Euro 2012: Νικήτρια η Αγγλία στο ματς της διοργάνωσης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 00:27

Euro 2012: Νικήτρια η Αγγλία στο ματς της διοργάνωσης

Ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο «Ολιμπίνσκι» η Αγγλία επικράτησε 3-2 της Σουηδίας και έμεινε ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης.

 

Απλά είναι πλέον τα πράγματα για την Αγγλία. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον θέλει απλά την ισοπαλία απέναντι στην Ουκρανία για την τελευταία αγωνιστική για να πάρει και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Euro 2012. Τα «τρία λιοντάρια» στο καλύτερο παιχνίδι του φετινού Euro, επικράτησαν 3-2 της Σουηδίας μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και πήραν αυτό που άξιζαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό, με τον Τζέραρντ στο 23' να κάνει τη σέντρα και τον Κάρολ με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του. Στην επανάληψη οι Σκανδιναβοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα λίγων λεπτών με τον Όλοφ Μέλμπεργκ ως πρωταγωνιστή κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Στο 49' ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και στον Τζόνσον ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η UEFA χρέωσε το τέρμα ως αυτογκόλ. Ωστόσο ο Μέλμπεργκ στο 59' με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, τα «τρία λιοντάρια» δεν παράτησαν την αναμέτρηση. Στο 64΄ ο Γουόλκοτ με μακρινό σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ στο 78' έκανε ωραία ενέργεια πασάροντας στον Γουέλμπεκ ο οποίος με εντυπωσιακό τακουνάκι έκανε το 3-2 δίνοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του που την κάνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.




00 inkefalonia general ad 300X250