24η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου: Το ταξίδι του Οδυσσέα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 21:13

24η  Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου: Το ταξίδι του Οδυσσέα

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: «Ο Ιστιοπλοϊκός Τουρισμός ως πόλος έλξης των επισκεπτών στο Ιόνιο» Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας και τους υπολοίπους Ομίλους του Ιονίου, διοργανώνει τη μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας στο Ιόνιο. Πάνω από 70 ιστιοπλοϊκά σκάφη, με 500 ιστιοπλόους, θα ξεκινήσουν στις 6 Αυγούστου από την Κέρκυρα και θα διασχίσουν όλο το Ιόνιο με τελικό προορισμό την Ιθάκη, την πατρίδα του πρώτου ταξιδευτή της ιστορίας, του Οδυσσέα.

Τα σκάφη θα σταματήσουν στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους με τις ομορφιές του Ιονίου.

Συνδυασμός αγώνα και κρουαζιέρας

Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, το Ράλλυ Ιονίου, όπως το αποκαλούν οι πιστοί του, είναι ένας συνδυασμός αγώνα και κρουαζιέρας, ο οποίος με τη βοήθεια των ήπιων ανέμων του Ιονίου και σχετικά μικρές διαδρομές επιτρέπει τη συμμετοχή σε οικογενειακά πληρώματα.


Παράλληλα, οι μεταβλητοί άνεμοι δημιουργούν μια ισχυρή πρόκληση για τα αγωνιστικά πληρώματα, με αποτέλεσμα στον αγώνα να συμμετέχουν τόσο σκάφη με υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις όσο και οικογένειες που κάνουν ιστιοπλοϊκές διακοπές.

Συνεργασία για θεματικό τουρισμό


Η απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να αναλάβει φέτος ουσιαστικό ρόλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, συνδέεται με το στόχο της να αναδείξει το «εναλλακτικό» Ιόνιο, να ενισχύσει δηλαδή τον τουρισμό μέσα από ειδικές μορφές τουρισμού κι εξειδικευμένες δράσεις διαπεριφερειακής σημασίας.


Η ενίσχυση, μάλιστα, του θαλάσσιου τουρισμού βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού.


Ο θαλάσσιος τουρισμός και συγκεκριμένα ο ιστιοπλοϊκός τουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, που συνδυάζει την αναψυχή με την άθληση, αναβαθμίζοντας την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειάς μας.


Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν αποτελεί μία μεμονωμένη ενέργεια αλλά δέσμευση για συνεργασία με όλους τους φορείς, που εξειδικεύονται στο θεματικό τουρισμό, προκειμένου να υλοποιήσει δράσεις με ποικίλα και πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.