Παραιτείται ο Μαρινάκης από πρόεδρος στον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 12:56

Παραιτείται ο Μαρινάκης από πρόεδρος στον Ολυμπιακό

Η πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έγινε απόφαση. Οριστική και αμετάκλητη.

Ηδη, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες, ώστε να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και έχει προγραμματιστεί η απολογία του στον ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη.

Με λίγα λόγια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να προλάβει την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο και παραιτείται από μόνος του. Μια απόφαση που μπορεί να αποκτήσει υπερασπιστικό ατού στην απολογία του, αφού καθώς θα έχει παραιτηθεί, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος για "τέλεση νέων αδικημάτων".

Την προηγούμενη Δευτέρα, όμως, έπειτα από την τετράωρη σύσκεψη στο γραφείο του με τους συνεργάτες του, λήφθηκε οριστική απόφαση, με αφορμή και τη γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου από τον Γιώργο Ανδρεάδη.

Δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό

Διευκρινίζεται ότι το γεγονός της αποχώρησής του από την προεδρία της ΠΑΕ, δεν μεταφράζεται και σε αποχώρηση από τον Ολυμπιακό, στον οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει. Βάσει νομοθεσίας μπορεί να παραμείνει βασικός μέτοχος της ΠΑΕ και χρηματοδότης, έστω κι αν δεν έχει άμεση ανάμειξη με τα διοικητικά του συλλόγου. Είναι κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν οι επιτελείς του νομικού τμήματος και κάτι το οποίο γνώριζε και ο ίδιος όταν είχε κάνει την πρώτη ανακοίνωση αποχώρησης το 2012.

Οι διάδοχοι

Οσον αφορά τα σενάρια διαδοχής του, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Γιάννη Βρέντζου, Πέτρου Κόκκαλη και Μιχάλη Κουντούρη. Για τον καθένα ξεχωριστά, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στον Ερασιτέχνη και το έργο του θεωρείται επιτυχημένο. Πιο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις των δύο πρώτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, του Sport24.gr υπάρχει και ένα τέταρτο πρόσωπο, που προβάλει ως φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας. Προσωρινής ή μόνιμης. Από τον Ολυμπιακό δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η θέση του Ολυμπιακού

Αυτή είναι λοιπόν η κατεύθυνση στην οποία κινείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα μέλη της οποίας επί της παρούσης δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν επίσημα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας. Ο μοναδικός, ο οποίος παίρνει -προσωπική- θέση, είναι ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος το έκανε μέσω του facebook.

 

 
Πηγή: sport24.gr



00 inkefalonia general ad 300X250