Ηλίας Μπεριάτος: Το κίτς στο Αργοστόλι (I love Kefalonia)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 12:15

Ηλίας Μπεριάτος: Το κίτς στο Αργοστόλι (I love Kefalonia)

Ηλίας Μπεριάτος

Το κίτς στο Αργοστόλι  (I love Kefalonia)

Έκκληση στην δημοτική αρχή να αποσύρει την  περιβόητη κατασκευή

Eν μέσω πανδημίας ότι επανέρχεται στον Δήμο Αργοστολίου η συζήτηση για ιδέες και προτάσεις σχετικά με το μέρος που θα τοποθετηθεί η περιβόητη  κατασκευή I love Kefalonia.

Το  ερώτημα όμως δεν είναι ΠΟΥ θα στηθεί αλλά ΑΝ πρέπει καν να στηθεί, οπουδήποτε, το αντικείμενο αυτό… Διότι κατά τη γνώμη μας φανερώνει ένα φθηνό μιμητισμό σε συνδυασμό με ένα κιτσάτο επαρχιωτισμό που δεν  εκφράζει τον τόπο μας.

Το γεγονός ότι υπάρχουν παρόμοιες εικαστικές παρεμβάσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις (ανώτερης πάντως καλλιτεχνικής σύνθεσης και σε ένα εντελώς άλλης κλίμακας αστικό  περιβάλλον), δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετούνται άκριτα οι πρακτικές αυτές και στις πόλεις μας.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση στην δημοτική αρχή να αποσύρει  την συγκεκριμένη πινακίδα από την πόλη και το νησί και να την εξαφανίσει δια της ανακυκλώσεως (για να ωφελήσει και σε κάτι..). Διότι απλούστατα δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα (ούτε καν στον τουρισμό) και επιπλέον  επιδεινώνει την αισθητική της πόλης.

Το ότι έχει κοστίσει η κατασκευή της είναι δεδομένο αλλά αυτό το οικονομικό κόστος είναι πολύ μικρότερο από  εκείνο  της διαρκούς οπτικής ρύπανσης που θα υπάρξει από την  τοποθέτησή της.

7 Απριλίου 2021

Ηλίας Μπεριάτος