Γεράσιμος Θεοδωράτος: Ορατότης ΜΗΔΕΝ …  

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 08:48

Γεράσιμος Θεοδωράτος: Ορατότης ΜΗΔΕΝ …  

 Ακούμε καθημερινά για αριθμούς νεκρών από τον ιό Covid-19, θαρρείς και είναι και ο θάνατός τους χρηματιστηριακός δείκτης από τον οποίο εξαρτάται το άνοιγμα της αγοράς και η άνοδος της οικονομίας … και να λησμονηθεί καλούμεθα ότι κάθε ¨αριθμός¨ από αυτό το σύνολο έχει γονείς, σύζυγο, παιδιά, συγγενείς, φίλους …. Και να λησμονηθεί ότι αν προσθέσουμε τους αριθμούς των νεκρών, το άθροισμα είναι όσο ο πληθυσμός μιας ολόκληρης πόλης … μιας ολόκληρης πόλης που χάνεται κάτω από το μαύρο πέπλο του θανάτου … και δυστυχώς θα χαθούν και άλλες …   

Ήδη δε, νυν, τα νησιά μας βιώνουν την, άκρως ανησυχητική, αυξητική τάση κρουσμάτων από τον ιό Covid-19, μια κατάσταση που επιτείνεται από τις ξεχασμένες, δια την ακρίβεια εγκαταλελειμμένες, από την Πολιτεία, νοσοκομειακές δομές, που λειτουργούν χάριν μόνον στην αυτοθυσία και στην ηρωική προσπάθεια του εναπομείναντος προσωπικού τους.

 

Και κατ΄ ακολουθίαν, πλέον έχει καταστεί επιτακτικά αναγκαίο να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα ΤΩΡΑ, όπως λχ

- η άμεση στελέχωση των Νοσοκομειακών μονάδων με Ιατρικό προσωπικό,         

- το άμεσο κλείσιμο ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων,

- ο ουσιαστικός περιορισμός των μετακινήσεων,

- η λειτουργία των Υπηρεσιών μόνον με τηλεργασία.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα νησιά μας είναι ανοχύρωτα από υγειονομικής απόψεως.

Και καταλαβαίνεις πιά ότι δεν αρκεί το δήθεν φιλικό κτύπημα στην πλάτη συνοδευόμενο από την φράση, ότι δήθεν: ¨μην ανησυχείς, νοιάζομαι για σένα¨.

Αξίωσε, είναι και υποχρέωσή σου και υποχρέωση της Πολιτείας, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Όχι λόγια και υποσχέσεις …

Κάποτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι διαταγές σχετικά με την αλληλογραφία επέβαλαν να γράφονται από τον αποστολέα μόνον «ολίγαι λέξεις υπό την έννοιαν ότι ο αποστολεύς υγιαίνει». 

Εσύ όμως μίλα … αξίωσε … διότι όταν οι δομές και οι θεσμοί δεν υγιαίνουν, Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ … Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ …

 

Ταπεινά

Γεράσιμος Βασ. Θεοδωράτος