Στο δρόμο για τη Βραζιλία η Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 08:19

Στο δρόμο για τη Βραζιλία η Ελλάδα

Η εθνική ομάδα νίκησε με σκορ 2-0 τη Λιθουανία, έκανε το «δύο στα δύο», ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου και στο βάθος βλέπει τη Βραζιλία και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Η επιτυχία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο «Καραϊσκάκη». Τότε, με την είσοδο του Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι, η πίεση στην άμυνα της Λιθουανίας έγινε μεγαλύτερη και ήρθαν τα δύο γκολ της νίκης.

Στο 55', ο Μήτρογλου έστειλε κεφαλιά στο δοκάρι, μετά η μπάλα πήγε στον Νίνη, εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή για το 1-0.

Το 2-0 έγινε στο 72', όταν ο Νίνης έδωσε στον Μήτρογλου, πλασέ από τον σέντερ φορ και μπήκε η σφραγίδα για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της εθνικής μας ομάδας.
Βέβαια, η απόδοση δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Ηρθε, όμως, η επιτυχία και σε ματς ομίλου αυτό είναι που μετρά περισσότερο. Παράλληλα , τα νέα παιδιά του Σάντος αποκτούν εμπειρίες και ελπίζουν να φτάσουν στην πρώτη θέση του ομίλου και να πάρουν την πρόκριση για το Μουντιάλ.
Το επόμενο ραντεβού της ελληνικής ομάδας είναι με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 12 Οκτωβρίου ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Σλοβακία στις 16 Οκτωβρίου.

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη νίκησε 4-1 τη Λετονία, ενώ η Σλοβακία πήρε τους βαθμούς (2-0) απέναντι στο Λιχτενστάιν.

Η βαθμολογία του ομίλου της εθνικής μας: Ελλάδα 6, Βοσνί-/Ερζεγοβίνη 6, Σλοβακία 4, Λιθουανία 1, Λετονία 0, Λιχτενστάιν 0.

Διαιτητής: Κόρτνεϊ.

Κίτρινες: Τσεσνάουσκις, Ζαλιούκας, Σέρνας, Ριμκαβίτσιους, Κ. Παπαδόπουλος, Μικολιούνας.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Τζιόλης, Νίνης, Κατσουράνης, Φορτούνης (67' Χολέμπας), Γκέκας(80' Μαυρίας).

Λιθουανία: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Τσεσνάουσκις, Σέρνας(56' Ριμκαβίτσιους), Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα(76' Νοβικόβας), Μπορόφσκι, Βαϊτκούνας.

Σε άλλα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σερβία -Ουαλία 6-1, Βέλγιο Κροατία 1-1, Σκωτία -FYROM 1-1, Βουλγαρία -Αρμενία 1-0, Ιταλία -Μάλτα 2-0, Σουηδία -Καζαχστάν 2-0, Αυστρία -Γερμανία 1-2, Ρουμανία -Ανδόρα 4-0, Τουρκία -Εσθονία 3-0, Ουγγαρία -Ολλανδία 1-4, Κύπρος -Ισλανδία 1-0, Νορβηγία -Σλοβενία 2-1, Ελβετία -Αλβανία 2-0, Ισραήλ -Ρωσία 0-4, Β. Ιρλανδία -Λουξεμβούργο 1-1, Σαν Μαρίνο -Μαυροβούνιο 0-6, Πολωνία -Μολδαβία 2-0, Αγγλία -Ουκρανία 1-1, Γεωργία -Ισπανία 0-1, Γαλλία -Λευκορωσία 3-1, Πορτογαλία-Αζερμπαϊτζάν 3-0.

TA NEA




00 inkefalonia general ad 300X250