Ο νέος προπονητής του ΝΕΟΛ Παναγιώτης Καυκής στον Inkefalonia 89,2: "Έδωσα έμφαση στην ψυχολογία των παιδιών - Η ομάδα έχει ταλέντο"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 16:31

Ο νέος προπονητής του ΝΕΟΛ Παναγιώτης Καυκής στον Inkefalonia 89,2: "Έδωσα έμφαση στην ψυχολογία των παιδιών - Η ομάδα έχει ταλέντο"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο νέος προπονητής του ΝΕΟΛ Παναγιώτης Καυκής.

Ο ΝΕΟΛ με τον Παναγιώτη Καυκή στον πάγκο του επικράτησε με 77-70 της ομάδας του Ζωγράφου, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Εφτασε έτσι στις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα. Ήταν η πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη για τον ΝΕΟΛ και η πρώτη ομάδα η οποία νίκησε την τρέχουσα περίοδο στην έδρα της την ομάδα του Ζωγράφου.

Μάλιστα, ο ΝΕΟΛ με Καυκή στον πάγκο του έχει νικήσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει (με Παγκράτι και Ζωγράφου) και έχει χάσει στις λεπτομέρειες από τον Εθνικό στον Πειραιά, παρουσιάζοντας μία σαφώς βελτιωμένη εικόνα.

«Δεν κατάφερα ακόμα να κάνω πολλά πράγματα, είμαι προπονητής της ομάδας περίπου δέκα μέρες και παίξαμε ήδη τρία παιχνίδια. Σ αυτό που έδωσα έμφαση είναι η ψυχολογία των παιδιών , γιατί ήταν στα «τάρταρα» και δεν είχαν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Τα παιδιά χρειάζονταν ένα επιπλέον push για να πιστέψουν στους εαυτούς τους και σε μένα και με την ανάλογη καθοδήγηση είχαν και αυτά τα αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους , η ομάδα έχει ταλέντο, όμως της λείπει ένας παίκτης που μπορεί να τραβήξει τα νέα παιδιά , που θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει. Η ομάδα έχει στηθεί με πολύ καλά παιδιά, που είναι τώρα να μπούν σε διαδικασία εθνικών κατηγοριών, που δεν έχουν το επίπεδο το επαγγελματικό και χρειάζεται κάποιος που θα τους τραβήξει για να δείξουν εμπιστοσύνη».

Μετά από μια σπουδαία καριέρα 21 ετών ως αθλητής και έχοντας αγωνιστεί σε πολύ μεγάλες ομάδες (ξεκίνησε από τον Αετό Καλλιθέας και εν συνεχεία αγωνίστηκε σε Ηλυσιακό, Μακεδονικό, Απόλλων Πατρών, Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Κολοσσό Ρόδου, Περιστέρι, Κηφισιά, Δούκα και στον Ιπποκράτη Κω), πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την προπονητική.

Για την απόφαση του να ενταχθεί ως προπονητής στον ΝΕΟΛ αναφέρει: «Το στοίχημα του να έρθω στον ΝΕΟΛ ήταν μεγάλο, γιατί είχε μία μόνο νίκη. Προτού έρθω είχα δει δύο τρία παιχνίδια, είδα εξονυχιστικά τι μπορεί να κάνει ο καθένας, και επίσης οι άνθρωποι με προσέγγισαν με πολύ ωραίο τρόπο και μου είπαν ότι θα υπάρχει στήριξη σε όλους τους τομείς και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Στο τι τον ώθησε να ασχοληθεί με την προπονητική δράση: «Στον προπονητικό κλάδο μπήκα πριν τρία χρόνια μόλις σταμάτησα από την αγωνιστική δράση λόγω προβλήματος στο γόνατο και την επόμενη χρονιά ανέλαβα τον Ηλυσιακό. Επειδή ήμουν πάντα επαγγελματίας και ξέρω να ζυγίζω τα πράγματα και πάντα ήμουν παίκτης του προπονητή, διάβαζα το παιχνίδι, θεώρησα ότι μπορώ να το κάνω και ως προπονητής. Την πρώτη χρονιά που μπήκα στον Ηλυσιακό- την ομάδα της γειτονιάς μου-, μου έδωσαν το ελεύθερο να κάνω ό,τι θέλω και να δω κι εγώ αν μπορώ να το έχω. Αν δεν μπορούσα να το έχω επειδή θέλω να υπηρετήσω το μπάσκετ, μπορεί να ήταν από άλλο πόστο. Επειδή είδα ότι την πρώτη χρονιά με ένα μικρό μπάτζετ και με νέα παιδιά, καταφέραμε και ανεβήκαμε, είδα ότι υπάρχει κάτι».

Για το επίπεδο των ομάδων της Β΄ Εθνικής: «Το επίπεδο του ομίλου του Νότου με αυτό του Βορά είναι πολύ διαφορετικό, είναι πιο δυνατές ομάδες. Ο όμιλος μας έχει τις δύο δυνατές ομάδες του Μίλωνα και της Μυκόνου και όλοι οι άλλη στην καλύτερη τους μέρα, μπορούν να κερδίσουν όλους. Στο τέλος με τις 4 ομάδες φέτος να πέφτουν από κάθε όμιλο, μένουν στο σύνολο 9. Τρείς περνούν αυτόματα, 4 παίζουν πλέι οφ και 2 πέφτουν αυτόματα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος. Με δύο, τρείς νίκες ανεβήκαμε όγδόοι , ενώ πρίν λίγες εβδομάδες ήμασταν τελευταίοι».

Στους στόχους του: «Ο στόχος ξεκάθαρα είναι να αποφύγουμε τις θέσεις που πέφτουν κατ ευθείαν αν προλάβουμε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, η να σωθεί κατ ευθείαν η ομάδα. Θεωρώ με τις δύο νίκες που κάναμε ενισχύεται αυτή η υπόθεση. Στόχος είναι να βρούμε δύο παίχτες, δεν είναι εύκολο αλλά το ψάχνουμε, για να ενισχύσουμε την ομάδα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με μάνατζερ, δεν είναι εύκολο αυτή την περίοδο, γιατί πρέπει να αποδυναμωθεί κάποια άλλη ομάδα για να πάρεις παίχτη, είναι πολλά στη μέση».

Στον εγκλιματισμό του στην Κεφαλονιά και δη στο Ληξούρι: « Είμαι στην Κεφαλονιά στην ουσία τέσσερις μέρες, λόγω της παραμονής μας στην Αθήνα για πέντε μέρες λόγω αγώνων, οι Κεφαλονίτες μου φαίνονται μια χαρά, είχα έρθει και πριν δύο χρόνια για διακοπές, είναι πολύ ωραία. Δεν είναι εύκολο γιατί αφήνω πίσω γυναίκα και παιδιά, ήταν δύσκολη απόφαση, να ευχηθούμε καλή συνέχεια να χουμε και καλές γιορτές».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-35665461?si=9fe67eedb2034cdb86c0ced7a059f7ea&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250