Μικέλης Μαφρέδας: Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου είναι σε κίνδυνο!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 12:00

Μικέλης Μαφρέδας: Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου είναι σε κίνδυνο!

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, το Σάββατο στις 10 το πρωί στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Ο Αίνος παρά το περίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επιβλήθηκε από την ξενοκρατία, από το 1962 έχει χαρακτηρισθεί Εθνικός Δρυμός και καταφύγιο άγριας ζωής. Έχω την εντύπωση όμως ότι δεν συμπεριφερόμαστε με τον ανάλογο σεβασμό σε αυτό το θαύμα της φύσης. Πριν λίγο καιρό με φίλο μου πήγαμε μέχρι το Πάρκο των Κεραιών. Κοιτώντας δεξιά- αριστερά δεν είναι ανάγκη να είσαι επιστήμονας για να διαπιστώσεις ότι κάτω από τα μεγάλα έλατα δεν φύονται νέα φυτά που θα αντικαταστήσουν τα δέντρα όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους όταν προχωρήσεις  στο δάσος και βλέπεις τα αφοδεύματα των ζώων καταλαβαίνεις γιατί τα νέα φυτά δεν αναπτύσσονται. Επιτρέπεται η χούντα να περιφράζει και να αστυνομεύει τον Εθνικό Δρυμό και εμείς να αφήνουμε να γίνεται ξέφραγο αμπέλι;

Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε τώρα άμεσα μέτρα ώστε το δάσος να αναζωογονηθεί. Το χρωστάμε στις νέες γενιές που θα έλθουν να παραδώσουμε ζωντανό αυτό το θαύμα της φύσης με την διαχρονική ομορφιά της χλωρίδας και πανίδας της Κεφαλονιάς. Εάν παραδώσουμε κρανίου τόπο, οι επόμενες γενιές δεν θα μας συγχωρήσουν και όπως λέει ο λαός μας, θα μας βλαστημάνε. Όλοι λοιπόν πρέπει να συνεργασθούμε με μπροστάρηδες βέβαια τους αρμόδιους φορείς και τους ειδικούς, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Μαφρέδας Μικέλης

Πρόεδρος Κοινότητας Σπαρτιών