Θανάσης Κασαπίδης (Προπονητής ΝΕΟΛ) στον Inkefalonia 89,2: «Με γρήγορο μπάσκετ και 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες, θέλουμε να είμαστε η καλύτερη δυνατή ομάδα!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 19:07

Θανάσης Κασαπίδης (Προπονητής ΝΕΟΛ) στον Inkefalonia 89,2: «Με γρήγορο μπάσκετ και 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες, θέλουμε να είμαστε η καλύτερη δυνατή ομάδα!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο νέος προπονητής του ΝΕΟΛ Θανάσης Κασαπίδης, εν όψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής του μπάσκετ, που αναμένεται να εκκινήσει στις 8 Οκτωβρίου.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος φιλοσοφίας της Διοίκησης του ΝΕΟΛ συμβαδίζοντας με τα δεδομένα της εποχής και της ακρίβειας. Δεν έχει την δυνατότητα να έχει το μπάτζετ που είχε τις προηγούμενε χρονιές και θα είχε και άσχημο αντίκτυπο στην μικρή αυτή κοινωνία. Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει και το κοινό που είναι κοντά σου και το εκπροσωπείς πρέπει να το σέβεσαι και να μην είσαι σε άλλο μήκος κύματος. Έχουμε μειώσει το μπάτζετ κατά 20 με 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αυτό είχε ως συνέπεια να έχουμε παίκτες πιο μικρούς σε ηλικία ,λιγότερο έμπειρους, αλλά ταλαντούχους. Έχουμε αλλάξει την ομάδα, είναι αυτό που ζήτησε και η διοίκηση, ότι θέλουμε μια ομάδα που να την βλέπει ο κόσμος, να την χαίρεται , να παλεύει να «ματώνει» για την φανέλα και πήγαμε σ αυτό το μοτίβο. Έτσι κι αλλιώς , είναι και το μοτίβο που δουλεύω όλα τα τελευταία χρόνια σε μικρές κατηγορίες. Μου αρέσει να δουλεύω με νέους παίκτες και να βοηθώ κι εγώ στην εξέλιξη τους όσο μπορώ».

Ερωτηθείς για τις πρώτες εντυπώσεις του ερχόμενος στην Κεφαλονιά και το Ληξούρι, ο κ. Κασαπίδης, εντυπωσίασε όντας εντυπωσιασμένος: « Έχοντας κάνει και στην Λευκάδα και στην Θεσσαλονίκη, δεν «λύσαμε» πράγματα από την πρώτη μέρα. Ήρθαμε 22 Αυγούστου, μέσα σε 5 μέρες τακτοποιήθηκαν όλα και όλα ήταν οργανωμένα. Είναι φοβερό το επίπεδο του επαγγελματισμού σ αυτό το κομμάτι».

Για το πρώτο παιχνίδι της περιόδου στην Μύκονο Σάββατο 8 Οκτωβρίου και το επίπεδο της ομάδας του ΝΕΟΛ, ενημέρωσε: « Θα ξεκινήσουμε Παρασκευή και θα γυρίσουμε Κυριακή βράδυ. Σε 15 μέρες έχουμε και την Νάξο, αυτό είναι το μειονέκτημα της ομάδας, ότι είναι σε νησί, όμως το καλό είναι ότι θα κάνουμε αυτά τα παιχνίδια γρήγορα μέσα στο Φθινόπωρο που είναι καλές οι καιρικές συνθήκες. Όσον αφορά το επίπεδο της ομάδας, το «κακό» είναι ότι δεν έμεινε κανένας «ξένος», λόγω του μπάτζετ. Φέραμε 7 καινούργια παιδιά, οι ηλικίες του είναι από 18 έως 27, έχουμε και 4-5 ντόπιους που κάνουν την δική τους προσπάθεια και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι ομάδες που πέφτουν κατηγορία από 2 γίνανε 4,λόγω της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και των κατηγοριών, ο βασικός μας στόχος είναι να βγούμε στην 5η-6η θέση στο σύνολο των 12, να «σώσουμε» την κατηγορία, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία των αγώνων μπαράζ».

Ο ρόλος του ως κόουτς που καλείται να «μοντάρει» την νέα ομάδα του ΝΕΟΛ: «Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορούμε να είμαστε. Θέλω κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι από χθές».

Όσον αφορά την στήριξη του κόσμου του Ληξουρίου στον ΝΕΟΛ: «Εν πρώτοις το είδαμε στον πρώτο φιλικό της χρονιάς , που 150 άτομα ήταν στο γήπεδο. Αυτό είναι φοβερό σύν για εμάς και μας δίνει φτερά. Είναι πάρα πολύ ωραίος και ο αντίκτυπος που έχουμε στον δρόμο και εγώ και τα παιδιά, που μας εκδηλώνουν την στήριξη τους. Από 16άχρονα παιδιά μέχρι 80ντάρηδες παππούδες, είναι φοβερό το πόσο αγαπάνε την ομάδα».

Η μέθοδος παιχνιδιού που θα ακολουθήσει: « Θα είναι σίγουρα κάτι που ασυνήθιστο. Παίζουμε πάρα πολύ γρήγορα με πολύ μεγάλη ένταση και ενέργεια, ένα παιχνίδι με πολύ πάνω κάτω. Έχουμε 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους, στον φιλικό και ο τελευταίος έπαιξε τουλάχιστον 7-8 λεπτά, είχαμε 73 επιθέσεις και 23 βολές , φτάσαμε στις 80 κάτι, ένα μαγικό νούμερο, που δεν υπάρχει εύκολα στις τοπικές κατηγορίες. θέλω να είμαστε 100% σε ενέργεια και να γίνουμε ομάδα μέσα από αυτό. Τα τρίποντα είναι μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου μπάσκετ, δεν είμαστε πολύ καλά σ αυτό, αλλά περιμένω περισσότερα».

Το μήνυμα του για την φετινή περίοδο είναι:«Ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή με την ομάδα, είναι μια πολύ νέα ομάδα και σε ηλικία και σε στήσιμο, όπως είπα και στην διοίκηση, μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι αυτό που κάνουμε, το σίγουρο είναι όμως ότι εγώ και τα παιδιά, θα δίνουν κάθε μέρα το 100% και πρέπει να δώσουμε κι το παραπάνω για να είμαι ευχαριστημένος».

Τέλος για το κλειστό γήπεδο Ληξουρίου, σημείωσε: «Μέχρι και την επόμενη κατηγορία το γήπεδο είναι εντάξει. Τώρα φτιάχνεται και η στέγη που είχε κάποια μικροπροβλήματα. Εμείς που περνάμε πολλές ώρες εκεί, πρέπει να το προσέχουμε ακόμη περισσότερο και να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και στους ανθρώπους που έρχονται και στο γήπεδο».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-5-10-2022?si=4fd5bebc5ffe423e9813d669c5f34c12&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250