"Σπάει" τα ρεκόρ στο Μόντρεαλ ο Κεφαλλονίτης υπερμαραθωνοδρόμος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:17

"Σπάει" τα ρεκόρ στο Μόντρεαλ ο Κεφαλλονίτης υπερμαραθωνοδρόμος

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

Ο λόγος φυσικά για τον Θεόφραστο Δελακά,τον...73χρονο έφηβο από τα Τρωιανάτα.Τον είχαμε παρουσιάσει και πάλι το καλοκαίρι του 2015.

Αυτή τη φορά ο συμπατριώτης μας τιμήθηκε με έπαινο από τον Δήμαρχο του Μόντρεαλ κ.Denis Coderre,

διότι κατά τη διάρκεια του 2016 έτρεξε 14.000 μίλια,καλύπτοντας σε καθημερινή βάση-εκτός Σαββάτου-από 50 έως 82 μίλια.

Μας είπε τα ακόλουθα ο συμπαθέστατος υπεραθλητής κατά την παραμονή του στην Αθήνα,λίγο πριν ταξιδέψει για  την Κεφαλονιά.

"Τρέχω καθημερινά,χειμώνα-καλοκαίρι από τις 02.30 τα ξημερώματα έως τις 09.00 το πρωί.Καλύπτω αποστάσεις μεγάλες ακόμα και στους  -30 βαθμούς κελσίου.Κάνω καθημερινά δύο μαραθωνίους,καθώς καλύπτω περίπου 85 χιλιόμετρα".

-Πότε ξεκινήσατε να τρέχετε τέτοιες αποστάσεις;

"Πάντα μου άρεσε ο Αθλητισμός,όμως άρχισα να πειραματίζομαι περισσότερο γύρω στα 45 μου χρόνια.Ξεκουράζομαι μόνο τα Σάββατα.Τρέχω με χιόνια,βροχές υγρασία,αλλά και μεγάλη ζέστη.Απλά το καλοκαίρι ξεκινώ το καθημερινό μου πρόγραμμα γύρω στις 04.30 το πρωί".

-Περιγράψτε μας ένα συνηθισμένο σας δρομολόγιο στο νησί μας.

"Από τα Τρωιανάτα,πηγαίνω στον Άγιο Γεράσιμο,έπειτα στο Αργοστόλι,μετά κάνω το γύρο της Λάσσης,κολύμπι και το απόγευμα πίσω,πάντα με τρέξιμο"

-Τι στόχους έχετε για εφέτος το καλοκαίρι;Ποιές αποστάσεις θα καλύψετε;

"Θέλω να πάω στο Φισκάρδο τρέχοντας,στον Πόρο και στο Ληξούρι,Πέρυσι ξεκίνησα για την Παλική,όμως κατά λάθος βρέθηκα στην Άσσο"!!!

-Ποιό είναι το ρεκόρ σας κ.Δελακά;

"Έχω τρέξει σε μία μέρα απόσταση 135 χιλιομέτρων.Θέλω όμως να το ανεβάσω στα 140 χιλιόμετρα.Και θα τα καταφέρω.Οι υπεραποστάσεις είναι για μένα τρόπος ζωής,Αν μία μέρα δεν τρέξω ,τότε νιώθω άρρωστος".

-Αλήθεια που το πάτε;Θα σας δούμε και στο βιβλίο Γκίνες;

''Δεν αποκλείεται καθόλου.Ήδη μου πρότειναν να τρέξω 53 μαραθωνίους σε 53 μέρες!Κάτι σχετικά εύκολο για μένα.Θα δούμε..."

 -Γενικά περνάτε καλά στο Μόντρεαλ;

"Δεν έχω παράπονο.Ο κόσμος με αναγνωρίζει και με αγαπάει.Με έχουν τιμήσει αρκετές φορές,μου έχουν κάνει αφιερώματα.Έχω παραχωρήσει αρκετές συνεντεύξεις,όλα καλά".

-Η Ελλάδα τι είναι για εσάς κ.Δελακά;

"Μα φυσικά η πατρίδα μου,που δεν τη χάρηκα όσο ήθελα,διότι έφυγα πριν από 52 χρόνια.Τα Τρωιανάτα είναι το σπίτι μου,η  Κεφαλονιά το νησί μου".

Καλές διακοπές λοιπόν με νέα ρεκόρ και πολλές-πολλές επιτυχίες.

"Σας ευχαριστώ πολύ. Ραντεβού στην Κεφαλονιά και ειδικά στα πανηγύρια στα Ομαλά".