Φώτης Αυγουστατος: Στις γυναίκες που θα ήθελαν να γιορτάζουν σήμερα...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 10:28

Φώτης Αυγουστατος: Στις γυναίκες που θα ήθελαν να γιορτάζουν σήμερα...

Έχω ξαναπεί ότι νιώθω πολύ τυχερός σαν άντρας και σαν γιατρός που μέσα από την καθημερινότητα μου έχω τη χαρά να ζω και να συμμετέχω στο θαύμα της γέννησης και της μητρότητας.

Πραγματικά νιώθω μέσα από το βλέμμα πολλών γυναικών την αλλαγή και την ολοκλήρωση που φέρνει η μητρότητα.

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μη σταθώ και να μην υποκλιθώ και σε πάρα πολλές γυναίκες που λόγω διαφόρων συγκυριών ήθελαν πολύ αλλά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να γίνουν μητέρες.

Έχω γνωρίσει γυναίκες που είχαν από παιδιά ή έφηβες όνειρο ζωης να γίνουν μανούλες και λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας ή αντικειμενικών δυσκολιών δεν ένιωσαν ποτέ αυτό το συναίσθημα.

Επίσης έχω ζήσει τον αγώνα και την λαχταρα πολλών άλλων γυναικών μέσα από διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να αποκτήσουν ένα παιδί.

Σε όλες αυτές τις γυναίκες που θα ήθελαν να γιορτάζουν σήμερα αλλά επισήμως δεν μπορούν θέλω να τους πω σαν άντρας , πατέρας και γιατρός ότι η μητρότητα είναι ταυτισμένη με έννοιες και αξίες όπως η αγάπη , η στοργή , η δοτικότητα , η αφοσίωση , η ανιδιοτέλεια.

Επομένως αν έχουν στη ζωή τους όλες αυτές τις αρετές με τους ανθρώπους που ζουν δίπλα τους τιμούν τον τιτλο της μάνας και για εμένα γιορτάζουν κάθε μέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΑΝΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ.

Κι ακόμη με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής της μητρότητας θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμόδιους φορείς της ελληνικής πολιτείας να βοηθήσουν και να ενισχύσουν το μεγαλείο ψυχής που λέγεται υιοθεσία, βελτιώνοντας και επιταχύνοντας τις σχετικές διαδικασίες

Είναι κρίμα μικρά παιδάκια να περνούν όλη την τρυφερή τους ηλικία και να μεγαλώνουν μέσα σε ιδρύματα και την ίδια ώρα εκατοντάδες ζευγάρια να περιμένουν χρόνια σε λίστες αναμονής για υιοθεσία.

Τέλος επειδή η αγάπη της μάνας δεν έχει όρια και περιορισμούς, πρέπει κάθε γυναίκα να μπορεί , να ξέρει και να έχει τον πλήρη έλεγχο και επίγνωση της μητρότητας από την πρώτη μέρα της σύλληψης.

Αυτό επιτυγχάνεται με σωστή ενημέρωση από το σπίτι και το σχολείο , με σεξουαλικη διαπαιδαγώγηση από το δημοτικό και με ουσιαστικη ενίσχυση και στήριξη των γυναικών που επιθυμούν να ολοκληρώσουν μια κύηση χωρίς πατέρα.

Η μητρότητα είναι αξία , είναι ιδέα , είναι τρόπος ζωής, είναι τίτλος τιμής.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μάνες του κόσμου

Φώτης Αυγουστατος

Μαιευτηρας Γυναικολογος


Ετικέτες: