«Οι παρά - αθλητές είναι άξιοι σεβασμού και όχι λύπησης» - Ο Χρόνης Πολίτσης στον COSMOS 96,5 για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 14:23

«Οι παρά - αθλητές είναι άξιοι σεβασμού και όχι λύπησης» - Ο Χρόνης Πολίτσης στον COSMOS 96,5 για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ

Ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Χρόνης Πολίτσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον COSMOS 96,5 και μίλησε για το Παγκόσμιο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ατόμων με Αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου.

Ο προπονητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ένα τέτοιο τουρνουά είναι πολύ σημαντικό αφενός γιατί προάγει τον αθλητισμό και ευαισθητοποιεί τον κόσμο απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει ακόμα και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, το τουρνουά να γίνει θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους συνέβαλαν για την οργάνωση του τουρνουά ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο για την βοήθειά του για την διαμονή των αθλητών, αλλά και την Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο και την βοήθεια στην διοργάνωση.

Ο κος Πολίτσης μίλησε για την τεράστια σημασία που έχει να πραγματοποιείται ένα τουρνουά για άτομα με Αναπηρία – την στιγμή μάλιστα που το τελευταίο αντίστοιχο ήταν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 – εξηγώντας ότι μια τέτοια εκδήλωση μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τον κάνει να  καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός. «Στους παραολυμπιακούς αγώνες κάποια στιγμή είχα ακούσει να λένε ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν αγώνες γιατί λυπούνται να βλέπουν αθλητές με αμαξίδιο ή κάποια αναπηρία. Τότε τους είπα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι σεβασμού, γιατί δεν το βάζουν κάτω, προσπαθούν και καταφέρνουν σπουδαία πράγματα» υπογράμμισε ο προπονητής.

Τέλος, ανέφερε το πρόγραμμα, όπως αυτό θα ακολουθηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Γήπεδο και να μην χάσει μια τόσο σπουδαία διοργάνωση.




00 inkefalonia general ad 300X250