Οι κορυφαίοι της σεζόν της Α1 ΕΣΚΑ-Η σε ένα σούπερ αφιέρωμα! Εξέχουσα θέση για ΑΣΚ, Ακτύπη, Βαλλιανάτο!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 11:32

Οι κορυφαίοι της σεζόν της Α1 ΕΣΚΑ-Η σε ένα σούπερ αφιέρωμα!  Εξέχουσα θέση για ΑΣΚ, Ακτύπη, Βαλλιανάτο!

 

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Η Α1 ΕΣΚΑ-Η έχει διανύσει τα 11 πρώτα της βήματα και η Παναχαϊκή κυριαρχεί με το απόλυτο, έχοντας 11 στα 11, επιβεβαιώνοντας έτσι τον τίτλο του φαβορί για την κατάληψη του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, το πρωτάθλημα δείχνει αμφίρροπο και ανταγωνιστικό, με τους Νέους του Προμηθέα να ακολουθούν κατά πόδας τους «ροσονέρι» (10-1 ρεκόρ) και την ΕΑΠ να αποτελεί σταθερή αξία στο κυνήγι της διάκρισης (9-2). Αίολος Αγυιάς (7-4), Κεφαλλονιά (7-4), ΕΑ Παραλίας (7-4), Ολυμπιάδα (6-5) και Αίαντας (5-6) θα παλέψουν για την είσοδο στην τετράδα και τις υπόλοιπες θέσεις, όντας ομάδες με κοινά χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Σφήκα δεν δείχνει ικανή να ανταγωνιστεί τις αντίπαλες ομάδες, όμως το κέρδος είναι τα πολλά νέα παιδιά και ο Ήφαιστος/Αχιλλέας (2-9) βρίσκεται μεν στην ζώνη του υποβιβασμού, αλλά θα χτυπήσει τα ματς με Ολυμπιονίκη (3-8), Απολλωνιάδα (3-8) και Αγυιά (3-8). Οι Νέοι Έσπερου «τρέχουν» σερί 4 νικών και 7 ηττών, αλλά διαθέτουν ταλέντο και ενδέχεται να κάνουν αρκετές ζημιές, διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούν.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ topikonews.gr ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ:

Η κορυφαία 5άδα σε 11 αγωνιστικές:

Play Maker: Θοδωρής Κυριλής (Νέοι Προμηθέα): Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ανδρέα Κεσσαπίδη με 177 πόντους και γενικότερα ο πιο σταθερός παίκτης των «μελανόλευκων». Έχει πολύ μέλλον μπροστά του και περιθώρια βελτίωσης και είναι στο χέρι του να φτάσει αρκετά ψηλά. Το ταλέντο αναμφίβολα υπάρχει και φέτος παίρνει σημαντικές εμπειρίες και βέβαια τα πάει περίφημα.

Shooting Guard: Νίκος Δημόπουλος (Αίαντας): Δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 211 πόντους. Στηρίζεται στο αξιόπιστο σουτ του από μέση και μακρινή απόσταση και ηγείται του Αίαντα μέχρι ώρας με μεστές παρουσίες.

Small Forward: Γιώργος Τόγιας (ΕΑ Παραλίας): Διανύει την καλύτερη σεζόν του και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της ΕΑ Παραλίας. 204 πόντοι και 4ος σκόρερ στην κατάταξη της κατηγορίας δικαίως καταλαμβάνει θέση στην πολυτιμότερη 5άδα της Α1.

Power Forward: Κώστας Ακτύπης (Κεφαλλονιά): Αποκτήθηκε από τους νησιώτες,με σκοπό να κάνει τη διαφορά και βρίσκεται στην 3η θέση των σκόρερ με 206 πόντους, ενώ αποτελεί το «Α και Ω» σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του Φίλιππου Ροδόπουλου.

Center: Σωκράτης Μαναβόπουλος (Παναχαϊκή): Η ποιότητά του δεδομένη, αφού μιλάμε για παίκτη επαγγελματικού επιπέδου, που φέτος είναι το σημείο αναφοράς στην πρωτοπόρο και άτρωτη Παναχαϊκή. Πρώτος σκόρερ με 214 πόντους στο πρωτάθλημα και φόβητρο στην ρακέτα των «κοκκινόμαυρων».

Ο 6ος παίκτης: Μάνος Φωτιάδης (ΕΑΠ): Ο κορυφαίος της ΕΑΠ στις πρώτες 11 αγωνιστικές. Ταλαντούχος ιδίως στο οργανωτικό κομμάτι και «θρασύς» στο παιχνίδι του, παρότι διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του. Κάνει τη διαφορά μέχρι ώρας στο στρατόπεδο των ¨μελανόλευκων»,

Ο προπονητής: Ανδρέας Παπαδημητρίου (Αίολος Αγυιάς): Από πέρυσι κάνει εξαιρετική δουλειά στον Αίολο Αγυιάς. Οι «κυανόλευκοι» πήραν την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑ-Η, όντας πρώτοι και φέτος στην Α1 ΕΣΚΑ-Η έχουν ρεκόρ 7-4, αν και νεοφώτιστοι. Χωρίς να έχουν την εμπειρία της κατηγορίας, αλλά διαθέτοντας παίκτες με ταλέντο και παραστάσεις σε επίπεδο Α1, παίρνουν αποτελέσματα και έχουν «χτίσει» σκληροτράχηλο σύνολο. Για όλα αυτά υπεύθυνος είναι εν πολλοίς ο Ανδρέας Παπαδημητρίου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ- ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ-ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ:

Η καλύτερη επίθεση: Παναχαϊκή 865 πόντοι (78.6 μέσο όρο σε 11 ματς)

Η καλύτερη άμυνα: Κεφαλλονιά 623 πόντοι (56.6 μέσο όρο σε 11 ματς)

Η χειρότερη επίθεση: Σφήκα 557 πόντοι (50.6 μέσο όρο σε 11 ματς)

Η χειρότερη άμυνα: Σφήκα 812 πόντοι (73.8 μέσο όρο σε 11 ματς)

Ο αρχισκόρερ: Σωκράτης Μαναβόπουλος (Παναχαϊκή): 214 πόντοι

Το «κανόνι»: Θόδωρος Μπαχός (Κεφαλλονιά):  26 τρίποντα (1ος στην σχετική λίστα)

Η ΕΚΠΛΗΞΗ: ΕΑ Παραλίας: Με 7-4 ρεκόρ βρίσκεται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πρωτεργάτης της επιτυχίας αυτής ο τεχνικός Βασίλης Αναστασόπουλος, που έχει σμιλέψει ένα σύνολο από έμπειρους και νεαρούς παίκτες.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Αίαντας/Αραχωβίτικα: Δεν τα πήγε όπως θα περιμέναμε. Ρόστερ με δυνατότητες και παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ικανότητα, ωστόσο ο Αίαντας έχει 5-6 και παραμένει 8ος. Θεωρώ πως έχει πολύ καλό υλικό και στη συνέχεια σίγουρα θα «χτυπήσει» την πόρτα της 4άδας.

ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ταλαντούχα ομάδα του Προμηθέα 2014 στηρίζεται αμιγώς σε νέα παιδιά με ταλέντο, αλλά με έλλειψη εμπειριών σε τέτοιο επίπεδο δυσκολίας. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ανδρέα Κεσσαπίδη «κυνηγάει» την Παναχαϊκή με 10-1 και δεν σταματάει πουθενά.

Ο «ΑΕΙΘΑΛΗΣ»: Τι να πει κανείς για τον Χριστόφορο Σταυρουλάκη. Ο παίκτης του Αίαντα στα 41 του δίνει παράδειγμα στους νέους αθλητές, ωστόσο μιλάμε και για έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες, που κοσμεί το Αχαϊκό μπάσκετ με την παρουσία του. Οι 124 πόντοι σε 11 αγώνες και τα 20 τρίποντα με εξαίσιες εμφανίσεις δεν περνάνε απαρατήρητα.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ: Λουκάς Αδαμόπουλος (Ολυμπιάδα), Νίκος Κασπίρης (Απολλωνιάδα), Παναγιώτης Διαμαντόπουλος (Νέοι Έσπερου) και Βασίλης Σκροπολίθας (Αίολος) απαρτίζουν την 10αδα των σκόρερ στην Α1 και αποτελούν σημεία αναφοράς και σταθερότητας για τις ομάδες τους.

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ: Νίκος Βαλλιανάτος και Κώστας Ακτύπης έχουν σημειώσει τους 371 από τους 692 πόντους της Κεφαλλονιάς. Ο ένας «κόβει» ο άλλος «ράβει» και οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν του λόγου το αληθές.

ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ: Ο Βασίλης Μπουμπουλης της ΑΕ Αγυιάς πέτυχε 7 σουτ έξω από την γραμμή των 6.75 στο παιχνίδι της ομάδας του με αντίπαλο την ΕΑΠ στην 2η στροφή. Πάντως η «τρελή» παρουσία του δεν έφτασε (62-58 νίκησε η ΕΑΠ).

Η ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΔΟΣΗ: Ο Νίκος Κασπίρης φόρτωσε το καλάθι του Προμηθέα 2014 με 33 πόντους, αλλά τελικά η Απολλωνιάδα δεν κατέβαλλε την αντίσταση της αντίπαλης ομάδας (10η αγωνιστική, 80-76 νίκησε ο Προμηθέας εκτός έδρας)

ΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ»: Ο Ολυμπιονίκης έχει πάρει τα 3 από τα 11 ματς που έχει δώσει μέχρι ώρας και όλες οι νίκες έχουν επιτευχθεί εντός Αρχαίας Ολυμπίας. Μακριά από την έδρα του δεν μπορεί να δει ροζ φύλλο (0/6)…

Πηγή: topikonews.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250