Φώτης Αυγουστάτος: Για όσους δεν έχουν καταλάβει ...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 16:07

Φώτης Αυγουστάτος: Για όσους δεν έχουν καταλάβει ...

 

Από χθες το βράδυ 27 Μαρτίου που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην Κεφαλονια μια απέραντη φιλολογία, σεναριολογία, φόβος και τρόμος έχει αναπτυχθεί για το πώς, το τι, το πού και το πότε.

Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και με απλά λόγια για τον καθένα μας δεν έχει αλλάξει τίποτε από ότι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ. Δηλαδή και αναλυτικότερα:

Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στο νησί και άλλα 10,20..,50 μη επιβεβαιωμένα. Αν όμως ο καθένας μας κάθεται σπίτι του, στη προσωπική του καραντίνα και προσέχει τους χιλιοειπωμένους κανόνες υγιεινής προστασίας δεν έχει να κάνει κάτι παραπάνω. Κάθε σύμπτωμα γριπωδους συνδρομής (πυρετός, καταβολή, βήχας κ.α.) πρέπει πλέον να θεωρείται,μέχρι αποδείξεως του εναντίου ,ως πιθανή λοίμωξη με COVID-19.

Άρα όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να φοράει μάσκα, γάντια, να αυτοαπομονωνεται και να είναι σε συνεχή επαφή με προσωπικό γιατρό ή τον ΕΟΔΥ. Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή τα συμπτώματα επιδεινώνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό του πρέπει να καταφύγει ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ στο νοσοκομείο!

Ο καθένας μας πρέπει για όσο διάστημα χρειαστεί να ενημερώνεται καθημερινά κυρίως από τον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας Κ.Τσιοδρα (ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ) και να συμμορφώνεται στις προτεινόμενες οδηγίες.

Τέλος , ένας κινέζος επιστήμονας σχετικός με τον COVID-19 θεωρεί ότι βασική αιτία της ταχείας εξάπλωσης της νόσου σε Ευρώπη και Αμερική είναι η μη χρήση μάσκας από όλους ανεξαιρετως.

Γι’αυτο κι εγώ προσωπικά συνιστώ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ . Αν δεν βρίσκετε μάσκα μιας χρήσης χρησιμοποιήστε υφασμάτινη ή οτιδήποτε ανάλογο προστασίας προσώπου

Όπως έχω ξαναπεί με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ όλα θα περάσουν το δυνατόν συντομότερα και πιο ανώδυνα.

Καλή δύναμη και θετική σκέψη σε όλους!

Φώτης Αυγουστατος

Μαιευτηρας Γυναικολογος


Ετικέτες: