Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης: Αγαπητέ Γιώργο Τσιλιμιδέ, Αργοστόλι δεν είναι μόνο η πλατεία…

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 11:04

Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης: Αγαπητέ Γιώργο Τσιλιμιδέ, Αργοστόλι δεν είναι μόνο η πλατεία…

Αγαπητέ Γιώργο Τσιλιμιδέ, Αργοστόλι δεν είναι μόνο η πλατεία…

Αγαπητέ συμπολίτη Γιώργο, πιστεύω θα συμφωνείς κι εσύ είτε ως πολίτης είτε ως αιρετός (αφού στο κείμενό σου για την παραλία δεν ξεκαθάρισες με ποια ιδιότητα το υπογράφεις) ότι το Αργοστόλι επιβάλλεται να γίνει ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός με πολλαπλά σημεία αναφοράς. 

Η εποχή που όλα περιστρέφονταν  γύρω από την πλατεία, είναι πλέον απαρχαιωμένη αφού είναι δεδομένο πια ότι ένα σημαντικό τμήμα της τουριστικής ανάπτυξης έχει μεταφερθεί στην παραλία της πρωτεύουσας του Δήμου μας, όπως συμβαίνει σε όλη την Κεφαλονιά κ την Ιθάκη (Ληξούρι, Φισκάρδο, Βαθύ, Κιόνι κ.α.), σε όλα τα νησιά της Ελλάδος και όπου έχει θάλασσα παντού στον κόσμο.

Δεν θα ήθελα σε αυτή τη φάση να κάνω μία ιστορική αναδρομή για ποιους λόγους ή για ποια μικροσυμφέροντα επικράτησαν επί σειρά ετών τριτοκοσμικές αντιλήψεις και το Αργοστόλι  “γύρισε πλάτη” στην παραλία του.

Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας πάμε στο παρόν και το μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια δραστήριοι Αργοστολιώτες, κατόρθωσαν να αναπτύξουν την παραλιακή ζώνη της πόλεώς μας κάτι που σε συνδυασμό με την ανάπλαση της δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία πρωτόγνωρη τουριστική άνθηση.

Η άνθηση αυτή επέφερε και θα επιφέρει, ζωντάνια στην πόλη και νέες θέσεις εργασίας κάτι που το έχει ανάγκη ητοπική κοινωνία, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι περιμένουμε να ζήσουμε από τον Τουρισμό, εκτός αν εσύ, αιρετέ φίλε Γιώργο, «οραματίζεσαι» για το Αργοστόλι επιστροφή στο βαθύ παρελθόν. 

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν για ποιο λόγο, π.χ. στην 21ηΜαίου ή στην Ριζοσπαστών ή στο κομμάτι παραλίας προς Γέφυρας Δεβοσέτου, οι αναπλάσεις συνδυάστηκαν με γόνιμη και δημιουργική επιχειρηματική δράση, ενώ μόνο  στο δικό μας τμήμα εξακολουθεί μία αρτηριοσκληρωτική απαγόρευση και μία τιμωρητικήστάση. 

Είναι αυτό ηθικό; Είναι αυτό νόμιμο; Που είναι ο υγιής ανταγωνισμός; 

Μήπως τελικά οι «ευαισθησίες» σου αγαπητέ Γιώργο εξαντλούνται επιλεκτικά σε συγκεκριμένα σημεία της πόλεως;

Γιατί κάποιοι κακοπροαίρετοι μπορεί να πουν ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια!

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να θλίβεσαι για μια προσπάθεια που θα ωφελήσει συνδημότες επιχειρηματίες, συνδημότες εργαζόμενους και την τοπική κοινωνίαγενικά, χωρίς επ’ ουδενί να θίγεται το δικαίωμα διέλευσης των δημοτών όπως δολίως προσπαθείς να παραπλανήσεις την κοινή γνώμη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ