Μία πρόταση από τον Ρωσσέτο Λούζη για το κτήριο πρώην Εμπορικής τράπεζας (Alpha σήμερα) στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 14:43

Μία πρόταση από τον Ρωσσέτο Λούζη για το κτήριο πρώην Εμπορικής τράπεζας (Alpha σήμερα) στο Αργοστόλι

ΚΤΗΡΙΟ πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΑΛΦΑ σήμερα) στο Αργοστόλι

Με ιδιαίτερο ενδιφέρον είδα το δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΙΝ. για την παραχώρηση – αξιοποίηση του ανενεργού κτηρίου της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , που τώρα ανήκει στην ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ , στο κέντρο του Αργοστολιού .

Επειδή η σκέψη – πρόταση αυτή είναι στην κατεύθυνση των προτάσεών μου για αξιοποίηση ανενεργών και αναξιοποίητων κτιρίων και οικοπέδων στο νησί από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κοινωφελείς συλλόγους , χαιρετίζω αυτή την πρόταση .

Είναι γνωστό το θέμα της έλλειψης κατάλληλου χώρου για την σωστή και πλήρη έκθεση του πλούσιου υλικού , που διαθέτει το Κοργιαλένειο Λαογραφικό μας Μουσείο .

Σίγουρα ένας τέτοιος χώρος , στο κέντρο της πόλης , με τις κατάλληλες , σωστά μελετημένες παρεμβάσεις , θα είναι σωστή λύση για το πρόβλημα και θα αποτελούσε στολίδι και κόσμημα της πόλης , πόλος ενδιαφέροντος και έλξης όλων των επισκεπτών του τόπου μας. Φανταστείτε μόνο τις υπαίθριες εκθέσεις που μπορούν να γίνουν στον αύλειο χώρο του κτηρίου που βλέπει στην παραλία !!

Όπως φαίνεται καθαρά από τα πιό πάνω , η δική μου σκέψη  δεν είναι για προσωρινή , αλλά για ΜΟΝΙΜΗ παραχώρηση του κτηρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , για αξιοποίηση και όχι ετήσιο εκθετήριο μόνο για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Επιτρέψτε μου όμως να διαφωνήσω για το «... κι άλλους συλλόγους που θα εκθέσουν σχετικό υλικό» .

Στο κτήριο αυτό , εφόσον είναι ακόμη στην ιδιοκτησία της Τράπεζας , και παραχωρηθεί , πρέπει να στεγαστούν ΜΟΝΙΜΑ δύο Μουσεία . Προτεραιότητα να έχει το Λαογραφικό μας Μουσείο .

Προτείνω σαν σκέψη , στον πάνω όροφο την Ίδρυση ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΎ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ . Είμαι σίγουρος ότι πολλοί ιστορικοί μας , αλλά και οικογένειες  , έχουν πλούσιο υλικό για ένα τέτοιο μουσείο . Νομίζω ότι έχουμε την Ιερή υποχρέωση στους δικούς μας Αγωνιστές της Ανεξαρτησίας και της Ένωσης με την Ελλάδα .

Ας το προσπαθήσουμε .
|
ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ
8.2.21


Ετικέτες: