Μαρία Μαγουλά: Κάστρο Αγίου Γεωργίου...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 18:31

Μαρία Μαγουλά: Κάστρο Αγίου Γεωργίου...

Ακούω ότι θα ιδρυθεί σύλλογος ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από Περατάτα, Τραυλιάτα, Κάστρο και Μαζαρακάτα. Κάτι ακούω και για ένα Μουσείο Κάστρου, που ο θεός να βάλει το χέρι του πως αυτό θα συντηρηθεί και από που θα δωθούν Πόροι για μίσθωμα υπαλλήλου εκεί ενώ σε άλλη Πρωτοβουλία πάλι από Πολιτιστικό Σύλλογο ιδρύθηκε ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
(σαν τα Παλιά Βλαχάτα Σάμης και το Saristra Festival) το Μουσείο Τυριού που πάντα το προσπερνάς επειδή υπάρχει μεν δίχως να είναι
ανοιχτό δε.

Όταν πρωτοφτιάξαμε το σπίτι Περατάτα ήμουν στην εφηβεία. Ο πατέρας μου κατέβαινε πάντα με τους φίλους του σε μεγάλη χωματώδη αλάνα και παίζανε Petanque, Βοules, ή Αλλιώς ΜΠΟΥΚΙΑ. Η γενιά του πατέρα μου πέθανε.

Το petanque ή Μπούκια είναι Παράδοση της Κεφαλονιάς και κάποτε παιζόταν με τις μικρές μπάλες από Κανόνια. Είναι ένα Άθλημα πασίγνωστο σε όλες τις Μεσογειακές Χώρες, αγαπητό σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ που ΕΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ενώ παράλληλα καλλιεργεί την ιδέα Πολιτισμού μαζί με Αθλητισμό.

Η Γαλλία, η Κορσική, η Αλσατία, και όλη η Μεσόγειος, όπως και το ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ το έχουν εργαλείο τους.

Προτείνω να βρεθεί Αλάνα στα Περατάτα και να διεξάγεται εκεί ακόμη και Τοπικό Πρωτάθλημα σε Boules.

Εγώ δεν θα συμμετέχω ενεργά στο σύλλογο αυτό αλλά σαν μόνιμος κάτοικος πλέον και σαν μέλος απλό αυτού του νέου σωματείου αναλαμβάνω να το προωθήσω στον Τοπικό Τύπο άμεσα σαν ιδέα.

Μαρία Μαγουλά (του Νικολάου)