Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Ψάχνουμε επενδυτές ή μαζοχιστές;»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 15:40

Παύλος Παπαδάτος στη Real News: «Ψάχνουμε επενδυτές ή μαζοχιστές;»

Αρθρο Παύλου Παπαδάτου στη Real News Δυστυχώς στη χώρα μας μέσος όρος δεν υπάρχει. Από το "Τσοβόλα δώστα όλα" και το "Λεφτά υπάρχουν", φθάσαμε στην οριζόντια φορολόγηση υπαρκτών και ανύπαρκτων αξιών. Έτσι, αφού τα ακίνητα πληρώνουν ή θα πληρώσουν τον φόρο αλληλεγγύης, τον ΦΑΠ του 2010 του 2011 και του 2012 και τον φόρο υπεραξίας, θα πληρώσουν και έναν νέο φόρο, που αποκαλείται "ενιαίος", είτε έχουν δάνειο υψηλότερο της αξίας τους, είτε κατοικούνται είτε όχι. Τι θα "αρπάξει" από όλα αυτά το κράτος; Ένα κλάσμα του συνόλου της απαξίωσης που θα προξενήσει στα ακίνητα, την οποία απαξίωση βαφτίζουν "αποπληθωρισμό".

Έτσι, λοιπόν, ο κύριος Στουρνάρας ρωτάει εμάς που διαφωνούμε να του πούμε πού θα βρει τα 3.2 δις που αυτός συμφώνησε με την τρόικα!

Ο κύριος Στουρνάρας λοιπόν, εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες της τρόικα, και καλά κάνει, αλλά η τρόικα άφησε σε εμάς την ανάπτυξη της χώρας μας και όχι σε φιλεύσπλαχνους Καταριανούς. Αν ο πρωθυπουργός ασχολείται με συνισταμένες κυβερνητικών ισορροπιών, αντί να θέτει τις βάσεις αναδιοργάνωσης του κράτους, πολύ φοβάμαι ότι ίσως βρεθούμε κάτω από ισορροπίες συνιστωσών!

Δεν είναι δυνατόν μία χώρα να προσδοκά να αναπτυχθεί, όταν οι δημόσιες υπηρεσίες της είναι έτοιμες να σου παρουσιάσουν σειρά από νόμους που σου δημιουργούν προβλήματα και ούτε έναν που να στα λύνει.

Τριάντα χρόνια μηχανογραφείται η εφορία αλλά οι φάκελοι βασιλεύουν μαζί με τους επίορκους εφοριακούς. Είκοσι χρόνια «κτηματογραφείται» η χώρα και κτηματολόγιο δεν υπάρχει. Δεκάδες χρόνια μπαίνουν σε τάξη οι πολεοδομίες και έγιναν κέντρα ρουσφετιών των δημάρχων. Η εκμετάλλευση των σκουπιδιών, που σε άλλες χώρες είναι πηγή ενέργειας και χρήματος, στην Ελλάδα είναι εστία μόλυνσης.

Δώδεκα χρόνια γίνονται αναπτυξιακές μελέτες για το Ελληνικό και δώδεκα χρόνια παραμένει στη θέση του. Τρία χρόνια τώρα η εταιρία αποκρατικοποιήσεων το μόνο που κατόρθωσε ήταν να ξεπουλήσει την Κασιώπη για 24 εκατομμύρια και να το παρουσιάζει ως επιτυχία! Απίθανοι τύποι. Καθυστερούν όσο μπορούν ώστε να τα δώσουν όλα τζάμπα και στο τέλος να τους πούμε και ευχαριστώ! Όπως φυσικά και η παρατεταμένη ανεργία, που σύμφωνα με την τρόικα, θα φθάσει τους εργαζόμενους στο σημείο να ψάχνουν για με τετρακόσια ευρώ μισθό!

Οκτώ φορολογικά νομοσχέδια άλλαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια, με χειρότερο όλων το τελευταίο και εμείς περιμένουμε ανάπτυξη και επενδυτές. Μα καλά, για επενδυτές ή για μαζοχιστές ψάχνουμε;
Σημείωση

Τελικά όλοι οι Έλληνες έμαθαν τι σημαίνει «στικάκι», κανείς όμως δεν έμαθε το αφεντικό της γραμματέας που έχει 550 εκατομμύρια δολάρια καταθέσεις. Αυτή είναι η τέχνη της συγκάλυψης!