Μικέλης Μαφρέδας: Το Γούντστοκ ροκάρει στα 50 του!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 09:00

Μικέλης Μαφρέδας: Το Γούντστοκ ροκάρει στα 50 του!

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται μισός αιώνας από το υπέροχο και αλλόκοτο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Αυγούστου 1969 στο Γούντστοκ των ΗΠΑ.

Εκεί συνέβη ένα πραγματικά αυθεντικό μουσικό φεστιβάλ που έγραψε ιστορία και καθόρισε τα παγκόσμια μουσικά συναυλιακά δρώμενα.

Ήταν ένα φεστιβάλ με μεγάλη μουσική ποικιλία, αφού συνυπήρξαν διάφορα μουσικά γούστα δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και έχει την δύναμη να φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Ήταν μια αντίδραση της νεολαίας υπέρ κάποιων σκοπών για τους οποίους ένιωθε ότι άξιζε να παλέψει όπως ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα γυναίκας, αντιπολεμικό και αντιαποικιακό κίνημα.

Αυτές τις ημέρες γίνονται επετειακές μουσικές εκδηλώσεις και είναι ευκαιρία η σημερινή νεολαία να ενώσει την φωνή της και με συνθήματα προσαρμοσμένα στην εποχή να καταδικάσει κάποια κατακάθια της μουσικής που μέσα από τα τραγούδια τους υμνούν τον φασισμό, τον ρατσισμό, την θρησκόληπτη γραβατομένη ακροδεξιά αλλά και την θεσμική βιά.

 

Στην φωτογραφία το θρυλικό συγκρότημα Jefferson Airplane οι τρομεροί μύστες της ροκ είχαν λάβει μέρος στο φεστιβάλ του Γούντστοκ.

Από αριστερά Μάρτι Μπάλιν, Γκρέις Σλίκ (με την απίστευτη φωνή) Σπένσερ Ντράιντεν, Πολ Κάντνερ, Τζόρμα Καουνόκεν και Τζακ Κάσαντι (οι Μπάλιν, Ντράιντεν και Κάντνερ δεν βρίσκονται στην ζωή).

111

Μικέλης Μαφρέδας 

Σπαρτιά

4