Αντώνης Λουβερδής: Παλαιά ορεινά περιπατητικά μονοπάτια Θηνιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 14:19

Αντώνης Λουβερδής: Παλαιά ορεινά περιπατητικά μονοπάτια Θηνιάς

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση από τους εκπροσώπους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (PathsofGreece), με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προβολή ενός διευρυμένου δικτύου 12 διαδρομών στον Δήμο Αργοστολίου και 2 που αφορούν στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ θετική πρωτοβουλία του Δήμου Αργοστολίου, που θα αναδείξει του φυσικό κάλλος διαφόρων περιοχών του δήμου μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναπτυξιακή τους πορεία, που θα προκύψει από τον συνεχώς αυξανόμενο περιπατητικό τουρισμό.

Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα είχαμε αναφερθεί και συμπεριλάβει τη γενικότερη ανάπτυξη της Φτέρης στο χωριό Ζόλα. Ως εκ τούτου, διαπιστώνω με ικανοποίηση την ένταξη της εξαιρετικής διαδρομής του μονοπατιού της Φτέρης – Βούτης μέσα στις 12 πεζοπορικές διαδρομές που πρόκειται να υλοποιηθούν. Συμπληρωματικά, θα ήθελα να προτείνω ακόμα τρεις περιπατητικές διαδρομές που θεωρώ ότι θα πρέπει και αυτές να ενταχθούν στον συνολικό σχεδιασμό και ίσως δεν έχουν αναφερθεί.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Θηνιάς με τον εξαιρετικό ορεινό όγκο θα μπορούσαν να αναδειχθούν μεταξύ άλλων οι εξής διαδρομές:

  1. Στο χωριό Νύφι, στην περιοχή Κουγκελάτο του κεντρικού οδικού άξονα Νυφίου –Αγκώνα. Το μονοπάτι που διέρχεται δεξιά του δρόμου: 3 ιστορικά πηγάδια (Κάτω, Μεσαίο και Άνω Πηγάδι) – εκκλησία του Άη Γιάννη – Παλαιό Ελαιοτριβείο Βασίλη Γερολυμάτου στο Πάνω Χωριό – Στάση Πεύκο – Γέρο Λάκκος – Ανεμογεννήτριες (2,5 – 3 χιλιομέτρων περίπου).
  2. Από το χωριό Κοντογουράτα στον ορεινό όγκο: Παλιά σπίτια Κοντογουράτων – Οξύφωνας Ρίζας – Λαγκάδι Καρδακάτων, μέσω του ορεινού όγκου Κοντογουράτων – Ρίζας – Καρδακάτων (2,5 χιλιομέτρων περίπου).
  3. Το «Μονοπάτι του Ανέμου» στον Αγκώνα, που ξεκινά από τις Ανεμογεννήτριες και καταλήγει στην εκκλησία της Παναγίας. Η κοινότητα και ο τοπικός Σύλλογος του Αγκώνα έχουν πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων ανάδειξης της συγκεκριμένης διαδρομής (8 – 10 χιλιομέτρων περίπου).

 

Αντώνης Λουβερδής

Καρδακάτα Θηναίας


Ετικέτες: