H Κεφαλονίτισσα Σοφία Μπεκατώρου πρέσβειρα του Αθλητισμού για την HOPEgenesis!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 09:16

H Κεφαλονίτισσα Σοφία Μπεκατώρου πρέσβειρα του Αθλητισμού για την HOPEgenesis!

 Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς ανακήρυξε την δις Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου πρέσβειρα από τον χώρο του αθλητισμού.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis, στο πλαίσιο της δράσης της με στόχο την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, επιλέγει να ορίσει ως πρέσβεις της, καταξιωμένες Ελληνίδες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, του επιχειρείν, των τεχνών, της δημοσιογραφίας-ενημέρωσης και της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς ανακήρυξε την δις Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου πρέσβειρα από τον χώρο του αθλητισμού.

Στην κλειστή (λόγω συνθηκών) συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, παρουσία του κ. Σπύρου Καπράλου, μέλους της ΔΟΕ και Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Δρ. Χανδακάς τόνισε: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας χρειάζεται συνέργειες και έχει ανάγκη από δυναμικές γυναίκες όλων των ιδιοτήτων. Η κα Σοφία Μπεκατώρου έχει αποδείξει με την πολυετή και εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία της στον τομέα του αθλητισμού ότι είναι μία γυναίκα που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στο να μεταφέρουμε το μήνυμα μας».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος επεσήμανε: “Οι Ολυμπιονίκες οφείλουν να είναι πρότυπα για την κοινωνία και να προσφέρουν σε αυτήν και κυρίως στη νέα γενιά.  Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επελέγη η Σοφία Μπεκατώρου, μια από τις πιο σπουδαίες αθλήτριες και προσωπικότητες στον χώρο του αθλητισμού, για να συμβάλλει στο σημαντικό έργο της HOPEgenesis».

Η κα Σοφία Μπεκατώρου, τόνισε πως η πρόσκληση της HOPEgenesis να συνδράμει με τις δυνάμεις της στο σπουδαίο έργο που επιτελεί, αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ξεχωριστή ευθύνη. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Το μεγαλύτερο δώρο για μια γυναίκα είναι η μητρότητα και νιώθω εξαιρετικά τυχερή που βιώνω καθημερινά την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μου. Η HOPEgenesis στηρίζει όλες εκείνες  τις μητέρες  που λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους μέχρι σήμερα φαντάζονταν τη μητρότητα ως ένα άπιαστο  όνειρο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν με τη HOPEgenesis για να σταθούμε δίπλα στη νέα γενιά και να αλλάξουμε αυτό που μέχρι σήμερα φαινόταν ακατόρθωτο. Προχωράμε σαν ομάδα και στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας για να ανατρέψουμε το φαινόμενο της υπογεννητικότητας». 

Η Σοφία Μπεκατώρου υπήρξε η πρώτη σημαιοφόρος σε ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 και συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες αθλήτριες με δύο ολυμπιακά μετάλλια: 1 χρυσό στην Αθήνα το 2004 και ένα χάλκινο στο Πεκίνο το 2008 καθώς και 10 παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους. Παράλληλα έχει ανακηρυχθεί δύο φορές η καλύτερη ιστιοπλόος του κόσμου από τη διεθνή ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία. Έχει αγωνιστεί σε 4 διαφορετικές  Ολυμπιακές κατηγορίες, ενώ την περίοδο 2018- 2019 προετοιμάστηκε για την 5η κατά σειρά και δυσκολότερη κατηγορία που έχει αγωνιστεί, το ιπτάμενο καταμαράν Nacra 17.

Μετά την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκυο λόγω του COVID19, η Σοφία αποφάσισε να επιστρέψει στο σκάφος που έφερε τις μεγαλύτερες αθλητικές της επιτυχίες, το 470, ως πλήρωμα όμως αυτή τη φορά, με κυβερνήτη την πολλά υποσχόμενη αθλήτρια Δήμητρα Παγίδα, ώστε να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση της ως κυβερνήτης.

Πάνω από όλα η Σοφία είναι μητέρα 2 παιδιών (11, 8) και αγωνίζεται καθημερινά για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ζωής και να εμπνεύσει με το παράδειγμά της.

Πηγή: iatronet.gr




00 inkefalonia general ad 300X250