέσεις υφίστανται γι αυτό από τα επαγγελματικά σωματεία γενικά και δεν έχουν καταφέρει κάτι σχετικό,πόσο μάλλον εμείς.

Κατανοούμε ανέφερε και την πολιτεία η οποία έχει ένα μεγάλο πρόβλημα,όσον αφορά το υγειονομικό θέμα με την πανδημία,είναι σεβαστό,δεν μπορούμε να τους πούμε ότι κακώς πράττουν από την στιγμή που καθημερινά πεθαίνουν 100 άνθρωποι και στις ΜΕΘ είναι 600 διασωληνωμένοι.

Οφείλει βέβαια κάποια στιγμή να ενισχύσει τα σωματεία γιατί και ο αθλητισμός θέλει στήριξη.

Γνωρίζω ότι κάποια σωματεία και τοπικά έχουν δηλώσει ότι εάν δεν αρχίσουν τις προπονήσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα,και είμαι αρωγός σ αυτό το αίτημα τους ,γιατί είναι δίκαιο.Αν δεν ξεκινήσουν την διαδικασία των προπονήσεων,δεν θα ξεκινήσουν τους αγώνες”.

Όσον αφορά το τι προβλέπει να γίνει με την επικρατούσα κατάσταση,ο κ. Βαλσαμής δήλωσε ότι είναι μιά δύσκολη περίοδος , οι καθ΄ύλην αρμόδιοι έχουν μιλήσει σχετικά για όλους τους επαγγελματίες και τα σωματεία,”ας ελπίσουμε” είπε,”ότι θα ανοίξουν τουλάχιστον τα μαγαζιά,να πέσουν τα ιικά φορτία και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε .Βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Η πολιτεία έχει λάβει κάποια μέτρα για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων,καλό θα ήταν να ξεκινήσει την ανάλογη διαδικασία και για τον αθλητισμό και να υλοποιήσει αυτά που έχει ανακοινώσει ο υπουργός αθλητισμού όσον αφορά την ενίσχυση των σωματείων. Όπως αναφέρθηκε η ενίσχυση αυτή θα ξεκινήσει εντός των ημερών.Όσον αφορά τις διαδικασίες για το μητρώο των αθλητικών σωματείων ,είναι στην σωστή κατεύθυνση,αλλά θα μπορούσαν να είναι πιο απλοποιημένες. Όλα τα σωματεία της Κεφαλονιάς έχουν προσκομίσει τα ανάλογα έγγραφα,δεν γνωρίζω πόσες από αυτές έχουν περάσει τον έλεγχο,ο Παλληξουριακός έχει περάσει,σε κάποιες έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία,και κάποιες δεν έχουν περάσει ακόμη από έλεγχο. Φαντάζομαι ότι ολοκληρωθεί σύντομα αυτή η διαδικασία. Όλα τα σωματεία μας είχαν την αθλητική αναγνώριση από παλιά.

Κλείνοντας ευχήθηκε το νέο έτος να μας βρεί με πραγματική αθλητική δραστηριότητα,να πραγματοποιηθούν αυτά που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί από την πολιτεία για να είναι τα σωματεία εύρωστα και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στίς δύσκολες καταστάσεις στις οποίες έχουν περιέλθει,η πολιτεία να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πανδημία και πάνω απ όλα υγεία σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/valsamis-1039}