Γεράσιμος Δαναλάτος: «Mεγάλοι πολιτικοί άνδρες» ή αλλιώς «κάτι να λέμε για να γελάμε»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 11:36

Γεράσιμος Δαναλάτος: «Mεγάλοι πολιτικοί άνδρες» ή αλλιώς «κάτι να λέμε για να γελάμε»

 Ήταν το (όχι και τόσο) μακρινό 2009 πριν τις εκλογές, όταν ο Γ. Παπανδρέου μας έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν -εννοούσε βέβαια των μισθωτών και συνταξιούχων και βγήκε τελικά πρωθυπουργός-, ο δε τότε υποψήφιος κος Χρυσοχοϊδης έβλεπε όσα λέει στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην e-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=49562

Και για λόγους ιστορικούς, αξίζει η ανάγνωση της συνέντευξης όπου ένας λάβρος Χρυσοχοϊδης μιλάει για την κυβέρνηση της ΝΔ που παράγει σκάνδαλα και ευτελίζει τους θεσμούς, τον ΣΕΒ και τοανεκπλήρωτο όνειρο του, για την αντίδραση των ανέργων, των νοικοκυριών και μικρο -επιχειρήσεων ενόψει της κρίσης και πολλά άλλα. Στο τέλος πάλι εντοπίζει το πρόβλημα στο ΚΚΕ.

Εδώ, είναι το ανάχωμα της δεξιάς (έτσι τιτλοφορείται και η συνέντευξη) ενώ κατά την κρίση του θα έπρεπε: ... όσοι επικαλούνται την πρόοδο σε αυτή τη χώρα να πάρουν θέση και να συνταχθούν σε ένα ευρύτερο μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων που επιθυμούν να φέρουν μόνιμες, κοινωνικά δίκαιες και ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα”.

Ο πολιτικός που δεν πρόλαβε να διαβάσει τα μνημόνια που ψήφισε, που έφερε τον χουντικής επινόησης νόμο για τις διαδηλώσεις και της απαγόρευσης των συναθροίσεων με πρόσχημα την υγεία μας.

Ο τότε σοσιαλιστής, που έτρεξε να συνδράμει δύο φορές ως υπουργός τη ΝΔ, την πρώτη φορά στο Υποδομών και Μεταφορών το 2013 στα πλαίσια της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και το 2019 ως “ανεξάρτητος” εξωκοινοβουλευτικός στο Προ -Πο.

Στο τέλος λέει: “πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά η συνολική απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος”. !!! (τα θαυμαστικά δικά μου).

Δείτε και αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=sjOzrmExE5U

Το ερώτημα είναι: Καταφέρνουν να πείθουν αυτοί και οι πολιτικοί τους χώροι το λαό ή όχι;

Απάντηση: ........

Γερ. Δαναλάτος

Νοέμβρης 2020