Euro 2012: Αυτό που άξιζαν Ισπανία και Ιταλία (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 00:45

Euro 2012: Αυτό που άξιζαν Ισπανία και Ιταλία (video)

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Ισπανία και Ιταλία στο πρώτο παιχνίδι του 3ου ομίλου με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να τους διατηρεί ως φαβορί για την πρόκριση.Μεγάλη ήταν η ανυπομονησία για την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιταλία στο Γκντανσκ. Οι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με στόχο τη νίκη που θα τους έκανε φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Το θέαμα ήταν αρκετά υψηλό με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που ουσιαστικά βολεύει και τις δύο, καθώς αν επιβεβαιώσουν το ρόλο του φαβορί στις αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Κροατία θα βρεθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν σε επικίνδυνες φάσεις απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Από την πλευρά της, η Ιταλία ήταν περισσότερο ουσιαστική και στο 13' ο Πίρλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Κασίγιας να αποκρούσει στη γωνία του.

Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κασάνο να κάνει το απότομο σουτ με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η «σκουάντρα ατζούρα» έχασε τεράστια ευκαιρία για να φτάσει στο γκολ. Ο Κασάνο έκανε τη σέντρα με τον Μότα να παίρνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Κασίγιας να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στην επανάληψη οι «φούριας ρόχας» μπήκαν πολύ δυνατά και απείλησαν αρκετά για να φτάσουν στο γκολ. Ο Φάμπρεγκας στο 50' έκανε το σουτ με τον Μπουφόν να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 52' ήταν η σειρά του Ινιέστα για να δει τον γκολκίπερ της Γιουβέντους να αποκρούει.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάριο Μπαλοτέλι έκλεψε ωραία την μπάλα και απέναντι από τον Κασίγιας... ξέχασε να σουτάρει με τον Σέρχιο Ράμος να αποκρούει σωτήρια. Στο 56' ο Τσεζάρε Πραντέλι έβγαλε εκτός τον Μπαλοτέλι με τον Ντι Νατάλε να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο επιθετικός της Ουντινέζε χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρει. Ο Πίρλο έκανε ωραία κάθετη πάσα με τον Ντι Νατάλε με ωραίο πλασέ να ανοίγει το σκορ. Η χαρά των Ιταλών δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 64' ο Σίλβα έκανε την κάθετη πάσα στον Φάμπρεγκας ο οποίος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Από εκεί και πέρα οι «φούριας ρόχας» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έχασαν τρομερές ευκαιρίες με τον Φερνάντο Τόρες για να φτάσουν στη νίκη. Στο 76' βρέθηκε απέναντι στον Μπουφόν με τον Ιταλό διεθνή να αποσοβεί τον κίνδυνο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 86' όταν έπαιξε το 1-2 με τον Ινιέστα και απέναντι στον Μπουφόν προσπάθησε να σκάψει την μπάλα η οποία πήγε λίγο άουτ.

Πηγή: onsports.gr




00 inkefalonia general ad 300X250