ΝΕΟΛ: Νίκησε αλλά δεν ήταν αρκετό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 19:20

ΝΕΟΛ: Νίκησε αλλά δεν ήταν αρκετό

Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στην 26η και τελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ επικράτησε εκτός έδρας των ΙΦΙΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ με σκορ 59-63, πραγματοποιώντας έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο με 12 νίκες και μόλις 1 ήττα (μάλιστα οι 11 νίκες ήταν συνεχόμενες) και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με συνολικά 20 νίκες και 6 ήττες.

Όμως παρά τη νίκη και την πορεία του δεύτερου γύρου η ομάδα του Ληξουρίου δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ, αφού την τελευταία αγωνιστική ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ /ΠΑΟΚ επικράτησε των ΙΤΕΩΝ και αναδείχθηκε αυτός πρωταθλητής ένα βαθμό πάνω από το ΝΕΟΛ. Έτσι, ομάδα του ΜάρκουΤζουγανάτου κατέλαβε τη 2η θέση του πρωταθλήματος και θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των αγώνων play-off, από την οποία θα προκύψει μία ακόμα ομάδα που θα ανέβει στα μεγάλα σαλόνια της περιφέρειας της ΕΣΚΑΗ, έχοντας παράλληλα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της κυριακάτικης αναμέτρησεις, οι γαλανόλευκοι της Παλλικής εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τη γιορτή του Πάσχα και το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Πύργου που, αν και αγωνιστικά αδιάφορη, βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-10. Στη δεύτερη περίοδο οι νησιώτες ισορρόπισαν κάπως τη κατάσταση, αλλά το άγχος της νίκης ήταν εμφανές στις κινήσεις τους και δεν τους έδωσε το δικαίωμα να έχουν καθαρό μυαλό και πλησιάσουν στο σκορ τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 36-27. Στην επανάληψη η κατάσταση άλλαξε σημαντικά. Το μεγάλο όπλο της φετινής πορείας του ΝΕΟΛ, η άμυνά του, βελτιώθηκε αισθητά και η διαφορά στο σκορ ροκανίστηκε στο καλάθι (45-43) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις απαιτούμενες λύσεις και επιθετικά και αποσπάστηκαν στο σκορ με 5 πόντους διαφορά, την οποία διατήρησαν με σχετική ευκολία μέχρι το τέλος της παιχνιδιού, τελικό σκορ 59-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 18-17, 9-16, 14-20

ΙΦΙΤΟΣ ΠΥΡΓΟΥ (Μπεκρής): Δασκαλόπουλος 2, Τσαμπούκας 3(1), Κόρδας 7(1), Μπεκρής 12, Μπουλούτας 3(1), Βαγγέλης 4, Ντεβενέζος 4, Μπαχούρος Θ., Δημητρούλας 3(1), Μπαχούρος Ι. 7, Γεωργακάκος 14(4)

ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 4, Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 7(1), Βαλλιανάτος Ν. 3, Ρουμελιώτης Σ., Συνοδινός Χ. 19(1), Μουρελάτος Θ., Μαντζαβίνος Φ. 2, Βολτέρας Δ., Αντωνάτος Η. 1, Πρεντάνος Ν. 4, Αντωνάτος Γ. 24

Τα ζευγάρια των αγώνων play-off είναι ΝΕΟΛ-ΓΑΛΗΝΗ και ΥΠΕΡΙΩΝ-ΙΤΙΕΣ. Η πρόκριση είναι στις 3 νίκες και οι ομάδες στη σειρά των αγώνων αυτών μεταφέρουν τις νίκες που είχαν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Και στα δύο ζευγάρια που προέκυψαν οι ανμετρήσεις είναι 1-1.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250