Ευρωπαίος και ισχυρός Ολυμπιακός

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 00:02

Ευρωπαίος και ισχυρός Ολυμπιακός

Πραγματοποιώντας σούπερ εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και πήρε τη τρίτη του εντός έδρας νίκη απέναντι στην Άρσεναλ (2-1) σε ισάριθμα ματς! Άλλη μια χρονιά που οι Πειραιώτες μαζεύουν 9 βαθμούς και αποκλείονται. Στους ισχυρούς του Europa League συνεχίζουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Σούπερ αλλαγές από τον Ζαρντίμ και γκολάρα από τον Μήτρογλου.

 Κακό μπελά έχει βρει η Άρσεναλ απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού κάθε φορά που αγωνίζεται στο νεόκτιστο "Γ. Καραϊσκάκης" φεύγει με σκυμμένο κεφάλι και δίχως κάποιον βαθμό στις αποσκευές.

Οι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και τα τρία για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν πολύ καλή απόδοση στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έχασαν ευκαιρίες και ήταν το "αφεντικό" στο πρώτο μέρος, όμως δέχτηκαν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και παίζοντας μονότερμα την Άρσεναλ κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή και να πάρουν τελικά τους τρεις πόντους της νίκης. Για να συμβούν όμως όλα αυτά, χρειάστηκαν κάποιες κινήσεις από τον πάγκο, που ο Λεονάρντο Ζαρντίμ της έκανε όταν και όπως έπρεπε. Έβαλε στο ματς τον Φουστέρ αντί του Φέισα και ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός (έτσι ήρθε το 1-1), αντικατέστησε τον Αμπντούν με τον Μήτρογλου και ο Έλληνας φορ στην πρώτη επαφή του με την μπάλα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ (2-1) και κράτησε τη νίκη βάζοντας τον Ιμπαγάσα αντί του Τζιμπούρ, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη μάχη του κέντρου.

Το άδικο για τον Ολυμπιακό είναι πως για ακόμη μια σεζόν μαζεύει 9 βαθμούς (όπως και πέρσι και άλλες πολλές χρονιές) κι όμως δεν καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κρίμα και άδικο για μια ομάδα που πλέον έχει σταθερά καλή παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανός)

Βοηθοί: Ρομπέρτο ντελ Παλομάρ, Χεσούς Κάλβο Γκουανταμούρο

Τέταρτος: Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκελέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσι, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Σαμάκ.

Γκολ: 64' Μανιάτης, 73' Μήτρογλου / 38' Ροζίτσκι

Κίτρινες: 51' Φέισα / 54' Κοκελέν, 65' Στσέζνι, 66' Σκιλασί, 90+2' Σαμάκ

Πηγή: sport24.gr




00 inkefalonia general ad 300X250